2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.04.09.

FintechFlow podcast #11: Azonnali fizetés egyszerűen – Neked

Szerző:

Kategóriák:

Minden, amit az azonnali fizetésről tudni érdemes. A FintechFlow vendége ezúttal Németh Monika, a FinTechGroup társalapítója, az MNB azonnali fizetési munkacsoportjának tagja. Kinek szól az azonnali fizetés? Hogyan készüljünk rá? Tippek, hasznos információk a podcastben Monikától.

FintechFlow podcast

FELIRATKOZÁS:

#11 Podcast:

Azonnali fizetés egyszerűen – Neked

2019. április 8.

2019. július 1-jén üzembe helyezik Magyarország új fizetési infrastruktúráját, az azonnali fizetési rendszert, amelyen keresztül minden belföldi 10 millió forint alatti fizetési tranzakció 5 másodpercen belül megvalósul a hét 7 napján, a nap 24 órájában. Az új infrastruktúrával egyidőben bemutatkozik egy új fizetési megoldás, a fizetési kérelem, amivel lehetővé válik a számlák egyetlen kattintással való kifizetése mobilról, tabletről, vagy a számítógépről.

Szintén új lehetőség, az ún. másodlagos azonosítók használata, ami azt jelenti, hogy bankszámlaszám helyett a mobiltelefonszám, e-mail cím, vagy adószám megadásával tudunk pénzügyi tranzakciókat végrehajtani.

Az azonnali fizetés hamarosan valósággá válik, ami várhatóan részben átveszi a bankkártya, vagy a készpénz szerepét. Mindez komoly lehetőségeket rejt a bankok, szolgáltatási szektor és a lakosság számára is. A FintechFlow-ban ezekről a lehetőségekről, és az új rendszerre való felkészülésről beszélgetünk.

Ha szeretnél időben értesülni a FintechFlow műsorairól, kövesd a FintechFlow-t a Twitter-en vagy a Facebook-on!

FintechFlow podcast

FELIRATKOZÁS:

A SZERZŐRŐL

SALLAI LINDA

#fintechflow

Még nem volt a diplomája a kezében, amikor már biztosítót alapított. Aktuáriusként kezdte, majd megjárva a ranglétrát 28 évesen az akkor már tőzsdén jegyzett biztosítótársaság, a CIG Pannónia Életbiztosító vezérhelyettesi székében találta magát. Erre a Forbes is felfigyelt, így került rá a Forbes 30 sikeres fiatal 30 alatt listájára.

Egy tradicionális iparágban az innováció megszállottja, így a fintech és insurtech szelleme nem sokáig kerülhette el. Amíg otthon babázik, addig sem tud ellenállni a szellemi fejlődésnek, és a kihívásoknak, inkább szült még egy szerelemgyereket, a FintechFlow podcastot.

Címkék: