FinTechShow-7.0

Beköszöntött a Metaverzum korszaka. Mit hoz a jövő?

Szerző: | 2021. 11. 04. | Események, Fintech kitekintő, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Az elmúlt egy évben az emberiség jövőjét meghatározó számos áttörés történt. Idén nyáron megnyílt az út az űrturizmus felé és sikeresen tesztelték a civileket szállító űrrepülőket. Nemcsak a levegőben, de a földön is jelentős előrelépést értek el, sikeresen tesztelték az 1000 km/óra sebességre képes hyperloopot, ami új dimenziót nyit majd a közlekedésben. A kvantumszámítógépek a laborokból beköltöztek a világ legnagyobb cégeihez, hogy kiszámíthatóbbá tegyék a jövőt. Mit hoz a jövő? Ezt járjuk körbe a K&H és a FinTechZone közös webináriumán.

Az elmúlt egy évből kiragadott technológiai áttörések hatását várhatóan még nem a következő években fogjuk megérezni, de sokkal rövidebb időn belül válnak majd elérhetővé a tömegek számára, mint a korábbi évtizedek paradigmaváltó innovációi, mint például az internet (1969 – ARPAnet), vagy a mobiltelefon (1973). Míg az utóbbiaknak évtizedekre volt szüksége, hogy a mindennapjaink részévé váljanak, addig

napjaink korszakváltó innovációi várhatóan 2030-2040 között már hétköznapiak lesznek.

Szintén nehezen megjósolható, milyen gyorsan valósul meg a Facebook alapítójának napokban bemutatott metaverzum koncepciója, amelynek gyökerei az 1992-ben kiadott Snow Crash c. sci-fi regényig nyúlnak vissza. Mark Zuckerberg a Facebook éves konferenciáján, a Connecten bemutatta,

hogyan alakulhat át az ember-gép viszonya a virtuális világ (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) alkalmazásoknak köszönhetően.

Amiben biztosak lehetünk, hogy az új technológiáknak köszönhetően újabb dimenzióba emelkedik az ügyfélélmény és összemosódnak a határok a fizikai és a digitális világ között. Ugyanakkor a változások egy része nem látható előre. Olyan felgyorsult világban élünk, mely még azt sem teszi lehetővé, hogy nagy pontossággal megjósoljuk, hogyan változik majd az életünk az évtized végére.

Ugyanakkor azonosíthatók olyan területek, ahol biztosan jelentős változások fognak bekövetkezni. Ezeket mutatjuk be a K&H és a FinTechZone közös webináriumán, ahol három előadás és egy kerekasztal beszélgetés keretében vesszük górcső alá a K&H jövőkutatási eredményeit, a jövőformáló fintech innovációkat és a jövő felforgató szervezeteit.

A 2021. november 25-én tartandó 90 perces webináriumon az alábbi kérdések és témák kerülnek terítékre:

  • Innovációs trendek Magyarországon: Hol tartunk és hol kellene tartanunk
  • Virtuális bank: virtuális (VR) és kiterjesztett valóság (AR) alkalmazások a bankolás terén.
  • Elveszik-e a robotok a munkánkat? Hogyan működhet együtt mesterséges és emberi intelligencia?
  • Open Banking: lehetőségek a valóban nyílt bankolás területén.
  • Mesterséges intelligencia szerepe az ügyfelek jobb megismerésében.
  • Robo-advisorok és neobankok szolgáltatásának közeledése.
  • Felforgató piaci szereplők és az exponenciálisan skálázható szervezetek (ExOk) anatómiája. Kik ők és miért fontos rájuk odafigyelnünk?
  • Első lépések az exponenciális szervezetépítés felé vezető úton.

A webináriumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet.

Címlapfotó: Vanessa Loring fotója a Pexels oldaláról

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!