Rólunk

A FinTechZone-nál azokat a 21. századi digitális pénzügyi megoldásokat keressük, amelyekkel a pénzügyek egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá válnak. Erre keresünk és hozunk fintech példákat itthonról és a nagyvilágból.

Megmutatjuk, milyen szolgáltatásokat alapoznak a legújabb technológiákra (pl. AI, blockchain), a legfrissebb törvényi, szabályozói változtatásokra (pl. PSD2), mire lesz jó a nyílt bankolás (open banking), vagy az azonnali fizetés. Emellett vizsgáljuk a jelenlegi digitális banki és biztosítói megoldások ügyfélélményét, árazását, hogy irányt mutathassunk az okosabb pénzügyi világba!

Szerzőink, szakértőink

EGRI SZILVIA

EGRI SZILVIA

#paytech (FinTech Group)

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja.

LEMÁK GÁBOR

LEMÁK GÁBOR

#fintech (FinTech Group)

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd.

Urbán Anikó

Urbán Anikó

#FintechCorner (FinTech Group)

Lássuk be, a pénzügyi innováció a bölcsészeket sem kerüli el; jó példa erre Anikó. Újságíróként és társadalomtudományokkal foglalkozó szakemberként azt vette észre, hogy a technológia emberekre gyakorolt hatásával egyre többet foglalatoskodik. Humán beállítottsága ellenére (értsd: izgul adóbevalláskor és számlázáskor, hogy mit ront el…) már korán látott számlavezetési rendszer bevezetésére vonatkozó projektet majd újságíróként is az IT területen talált otthont. Hiszi, hogy a kíváncsiság és a nyitottság minden szektorba jó belépő.

NÉMETH MONIKA

NÉMETH MONIKA

#openbanking (FinTech Group)

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #openbanking trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett.

DR. HORVÁTH KATALIN

DR. HORVÁTH KATALIN

Szenior tanácsadó, CMS Budapest

Katalin a CMS Budapest technológiai jogi csapatának szenior tanácsadója, fő szakterülete a szoftverjog, IT és IP jog, FinTech jog, adatvédelem és a mesterséges intelligencia jogi szabályozása. Mindezekhez kapcsolódóan kiterjedt tapasztalattal rendelkezik az online szolgáltatások, mobilapplikációk, mobilfizetési megoldások és Fintech szolgáltatások területén. Katalin naprakész a mesterséges intelligencia és az új technológiák, mint a blockchain, IoT, robotok, drónok jogi kihívásaival kapcsolatban, rendszeresen jelentet meg cikkeket az említett témákban és tart szoftverjogi és adatvédelmi konferenciákon előadásokat.

SZEGŐ DÁNIEL

SZEGŐ DÁNIEL

#blockchain

DLT Architect

DR. SZABÓ ORSOLYA

DR. SZABÓ ORSOLYA

#legaltech

Szabó Orsolya az InvestCEE LegalTech tanácsadói iroda társalapítója, innovatív jogász, aki 11+ év után kiugrott a nemzetközi ügyvédi irodák üvegdobozából, hogy új távlatokat nyisson a jogi pályán. Stratégiai tanácsadóként az a célja, hogy elősegítse a jogi folyamatok digitalizációját és ezzel értékes emberi kapacitást szabadítson fel a rutinmunka alól.