BankTechShow

Revolut: a KKV-k 42%-a válthat bankot a következő 12 hónapban

Szerző: | 2020. 03. 26. | Összes hír, Revolut

A Revolut minap publikálta a KKV-k körében végzett kutatási eredményét, amely szerint a megkérdezettek 42%-a váltana bankot 12 hónapon belül a megváltozott üzleti igények miatt. A felmérésben több mint 600 angol, francia és lengyel vállalkozót, tulajdonost és pénzügyi vezetőt kérdeztek meg üzleti bankolási szokásairól. A Revolut elérkezettnek látja az időt a KKV szegmens meghódítására.

A Revolut kutatása szerint a válaszadók

63%-a nem váltott bankot az elmúlt 5 évben és 23% 2008 óta ugyanannál a banknál vezeti számláját jelenleg is.

Véleményük szerint eljött az ideje annak, hogy a kis- és középvállalkozások is megismerhessék az alternatívákat a bankolásban.

Első lépésben elég, ha másodlagos számlavezetőkké válnak

A megkérdezett KKV-k 79%-a elsődleges számlavezető bankját a legnagyobb bankok közül választotta. A Revolut szerint a hagyományos bankok kihívóinak ezen a területen sokkal nehezebb lesz „megtörni” a jelenlegi bankkapcsolatot, mint a lakossági bankolás területén.

Ugyanakkor jó eséllyel jelenhetnek meg másodlagos, vagy harmadlagos számlavezetőként.

Az Egyesült Királyságban a KKV-k 37%-ának van kettő, vagy annál több bankszámlája. A franciáknál ez az arány 49%, a lengyeleknél pedig 65%.

Ahogy csökken a készpénzhasználat, kevesebb lesz a vállalkozói pénztári forgalom is

A válaszadók 29%-a havonta legalább egyszer meglátogatja bankfiókját, emiatt fontos számukra, hogy a lehető legközelebb legyen az számukra. Ennek is köszönhető, hogy az Egyesült Királyságban a megkérdezett KKV-k 27%-a az alapján választ bankot, melyiknek van legközelebb bankfiókja.

A bankfiók látogatás legfőbb oka a készpénzes be- és kifizetések, ami szoros összefüggésben van a vásárlók, illetve üzleti partnereik fizetési szokásaival. A pénzforgalomban a Revolut a készpénzhasználat csökkenését várja a következő években, aminek köszönhetően a KKV-k bankfióki látogatása is jelentősen csökkeni fog.

Ez a tendencia a Revolut szerint a digitális bankok malmára hajtja majd a vizet.

A Revolut arra is felhívja a figyelmet, hogy a kutatás a koronavírus járvány kirobbanása előtt készült, amikor még a készpénz használattal kapcsolatban nem merültek fel aggályok.

Ahogy a szolgáltatók a készpénz használatának mellőzésére buzdítják a vásárlóikat, és a érintéses bankkártyás fizetés értékhatárát megemelték 45 fontra, még gyorsabban fog csökkenni a készpénzhasználat. Ahogy pedig csökken a készpénz aránya a pénzforgalomban, úgy csökkeni fog a bankfiókok látogatása is (legalábbis azok esetén, akiknél meghatározó a pénztári ki- és befizetések gyakorisága – szerk.).

Ugyanakkor a Revolut számít arra, hogy a hagyományos bankok is felismerték ezt a tendenciát és elkezdik majd átcsoportosítani erőforrásaikat a digitális csatornák irányába (pl. megvalósulhat az online számlanyitás, a hitelkihelyezést digitális csatornákra terelik – szerk.).

A lakosság után a KKV-kat veszik célba

Igaz, ahogy a lakossági, úgy az üzleti ügyfelek is nehezen váltanak bankot. Ugyanakkor a lakossági szegmensben elért sikereken felbuzdulva a Revolut úgy gondolja, képesek lehetnek a KKV szegmensben is hasonló sikereket elérni.

A KKV-kat is lehet ugyanúgy ösztönözni a pénzügyi szolgáltató váltásra, mint a lakossági ügyfeleket.

A magasabb ügyfélélmény, a bankfióki látogatás kiváltása, a nyílt bankolásra épülő új digitális pénzügyi és üzletviteli szolgáltatások által elérhető adminisztrációs terhek csökkentése olyan érték, amelyek nyújtásával a Revolut szerint

a digitális bankok eredményesen törhetnek be a KKV szegmensbe is.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!