2017.11.13.

Nemzetközi fintech kihívó és mesterséges intelligencia a Fintech Akadémián

Szerző:

Téma:

KI, MIRE ÉS HOGYAN HASZNÁLJA MAJD OKOSAN A BANKI ADATOKAT?

A Fintech Akadémia második előadássorozatán folytatjuk barangolásunkat az adatvezérelt bankolás világában. A 2018. januártól alkalmazandó módosított pénzforgalmi irányelv (PSD2) lehetőséget biztosít harmadik feles szolgáltatók számára a banki adatvagyon hasznosítására. Nem csak a fintech startupok, de a bankok fantáziáját is megmozgatja, mire lehetne használni a versenytárs bankok ügyféladatait. Jön az ADAT-monopoly!

A második alkalmat megnyitó fintech startupot a bankok Netflix-ének is hívhatnánk. Míg a Netflix kitalálja, mi lesz a következő film, amit meg fogunk nézni, addig a Bud előrejelzi, mi lesz a következő pénzügyi termék, amit várhatóan igénybe fogunk venni. Ahhoz, hogy ezt megmondhassa, beszippantja sok-sok bank adatát és a legmodernebb technológiákkal elemzi azokat.

Ezt követően az MKB Banktól megtudhatjuk, hogyan lesznek a banki adatok okosak és mikor, mit kezdhetünk azokkal. Ezen a ponton érdemes lesz egy kicsit mélyebbre is ásnunk és megismerkednünk a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségekkel. Ha a témában még nem vagyunk jártasak, akkor se essünk kétségbe. Itt lesz velünk “a fél Szilícium-völgynek adatokat bányászó” Starschema, majd az IBM mesterséges intelligenciája: Watson.

Végül a Balasys kalauzolásában kitérünk arra is, milyen kockázatokat jelenthetnek az API hozzáférések biztonsági szempontból, hogyan válhatnak sebezhetővé általuk a vállalatok. Megvizsgáljuk a PSD2 API hozzáféréseket a tervezett szabályozás technikai szabványok (RTS) tükrében és bemutatjuk azt is, hogyan érdemes feltárni és kezelni a biztonsági problémákat.

MÁSODIK ALKALOM: 2017.11.21.
ÉRDEKEL A FINTECH AKADÉMIA 2.0
PROGRAM
17:00 – KAPUNYITÁS
17:30 – START
17:40 – 18:00

@webcast

Marketplace Banking

Jamie Campbell

Bud.

18:00 – 18:20

Smart Banking Data

Kezdődy Attila

MKB Bank

18:20 – 18:40

API & Machine Learning

Földi Tamás

Starschema

18:40 – 19:00

Watson & FinTech

Boa László

IBM

Pongrácz Ferenc

IBM

19:00 – 19:20

API Security

Illés Gábor

Balasys

ÉRDEKEL A FINTECH AKADÉMIA 2.0
HÁZIGAZDÁK
Hetenyi Mark Fintech Akademia 2.0
Hetényi Márk
MKB Bank Vezérigazgató-helyettes
Pereczes Janos Fintech Akademia
Pereczes János
MKB Fintechlab Ügyvezető igazgató
HELYSZÍN
EXTRA Budapest H-1072 Budapest, Klauzál utca 15.
ÉRDEKEL A FINTECH AKADÉMIA 2.0

A program- és helyszínváltozás jogát a szervezők fenntartják!

Címkék: