FinTechShow-7.0

Mit adnak nekünk a legmenőbb magyar fintech cégek? – BANCH

Szerző: | 2016. 12. 15. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

BANCH: új lehetőség a banki adatvagyon, a kártyás tranzakciókból származó adatok hasznosítására. A szerethető pénzügyek. 🙂

 

Ha bárhol megjelenik egy startup, amögött általában egy jó sztori van, egy megoldandó probléma (road to világbéke) és fejlődni, fejlődni egészen az exitig. És általában az is érdekes, hogy aki fintech appot prédikál árul, az iszik-e használ-e bármilyen fintech appot. A minap jelent meg a T-Systems és a Cisco közös kiadványa, a HUNFINTECH25, azaz a legígéretesebb magyar fintech cégek 25-ös listája. Őket vettük górcső alá.

 

Ezúttal a BANCH nevű fintech megoldás egyik atyját,

Rácz Attilát kérdeztük, aki a székelyföldi IT vállalat, a csíkszeredai Magic Solutions társalapítója.

Ők új lehetőséget adnak a banki adatvagyon, azon belül is a kártyás tranzakciókból származó adatok hasznosítására.

Banch hunfintech magyar fintech

 

FinTechZone: Miért éppen ezt a területet céloztátok meg? Mik voltak az előzmények?

Rácz Attila: A pénz kezelése egy unalmas és monoton feladat, akár papíron, Excelben vagy PFM-megoldásokkal csináljuk. Viszont nagyban hozzájárulhat egy kiegyensúlyozottabb, minőségibb életvitelhez.  És ez alól mi sem vagyunk kivételek. 🙂

A pénz hatékony és átlátható kezelése nagyban összefügghet a jólétünkkel, a terveink sikerre vitelével.

Mindig is úgy éreztük, hogy a hétköznapokban egy Google vagy Uber jellegű, egyszerű és intuitív eszközre van szükségünk, amely segíti a pénzünkkel való kapcsolatunkat.

Nagyon hiszünk abban, hogy egy jó eszköz minőségi különbséget tud bevinni az életünkbe.

Ezért döntöttünk úgy, hogy beleinvesztáljuk legjobb ötleteinket, erőforrásainkat és megalkotjuk a BANCH-et, a víziónkat egy értékteremtő és innovatív pénzkezelő alkalmazásról.

banch magyar fintech hunfintech

 

FTZ: Miért lehet hiánypótló a BANCH?  

RA: A kezdeti modellek, amikből inspirálódtunk, azok az amerikai piac legjobb PFM megoldásai voltak. Az amerikaiak a természetükből fakadóan sokkal vállalkozó szelleműbbek, látják az előnyeit a pénz megfelelő kezelésének és sokat dolgoztak azon, hogy ezt minél elterjedtebbé tegyék.

A konzervatívabb Európában is láthatóan kezdtek elterjedni a sikeres modellek olyan bankok formájában, mint például a N26. Ez a megoldás alapvetően a németek és osztrákok pénzügyileg tartalmasabb életvitelét támogatja, viszont a szolgáltatóik sajnos nem akarnak a régiónk felé terjeszkedni. Ezért döntöttünk úgy, hogy ahelyett, hogy tovább dolgozunk a nehezen értelmezhető pie-chartokkal és Excel-táblázatokkal vagy, hogy papíron vezetgetjük a költekezéseinket, inkább

létrehozunk egy magyarországi életstílusra és szokásokra épülő saját innovatív PFM megoldást.

Egy másik szempont, amivel ki tudunk emelkedni a többiek közül, az

a kitűnő dizájnérzékünk és technológia iránti szeretetünk.

Készüljetek arra, hogy ezt nagymértékben viszontlátjátok a megoldásainkban.

 

FTZ: És mi következik ezután? Mi a fejlesztői munka következő fázisa?

RA: Mivel a BANCH egy nagyon alapszintű banki szolgáltatásra ad egy tényleges választ, ezért nagyon nagy növekedési stratégiát látunk benne. Ambiciózus álmainkban azt reméljük, hogy a megoldásunk a mindennapi életünk szerves részévé válhat. Megtakarításainkat, befektetéseinket, hiteleinket, biztosításainkat ezen keresztül tudjuk majd kezelni. Jelenleg a pénzügyek kezelése az alapvető fókusz,

a célunk az, hogy öntanuló mesterséges intelligencia motorral megtámogassuk pénzügyi tanácsadás folyamatát, valamint releváns termékajánlásokat, javaslatokat nyújthassunk az ügyfél számára.

 

FTZ: Ha ennyire érzékenyek vagytok a saját pénzügyeitekre is, használtok-e bármilyen fintech megoldást a hétköznapokban?

RA: Amióta a BANCH a szenvedélyünkké vált, kipróbáltuk a Monese-t és eljutottunk a N26-hoz is, de megismertük a simple.com-ot és a Centralway-t is. Nagyon várjuk a helyi peer to peer lending alkalmazásokat, amelyekkel könnyebben elérhetőek lesznek a befektetői finanszírozások, illetve a blockchain támogatású technológiák.

Azt szeretnénk elérni, hogy Magyarországon és Kelet-Európában is forradalmi áttörés legyen mindegyik fintech megoldás.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!