„A bankokkal mindig csak a baj van?”

Szerző: | 2016. 12. 08. | Fintech tudástár, Összes hír

PayTechShow 4.0

Mit csináljon egy bank? Hogyan viselkedjen egy fintech céggel? Hogyan viselkedjen az új ügyfelekkel? Milyen modellt kövessen? Megannyi kérdés. Orlovácz Péter FinTech Guru egyenesen Dubajból repült haza, hogy megpróbálja megválaszolni ezeket az MKB Fintech Akadémián.

 

orlovacz_peter fintech forradalom

Az elmúlt években méretes pofont kaptak a bankok, jött a válság, megrendült az irányukba vetett bizalom, kevés lett a profitjuk, zúgolódtak az ügyfelek, a

gyerekek nem akartak bankárnak öltözni a farsangon.

Ráadásul olyan konkurencia támadt a pénzintézetekre, ahonnan a legkevésbé várták: a Google, az Amazon és a Facebook komoly riválisként jelentek meg. És jöttek a fintech cégek is. De Orlovácz Péter FinTech Guru szerint ez csak a szokásos sirám, 1-2 ezer éve felpörög ez bizonyos időnként, de a bankok, köszönik, jól vannak. Ezt támasztotta alá az egyik hazai bank korábbi felmérése is, miszerint

bankot ritkábban szeretünk váltani, mint partnert, lakást vagy munkahelyet.

orlovacz-peter-prezi1

 

Pedig ha egy ügyfél végre betér egy bankba, sokszor szeretik őt bonyolult és apró betűs képletekkel elriasztani. De ha ez sem volt elég, akkor szeretik ügyintézéssel is fárasztani, ahol körönként mindenféle terméket próbálnak meg rásózni az ügyfélre.

Valamint az online térben (beszéljünk akár az értékesítésről vagy csak infók elhelyezéséről) is elég esetlenül mozognak a bankok Péter szerint.

És erre érkezhetnek a versenytársak, a fintech-nek nevezett megoldásokkal operáló cégek.

 

De mit lépjenek erre a bankok?

orlovacz-peter-prezi3

Hát, arra reagáljanak, ami nem fog változni, mert arra lehet építeni és az meg fog térülni. Önmagában a digitális technológia nem lehet cél, mert „nem biztos, hogy megoldja a problémát, ha digitálissá tesszük azt, ami korábban analóg volt”, mondja Péter.

Ugyanakkor bármilyen teches megoldás sem helyettesítheti a jó üzleti modellt.

 

„A technológia csak egy eszköz, találjuk ki, mit szeretnénk adni, és utána ki lehet találni, hogy hogyan és az még fintech megoldás is lehet. Vagy sem. Kísérletezni kell.”

orlovacz-peter-prezi4

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!