Tudtad, hogy a legsikeresebb FinTech startup-ok mögött a Wirecard áll? Tudtad, hogy pl.: a Holvi, vagy az N26 számára az infrastruktúrát és a szükséges licenceket a Wirecard biztosította Bank-As-A-Service modellben? Tudtad, hogy az Apple Pay-ben már elérhető a Wirecard legújabb mobilfizetési megoldása a „boon.”? Ha FinTech startup alapításán gondolkodsz, vagy prepaid kártyát akarsz kibocsátani, akkor érdemes megismerned a Wirecard-ot. Tamás (Molnár) felel a CEE régióért; nem titkolt célja, hogy felpörgesse a FinTech hullámot Magyarországon és a régióban is.

 

Wirecard: a FinTech „varázsló”

A Wirecard egyre több FinTech startup számára biztosítja a (prepaid) kártyakibocsátáshoz, a számlavezetéshez, a kártyaelfogadáshoz, vagy egyéb újszerű digitális fizetési és bankolási szolgáltatásokhoz a hátteret. Rendelkeznek többek között e-money licenccel, PSP (Payment Service Provider) licenccel, banki licenccel és Visa, Mastercard, JCB International tagsággal.

Aki szeretne pl.: kártyatársasági logóval ellátott prepaid fizetési kártyát kibocsátani és erre alapozva újszerű digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani, azok számára a Wirecard lehet a megoldás.

 

Holvi és N26

A Holvi, Európa legsikeresebb SME banking FinTech startup-jának a Wirecard biztosítja a kártyakibocsátást. Németországban a fiatalokat megcélzó mobile banking FinTech startup-ja, az N26 (korábban Number26) számára a Wirecard Bank adja a számlavezetést.

A Wirecard Grouphoz tartozik a Wirecard Bank, ami Németországban teljes banki licenccel rendelkezik. Németországban a full banking licencre, az EU-ban pedig az e-money licencre alapozva nyújtja Bank-As-A-Service modellben a szükséges hátteret a FinTech startup-ok számára.

 

Wirecard = One-Stop-Shop megoldás a FinTech startup-oknak

 

boon. = Bankfüggetlen prepaid megoldás az Apple Pay-ben

„Mentsd le a boon. app-ot, kapsz egy prepaid bankkártyát és máris fizethetsz az Apple Pay-jel.”

jelentette be a Wirecard az Egyesült Királyságban idén májusban. A prepaid világban ez ma a legütősebb értékajánlat; a mobilfizetésben pedig a legegyszerűbb customer journey! Bankfüggetlen megoldás, nem kell bankszámlát nyitnod és bankfiókba menned, a teljes ügyfélút a mobil app-on keresztül valósul meg és már fizethesz is az almás telefonnal. A Wirecard ezzel a megoldással bedobta magát a legígéretesebb mobilfizetési app-ok világába.

 

„…ahol a csodák születnek”

Tamás rendkívül agilisan építkezik és alig pár hónapos tevékenysége alatt Csehországban a legnagyobb telco szolgáltatóval, az O2-val indított egy új megközelítésű mobile POS programot, ami iránt órási a kereslet az elfogadók körében és a nyár végi indulás óta már több száz új szerződést írtak alá.

 

Tamással üdítő volt beszélgetni a legújabb digitális pénzügyi trendekről, a FinTech startup-ok stratégiájáról, illetve a Wirecard szerepéről a hazai FinTech világban. Biztos vagyok benne, hogy a Wirecard Magyarországon is jelentős szerepet fog betölteni az új FinTech startup-ok megszületésében a BaaS modellre alapozva.

 

Végül, ahogy Tamás zárta a beszélgetésünket:

„a Wirecard és a FinTech Group egymásra találása az a pont, ahol a csodák születhetnek”.