BankTechShow

Közel 20 pályázat a Fundamenta Digiverzum Innovációs Versenyen

Szerző: | 2017. 10. 26. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

Szeptember elején jelent meg a Fundamenta innovációs versenyének, a Fundamenta Digiverzumnak a felhívása. A verseny keretében forradalmi digitális megoldásokkal, új üzleti konstrukciókkal lehetett pályázni, amik hozzájárulnak az ügyfélélmény növeléséhez az otthonteremtésben, a lakáscélok megvalósításában. A megadott határidőig, október 20-ig közel 20 pályázat érkezett be.

 

Fundamenta Digiverzum: eszköz a partnerséghez

A hagyományos hitelintézetek számára a technológiai fejlődéssel és a felhasználói igényekkel a lépéstartás egyik eszköze az újszerű megközelítéseket és technológiákat alkalmazó startupokkal, fejlesztő cégekkel kötött partnerség lehet. A Fundamenta ennek jegyében hirdette meg 2017. szeptember elején az „out-of-the-box” megoldásokat kereső innovációs versenyt, a Fundamenta Digiverzumot.

 

Közös hasznosítás

Az első fordulóra közel 20 pályázat érkezett be, amelyek közül – a Fundamenta felsővezetésének értekelése alapján – 6 pályázat kerül be a 2017. november 9-én tartandó második fordulóra. Itt a pályázók a Fundamenta felsővezetése előtt fogják röviden prezentálni projektjeik üzleti lehetőségeit, a megvalósítás idő- és erőforrás igényét, továbbá bemutatják az out-of-the-box megközelítést.

A második fordulón kiválasztásra kerülő pályázók számára a Fundamenta a pályázati projekt közös hasznosításának lehetőségét ajánlja fel. A közös hasznosítás előkészítésére a versenyt követő 90 napos együttműködés keretében kerül sor.

„Bízunk benne, hogy az első Fundamenta Digiverzumnak már 2018-ban látható eredményei lesznek, amelyek hozzájárulnak a lakáscélok megvalósításával összefüggő ügyfélélmény növeléséhez is”

– mondta el Tátrai Bernadett, a Fundamenta elnök-vezérigazgatója.

 

Új technológiák, új megközelítések

A projektek többsége olyan technológiákat alkalmaz, amelyek segítenek az ügyfelek jövőbeli terveinek megvalósításával kapcsolatos összetett pénzügyi döntéseket ügyfélbarát módon modellezni, vizuálisan kontextusba helyezni.

„A pénzügyi terveinket modellezni nem triviális feladat, ha figyelembe vesszük, mennyi különböző szolgáltatónál lévő adat összegyűjtésére van szükség ehhez. Emellett olyan gépi intelligenciára és tanuló algoritmusokra is szükség van, amelyek alapján nagy valószínűséggel előre jelezhető az ügyfelek pénzügyi viselkedése. Összességében a Digiverzumtól azt kaptuk, amit vártunk: olyan megközelítéseket, amelyekre az adott formában nem gondoltunk, vagy amik megerősítették, hogy mi magunk is jó irányba tartunk”

– emelte ki a Fundamenta elnök-vezérigazgatója.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!