Igazából semmi. Ha ma élne a gazdag és dörzsölt kacsa, már csak azért se kellene neki, mert nem tudna benne jókat fürdeni. Bár néhány bitcoin bányát azért biztosan szeretne az aranybányái mellé. Az online deviza hazai prófétája és pénzváltója, Debreczeni Barnabás mesélt bitcoin céges élményéről az MKB FinTech Akadémián.

 

„A bitcoin egyelőre még csak egy kísérlet”,

vallotta valahol pár éve Barnabás, de talán még ma is csak kísérleti szinten mozog nemhogy itthon, de világszerte is. Noha nagy jövőt jósolnak ennek, és a követők és költők száma is szépen emelkedik, nehéz még látni azt a napot, amikor Karcsi bácsi is ezzel fizet majd a boltban. Bár tegye fel az a kezét (oké, csak anyáink és apáink), aki a hétfői adásszünetek idején már látta, hogy néhány 10 év múlva a telefonunkon fogunk streamelni. Na, ugye.

 

A bitcoin hazai ébredése

>>> A bitcoinra itthon legelőször tán akkor figyelhettünk fel, amikor nálunk járt Mark Zuckerberg. A Facebook- és pulitulajdonos állítólag annyit mondott a Gozsdu-udvarban, hogy „bitcoin”. Ezután rengetegen voltak kíváncsiak a digitális pénz első magyarországi meetupjára, a cseppet médiahack szag ellenére is.<<<

 

Noha más jövőre és más közösségi fizetőeszközre készültek fel jó pár éve a barátaival, valahogy mégis ez a digitális pénz lett a jövőjük és a jelenük, mondta az MKB FinTech Akadémián a Shinrai CEO-ja.

 

Mr.Coin és az ügyfélboldogság

Barnabásék számára az induláskor sok gondot okozott, hogyan adják el a virtuális érmét, mire megszületett Mr.Coin, aki egyszerre lett egyszerű és mégis szerethetően ember közeli és bizalmat sugárzó figura. És innen elindult nagy hazai útjára a bitcoinváltás.

Mivel ők már nem a mai Karcsi bácsiknak, sokkal inkább neked, valamint az öcsédnek és a húgodnak szólnak, így máshogy voltak kénytelenek kommunikálni. Ezt erősíti az ügyfélszolgálatuk is, amit igyekeznek pénztermelő vagy inkább ügyfélboldogságot nyújtó szolgáltatásként felfogni és működtetni. Hiszen a problémák megoldása, a segítségnyújtás elégedett és újra költő ügyfeleket eredményezett már nem egyszer náluk.

 

A bitcoin jövője

De hogy meddig tarthat a nagy hype, és mi lehet a bitcoin jövője? Barnabás szerint nem tudni, mivel tranzakciós limitje van a jelenlegi infrastruktúrának. Épp ezért Dagobert bácsinak egészen biztosan nem lenne bitcoinja, de az unokaöccseinek már igen.