FinTechShow-7.0

„Digi pénzügyek? FinTech? Mi nem foglalkozunk ezzel!” – Z generáció a porondon

Szerző: | 2017. 01. 18. | Banki és fintech hírek, Fintech kitekintő, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

FinTech megoldások? P2P pénzküldés? Nem tudtam, hogy Snapchaten, vagy Messengeren lehet pénzt is küldeni (OMG!);

ilyenkor érzem azt, hogy ezekhez az új vívmányokhoz (pl.: fintech) már én is öreg vagyok a 20 évemmel. [cute]

Az első gondolatom, hogy ez mire lehet jó? Esetleg valakinek szüksége van napközben pénzre, de elfelejtett magával vinni, vagy nincsen bankkártyája, akkor a szülei tudnak küldeni neki?

[szerk.: megkértük Kingát, ossza meg velünk, mit gondolhat Ő – és a generációja – pár „ismertebb” FinTech megoldásról. Mutatjuk!]

 

Apple Pay: pénzküldés?

Mi a fintech?

Még nem hallottam az Apple Pay-ről. Gondolom ez is valamilyen fajta pénzküldési, fizetési alkalmazás az Apple-től. Ha ez az alkalmazás fizetésre ad lehetőséget, hogy a telefonoddal fizethess, akkor arra alkalmaznám, hogy ha vásárolok, akkor kártya vagy készpénz helyett a telefonommal fizetnék. Mi lehet az előnye?

Kevesebb dolgot kell magammal vinnem, ha elmegyek valahova, így kevesebb dolgot is tudnak ellopni tőlem, szóval biztonságosabb.

Bár erre édesanyám azt mondaná, ha azt ellopják, akkor viszont ellopnak mindent… Nézőpont kérdése.

 

Bitcoin: fizetéssel kapcsolatos eszköz?

Sajnos még a bitcoinról sem hallottam. A „coin” szóból arra tudok következtetni, hogy ez is valamilyen fizetéssel kapcsolatos eszköz vagy alkalmazás. A bit meg talán utalhat a „byte”-ra, vagyis hogy elektronikus úton történik. 🙂

 

Fizetni digitális tartalomért??

haha2

A telefonomra még nem töltöttem le olyan applikációt, amiért fizetni kellett. Mindig is próbáltam olyanokat keresni, amiért nem kell.

Nem akarok olyanra költeni, amit ingyen is le lehet tölteni.

Viszont interneten vásároltam már. Először valamikor gimnázium elején vásároltam netről, édesanyám kártyájának segítségével. Először egy telefontokot rendeltem Amerikából. Azóta már rengeteg mindent vásároltam onnan. Pénztárcát, könyveket, jegyeket.

Persze mindig csak olyat, ami nagy valószínűséggel nem lesz túl kicsi vagy nagy, nem lesz gond a minőségével, nem lesz kényelmetlen.

Így például ruhadarabot, vagy cipőt sohasem rendelnék. Valahol nyilván örültem volna neki, ha van saját bankkártyám és azzal tudok fizetni, de most már van saját bankkártyám, ahol ugyanúgy édesanyám pénze van, így az érzés nem változott sokat

 

PayPal: fizetési alkalmazás?

A PayPal szó nagyon ismerősen cseng, de őszintén szólva nem tudom mi az. A „pay” miatt természetesen ismét fizetési alkalmazásról, eszközről beszélünk.

 

Generációs érdeklődés [a pénzügyek és a fintech iránt]: 10-ből 2-es

Mi a fintech?

Őszintén szólva engem nem érdekel igazán a – digitális – fizetési lehetőségek kreatív és hatalmas tárháza és ahogy érzékelem a korosztályom sem foglalkozik túl sokat ezzel. Egy 10-es skálán mondjuk 2-esre tudnám értékelni a saját érdeklődésemet [a FinTech iránt].

Mi tökéletesen elvagyunk a készpénz, bankkártya kombóval, és nem érezzük szükségét, hogy újabb és másabb eszközökkel tudjunk fizetni.

A mai világ így is elég bonyolult, folyamatosan új dolgok jönnek, amiket folyamatosan meg kell tanulni, el kell sajátítani, használni kell. És bár még csak a 20 éves korosztályhoz tartozunk, az ember egy idő után beleun a sok új kreálmány követésébe, és arra vágyik, hogy minél egyszerűbb legyen az élete, minél kevesebb problémával.

És amíg nem érzi szükségét annak, hogy változtasson, addig nem is fogja keresni a módját, hogy hogyan lehetne.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

MOSS KINGA

21 évével, az Eötvösös öregdiákok büszke táborához tartozik. Nevezhetjük "a laikusunk"-nak, hiszen a pénzügyek helyett a pszichológia rejtelmeiben merül el a Károlin. Még tájékozatlan a pénzügyek világában, de örül annak, hogy egy új területen fejlesztheti magát. #20vagyok, #zigitalis

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!