És most még meg is támogatják a fintech ötleteket. És még mást is kaphatsz. December 1-jéig nevezhetsz ötleteddel, startupoddal az MKB FinTech versenyére.

 

A jövő bankjait már nem hatalmas kőépületekben kell elképzelni (hello internet!), és egy jó szolgáltatás (applikáció) megalkotásához is elegendő egy laptop, jó sok kávé és némi programozói tudás, de ahhoz, hogy bank legyünk, kicsit több minden kell. Mondjuk 2 milliárd forint. De ha nincs ennyink, akkor is viselkedhetünk kvázi bankként.

 

BaaS – a legújabb trend

“Lényegesen olcsóbb és jobban bevált történet lehet, ha a banki infrastruktúrát megvesszük havi díjért cserébe

egy nagy, erre szakosodott európai cégtől” – Lemák Gábor, a FinTech Group think tankje szerint. Bár így sem lehetünk olyan bankok, mint amilyenek a nagy könyvekben meg vannak írva, de kártya alapú szolgáltatásokat azért nyújthatunk.

A menő európai „bankkártyás” fintech cégek is ezen elvek mentén működnek és tettek szert nem kicsi hírnévre. Elég, ha a Revolut, az Osper, a Monzo vagy éppen a Loot neveket említjük.

Hogy lesznek-e hasonlóan sikeres magyar startupok, azt még nem tudni. A lehetőség viszont most adott.

 

Indul az első hazai fintech verseny

Az MKB FinTech Versenyt szervez és egy inkubátor programot indít a jövő banki szolgáltatásainak. Az ötletgazdákkal közösen exportképes termékeket tolnak majd remélhetően a siker felé.

Akkor érdemes jelentkezned a versenyre, ha az ötleted már tart valahol és a céljaiddal a bank is könnyen azonosul.

Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese az akadémián még elmondta, ha más innovatív ötleted van akár nem pénzügyi területről, akkor is szívesen várnak.

 
 

A versenyre amúgy december 1-jéig lehet jelentkezni. A részleteket itt keresd.