RÓLUNK

A FinTechZone-nál azokat a 21. századi digitális pénzügyi megoldásokat keressük, amelyekkel a pénzügyek egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá válnak. Erre keresünk és hozunk fintech példákat itthonról és a nagyvilágból.

Megmutatjuk, milyen szolgáltatásokat alapoznak a legújabb technológiákra (pl. AI, blockchain), a legfrissebb törvényi, szabályozói változtatásokra (pl. PSD2), mire lesz jó a nyílt bankolás (open banking), vagy az azonnali fizetés. Emellett vizsgáljuk a jelenlegi digitális banki és biztosítói megoldások ügyfélélményét, árazását, hogy irányt mutathassunk az okosabb pénzügyi világba!

SZERZŐINK, SZAKÉRTŐINK

NÉMETH MONIKA

NÉMETH MONIKA

#regtech

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett.

LEMÁK GÁBOR

LEMÁK GÁBOR

#fintech

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. 

EGRI SZILVIA

EGRI SZILVIA

#femtech

A bankos, akit több, mint 20 évig lehetett szidni. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat) és részt vett egy zöldmezős banképítésben, iskolát váltott és 5 évig digi gurunak tanult. Mostantól elszabadul a kreatív énje, és végre azt fogja csinálni, amit igazán szeret: alkot, szerethető dolgokat fejleszt, úgy, ahogy mindig is vágyott rá.

GÁRDOS I MOSONYI I TOMORI ÜGYVÉDI IRODA

GÁRDOS I MOSONYI I TOMORI ÜGYVÉDI IRODA

A Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda a gazdasági élet teljes spektrumában nyújt jogi szolgáltatásokat, tevékenységének fókuszában a bankjog, a tőkepiacok joga és a biztosítási jog áll.

SZOTA SZABOLCS

SZOTA SZABOLCS

#insurtech

Anno nem volt felvétel a mekiben, így Szabolcs a biztosítási szektorban kötött ki. Kijárta a ranglétrát, és manapság mindent megtesz azért, hogy felrázza az alvó biztosítási szektort. Figyelemmel kíséri a nemzetközi #insurtech trendeket, a bíztató kezdeményezéseket, valamint ő maga is aktív innovátor.

DR. SZABÓ ORSOLYA

DR. SZABÓ ORSOLYA

#legaltech

Szabó Orsolya az InvestCEE LegalTech tanácsadói iroda társalapítója, innovatív jogász, aki 11+ év után kiugrott a nemzetközi ügyvédi irodák üvegdobozából, hogy új távlatokat nyisson a jogi pályán. Stratégiai tanácsadóként az a célja, hogy elősegítse a jogi folyamatok digitalizációját és ezzel értékes emberi kapacitást szabadítson fel a rutinmunka alól. 

DR. VARSÁNYI KÁROLY

DR. VARSÁNYI KÁROLY

#digitalcash

Egy digitális jogász a digitális fizetőeszközökről és a blockchain technológiáról. Lelkes híve a kriptovaluták világának, a Programozható Gazdaságnak és az egészséges szabályozásnak. Hisz abban, hogy az elosztott főkönyvi technológia paradigmaváltást jelent majd a gazdasági élet számos területén.

RAJTMÁR DÓRA

RAJTMÁR DÓRA

#doraafelfedezo

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! 

ANDOR MÁRIÓ

ANDOR MÁRIÓ

#marioszerint

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. 

MOSS KINGA

MOSS KINGA

#zigitalis

21 évével, az Eötvösös öregdiákok büszke táborához tartozik. Nevezhetjük “a laikusunk”-nak, hiszen a pénzügyek helyett a pszichológia rejtelmeiben merül el a Károlin. Még tájékozatlan a pénzügyek világában, de örül annak, hogy egy új területen fejlesztheti magát.

FARKAS MÁTÉ

FARKAS MÁTÉ

#blockchain

Szabadúszó marketinges bölcsész diplomával, akit a Bitcoin helyett a blockchain izgat. Ezzel kapcsolatos világmegváltó gondolatai a Blockchain Budapest blogon olvashatóak, a magyar blockchain közösség megszervezésén pedig a Blockchain Budapest Slack csoportban dolgozik.

MADAR NORBERT

MADAR NORBERT

#smartcommerce

Szeret térképeket rajzolni a digitális világ útvesztőihez, és gyakran ismételt mantrája a célcsoport, valamint a validáció. Legyen szó online kereskedelemről, vagy épp okos pénzügyi megoldásokról, szerinte még egy jó ötlet sem ér semmit megfelelő alapozás nélkül. Az aktuális pénzügyi-kereskedelmi trendek között kutakodva keresi a “Kinek?”, “Miért?” és “Hogyan?” kérdésekre adható legjobb válaszokat.