Rólunk

A FinTechZone-nál azokat a 21. századi digitális pénzügyi megoldásokat keressük, amelyekkel a pénzügyek egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá válnak. Erre keresünk és hozunk fintech példákat itthonról és a nagyvilágból.

Megmutatjuk, milyen szolgáltatásokat alapoznak a legújabb technológiákra (pl. AI, blockchain), a legfrissebb törvényi, szabályozói változtatásokra (pl. PSD2), mire lesz jó a nyílt bankolás (open banking), vagy az azonnali fizetés. Emellett vizsgáljuk a jelenlegi digitális banki és biztosítói megoldások ügyfélélményét, árazását, hogy irányt mutathassunk az okosabb pénzügyi világba!

Szerzőink, szakértőink

EGRI SZILVIA

EGRI SZILVIA

#paytech (FinTech Group)

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja.

NÉMETH MONIKA

NÉMETH MONIKA

#openbanking (FinTech Group)

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #openbanking trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett.

LEMÁK GÁBOR

LEMÁK GÁBOR

#fintech (FinTech Group)

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd.

Urbán Anikó

Urbán Anikó

#FintechCorner (FinTech Group)

Lássuk be, a pénzügyi innováció a bölcsészeket sem kerüli el; jó példa erre Anikó. Újságíróként és társadalomtudományokkal foglalkozó szakemberként azt vette észre, hogy a technológia emberekre gyakorolt hatásával egyre többet foglalatoskodik. Humán beállítottsága ellenére (értsd: izgul adóbevalláskor és számlázáskor, hogy mit ront el…) már korán látott számlavezetési rendszer bevezetésére vonatkozó projektet majd újságíróként is az IT területen talált otthont. Hiszi, hogy a kíváncsiság és a nyitottság minden szektorba jó belépő.

DR. HORVÁTH KATALIN

DR. HORVÁTH KATALIN

Szenior tanácsadó, CMS Budapest

Katalin a CMS Budapest technológiai jogi csapatának szenior tanácsadója, fő szakterülete a szoftverjog, IT és IP jog, FinTech jog, adatvédelem és a mesterséges intelligencia jogi szabályozása. Mindezekhez kapcsolódóan kiterjedt tapasztalattal rendelkezik az online szolgáltatások, mobilapplikációk, mobilfizetési megoldások és Fintech szolgáltatások területén. Katalin naprakész a mesterséges intelligencia és az új technológiák, mint a blockchain, IoT, robotok, drónok jogi kihívásaival kapcsolatban, rendszeresen jelentet meg cikkeket az említett témákban és tart szoftverjogi és adatvédelmi konferenciákon előadásokat.

SZEGŐ DÁNIEL

SZEGŐ DÁNIEL

#blockchain

DLT Architect

DOMOKOS MÁRTON

DOMOKOS MÁRTON

Márton a CMS Budapest kereskedelmi jogi csoportjának és TMT csoportjának szenior tanácsadója, a CMS regionális adatvédelmi csoportjának koordinátora. Rendszeresen tart előadásokat és publikál cikkeket adatvédelmi témakörben. A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség Adatvédelmi Tagozatának elnöke és a Mesterséges Intelligencia Koalíció számos munkacsoportjának aktív tagja.

SZOTA SZABOLCS

SZOTA SZABOLCS

#insurtech

Anno nem volt felvétel a mekiben, így Szabolcs a biztosítási szektorban kötött ki. Kijárta a ranglétrát, és manapság mindent megtesz azért, hogy felrázza az alvó biztosítási szektort. Figyelemmel kíséri a nemzetközi #insurtech trendeket, a bíztató kezdeményezéseket, valamint ő maga is aktív innovátor.

GÁRDOS I MOSONYI I TOMORI ÜGYVÉDI IRODA

GÁRDOS I MOSONYI I TOMORI ÜGYVÉDI IRODA

#regtech

A Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda a gazdasági élet teljes spektrumában nyújt jogi szolgáltatásokat, tevékenységének fókuszában a bankjog, a tőkepiacok joga és a biztosítási jog áll.

DR. VARSÁNYI KÁROLY

DR. VARSÁNYI KÁROLY

#digitalcash

Egy digitális ügyvéd a digitális fizetőeszközökről és a blockchain technológiáról. Lelkes híve a kriptovaluták világának, a Programozható Gazdaságnak és az egészséges szabályozásnak. Hisz abban, hogy az elosztott főkönyvi technológia paradigmaváltást jelent majd a gazdasági élet számos területén.

SALLAI LINDA

SALLAI LINDA

#fintechflow

Még nem volt a diplomája a kezében, amikor már biztosítót alapított. Aktuáriusként kezdte, majd megjárva a ranglétrát 28 évesen az akkor már tőzsdén jegyzett biztosítótársaság, a CIG Pannónia Életbiztosító vezérhelyettesi székében találta magát. Erre a Forbes is felfigyelt, így került rá a Forbes 30 sikeres fiatal 30 alatt listájára. Egy tradicionális iparágban az innováció megszállottja, így a fintech és insurtech szelleme nem sokáig kerülhette el. Amíg otthon babázik, addig sem tud ellenállni a szellemi fejlődésnek, és a kihívásoknak, inkább szült még egy szerelemgyereket, a FintechFlow podcastot.

DR. ANTAL ÁGNES

DR. ANTAL ÁGNES

#blockchain

Hét év budapesti ügyvédjelöltködést és ügyvédkedést követően döntött úgy, hogy elindul nyelvet tanulni és világot látni. Megfordult jó néhány európai és ázsiai országban. 2016-ban Máltán telepedett le, ahol élvezi a napsütést, a tengert és az innovatív, multikulturális társadalmi életet. Ilyen környezetben ébredt rá arra, hogy a technikai fejlődés alapjaiban fogja megváltoztatni mindennapjainkat. A téma és a helyszín elindította a felfedezés útján. Compliance területen, a máltai CALEDO GROUP, jogi és technológiai tanácsadó cégcsoportnál dolgozik, amely egyablakos megoldást kínál a DLT, a blokklánc és a kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatásokra. (www.caledogroup.com)

TAKÁCS ATTILA

TAKÁCS ATTILA

#regtech

Több mint két évtizedes banki, vagyonkezelési és post trade területen szerzett szakmai tapasztalattal a RegTech fejlődést már jó ideje közelről figyeli. Az elmúlt években feladatait alapvetően olyan mozaikszavak határozták meg, mint a KYC/AML, PSD2 és a MiFID/MiFIR. Ez utóbbi rezsimhez való viszonyulása már filozofikus, miszerint „A MIFIDII inkább az ÚT maga, mintsem a végállomás.”

FALUVÉGI BALÁZS

FALUVÉGI BALÁZS

#wealthtech

Már az óvodában is kötjegy volt a jele, és 14 éves koráig 47 alkalommal nézte meg a Tőzsdecápákat. Felnőtt fejjel már sokkal jobban látta az árnyoldalakat is, de azért lehúzott 15 évet befektetési területen, alapkezelőnél, befektetési szolgáltatónál és tőzsdei vagyonkezelő cégnél. Az utóbbi években harmadmagával alapított digitális vagyonkezelési platformot fejlesztő startup-ot. Fő területe a Társadalom- és Környezettudatos Befektetések.

DR. SZABÓ ORSOLYA

DR. SZABÓ ORSOLYA

#legaltech

Szabó Orsolya az InvestCEE LegalTech tanácsadói iroda társalapítója, innovatív jogász, aki 11+ év után kiugrott a nemzetközi ügyvédi irodák üvegdobozából, hogy új távlatokat nyisson a jogi pályán. Stratégiai tanácsadóként az a célja, hogy elősegítse a jogi folyamatok digitalizációját és ezzel értékes emberi kapacitást szabadítson fel a rutinmunka alól.

RAJTMÁR DÓRA

RAJTMÁR DÓRA

#doraafelfedezo

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! 

ANDOR MÁRIÓ

ANDOR MÁRIÓ

#marioszerint

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. 

FARKAS MÁTÉ

FARKAS MÁTÉ

#blockchain

Szabadúszó marketinges bölcsész diplomával, akit a Bitcoin helyett a blockchain izgat. Ezzel kapcsolatos világmegváltó gondolatai a Blockchain Budapest blogon olvashatóak, a magyar blockchain közösség megszervezésén pedig a Blockchain Budapest Slack csoportban dolgozik.

MOSS KINGA

MOSS KINGA

#zigitalis

21 évével, az Eötvösös öregdiákok büszke táborához tartozik. Nevezhetjük “a laikusunk”-nak, hiszen a pénzügyek helyett a pszichológia rejtelmeiben merül el a Károlin. Még tájékozatlan a pénzügyek világában, de örül annak, hogy egy új területen fejlesztheti magát.

MADAR NORBERT

MADAR NORBERT

#smartcommerce

Szeret térképeket rajzolni a digitális világ útvesztőihez, és gyakran ismételt mantrája a célcsoport, valamint a validáció. Legyen szó online kereskedelemről, vagy épp okos pénzügyi megoldásokról, szerinte még egy jó ötlet sem ér semmit megfelelő alapozás nélkül. Az aktuális pénzügyi-kereskedelmi trendek között kutakodva keresi a “Kinek?”, “Miért?” és “Hogyan?” kérdésekre adható legjobb válaszokat.