Árösszehasonlító funkcióval válna szuperalkalmazássá a Klarna

Szerző: | 2022. 11. 24. | Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

PayTechShow 4.0

Árösszehasonlító funkciót vezet be a Klarna, hogy minden vásárlási igényt kielégítő szuperalkalmazássá váljon. A „Vásárolj most, fizess később” (Buy Now Pay Later) társaság célja a fizetésen túlmutató új funkciók és szolgáltatások bevezetésével, hogy az online vásárlások belépőpontja legyen. Ezzel a lépéssel a Klarna – többek között – a Google és az Amazon versenytársává válhat.

Árösszehasonlítás lehetőségével csábítaná el a vásárlókat a Klarna

Az új funkcióval a vásárlók több ezer kereskedő termékárát hasonlíthatják össze, illetve kereshetnek a kereskedői termékadatbázisokban különböző szempontok szerint. A Klarna szerint az új árösszehasonlító és kereső funkciók segítségével az online vásárlások belépési pontjává válhatnak és alternatívát kínálhatnak a Google-lel, vagy az Amazonnal szemben.

A most bevezetésre kerülő funkció a társaság számára új árbevételforrást jelenthet, amire különösen szüksége van az elmúlt hónapok tetemes veszteségei miatt (megjegyz.: többek között az észak-amerikai piacra lépésnek, a növekvő munkabéreknek, az árösszehasonlító cég, a PriceRunner felvásárlásának és a növekvő hitelveszteségeknek köszönhetően).

„Akár az egész napodat eltöltheted a termékek összehasonlításával a hagyományos piactereken, vagy keresőmotorokkal, de mindig felmerül benned a kérdés, vajon tényleg a legjobb terméket találtam meg a legjobb áron”

– olvasható Sebastian Siemiatkowski, a Klarna társalapító-vezérigazgatójának idézete a Fintextra oldalán. „A Klarna új kereső és összehasonlító funkciója elvégzi a kemény munkát és biztosítja a vásárló számára az összes valós idejű információt a magabiztos döntéshez” – tette hozzá.

A felhasználók a termékoldalak böngészése során arról is visszajelzést kapnak az árösszehasonlító motortól, ha létezik az adott termék alacsonyabb áron, vagy ha az adott termékhez kapcsolódik vásárlói értékelés. A vásárlási folyamat végén az új funkció egy pop-up ablakban arról is értesíti a vásárlót, ha igénybe vehető kupon, vásárlási kedvezmény, amivel csökkenthető a termék ára.

A szuperalkalmazássá válás lehetőségei

Az új trend a szuperalkalmazássá válás, hogy az app mögött álló szolgáltató minél több ponton láncolja magához a felhasználókat. A BigTech sikerein felbuzdulva a fintech cégek is (pl. Revolut) ebbe az irányba indultak el és a pénzügyeken túlmutató szolgáltatásokkal (pl. szállásfoglalás) kívánnak a digitális tér csomópontjává válni.

A Klarna azt reméli, hogy az árösszehasonlító funkció segítségével kitörhet a fizetési szolgáltató („Buy Now Pay Later”) szerepből és a minden vásárlási igényt kielégítő szuperalkalmazássá válhat, amelyen keresztül a vásárlók a teljes vásárlási folyamat végigcsinálhatják; a termékek „felfedezésétől”, kiválasztásától a megrendelt csomag nyomon követésén át a zökkenőmentes visszatérítésig.

„Soha nem jöhetett volna jobbkor a Klarna árösszehasonlító funkciókja, mint most, amikor mindenki érzi a megélhetési kiadások növekedését”

– olvasható David Sandstromtól, a Klarna marketingvezetőjétől a CityA.M. oldalán. Azt is hozzátette, hogy a BNPL társaság hosszú távú víziója, hogy

„a világ legnagyobb affiliate hálózatává váljon”.

revolut szemelyi kolcson hitelkartya

Így lesz a Revolutból szuperalkalmazás (2022-ben?) | 2022.01.18.

A Revolut nem titkolt célja, hogy bekerülhessen a szuperalkalmazások ligájába. A szuperalkalmazások célja, hogy egykapus digitális megoldássá váljanak a mindennapokban. Ezek az alkalmazások kiváltanák a jelenleg használt applikációk egy részét, hogy minél több dolgot egyetlen felületen keresztül intézhessünk. A világ legnagyobb társaságai (Apple, Google, PayPal, Amazon) mellett a Revolut is erre a pozícióra pályázik.

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!