Miután önhibámon kívül lettem a hazai pénzügyi szcéna rockere – legalábbis a minap így mutattak be egy banki rendezvényen -, akkor Gyurinak (Bőle) kölcsönözném ugyanezt a kifejezést a hazai IT tartalomszolgáltatás világában. Gyurinál nem lehet bullshitelni; ha nyomod a marketing rizsát, akkor nincs többé helyed a HWSW mobile! konferencián. Etalon a szakmában ez a két szó: HWSW mobile! …mert 700 szakember nem tévedhet!

 

A pénznek lehet illata

Rengeteg vagy jóformán csak olyan konferencia van már a hazai pénzügyi iparágban (is), ahol szponzorált, semmitmondó előadások sorozatát bújtatják hangzatos hívószavak zászlaja alá. A pénznek nincs szaga. A HWSW mobile! konferencia valamennyi szekciójának termét a szakmaiság és a hitelesség illata tölt be. Ezt a konferenciát nem lehet megvenni; aki ott van, annak 700 szakember (és a HWSW csapata) előtt kell bizonyítani. És a hallgatóság minden esetben kritikus és bírál… Modern kori osztrakiszmosz, avagy pestiesen beszavazó show. Aki jó értékelést kap, annak helye van a jövő évi HWSW mobile! konferencián!

 

Chatbotok, virtual reallity, UX, IoT… és FinTech

„…a mobil pénzügyek Szent Grálját a HWSW mobile! FinTech szekciójában próbáljuk megtalálni.”

– mondja minap Gyuri. Régóta ismerjük egymást, kölcsönös a tisztelet. Tudom, a FinTech szekciót úgy rakták össze a HWSW-s srácok, hogy a téma iránt érdeklődök valóban közel kerülhessenek a Szent Grálhoz.

 

Az utolsó mohikán is elesik(?)

A technológia immár rendszer szinten forgatja fel a pénzügyi világot és a hagyományos közvetítők helyére új szereplők törnek. 2016 a paradigma váltás éve nemcsak a globális, de a hazai pénzügyi szektorban is. Ebben az évben Magyarországon is értelmet nyert a FinTech kifejezés, és egyre többen jelennek meg újszerű digitális megközelítésekkel. 2017-re már 100-ra emelkedik a hazai FinTech cégek számossága, 2018-tól pedig megnyílik a banki adatvagyon egy része a hazai fejlesztői közösség számára (is). Szóval, pár év és új értelmet fog nyerni (Magyarországon is) a digitális bankolás. Ebben az átalakulásban a tegnap bankjának már nem sok köze lesz a holnap bankolásához.

 

Van programod

Az a bankos, aki hajlandó kilépni a dobozból, ugorjon be a konf.-ra és nézze meg, hogy a jövő fogyasztójának igényeit, milyen megoldásokkal fogják kielégíteni chatbotok, VR, vagy IoT megoldások. ÉS persze az se baj, ha meghallgatja, mit jelent az innováció a bankszektorban.

 

„rocker”, immár 5 éve a HWSW mobile! konferencián