Van, ahol működik az egyszerűsített online bankváltás! Itthon 6 éve létezik, de szinte láthatatlan a bankok oldalán

Szerző: | 2022. 08. 15. | Digitális pénzügyek, Összes hír

PayTechShow 4.0

Írországban a lakosság 20%-a megmozdul, hogy bankot váltson. Az Egyesült Királyságban külön brandet hoztak létre, hogy segítsék a bankváltást. Itthon viszont a bankok weboldalán alig lehet megtalálni, hogyan működik az egyszerűsített számlaváltás.

Lassan hat éve, hogy hatályba lépett az a kormányrendelet (263/2016. (VIII.31.)), amely a fizetési számla váltásához kapcsolódó eljárást szabályozza és lehetővé tette az egyszerűsített számlaváltást. Itthon nem áll rendelkezésre nyilvános információ arról, hányan éltek eddig a bankváltást segítő szolgáltatással. Az viszont tény, hogy a hazai bankok weboldalán nehéz megtalálni az erről a szóló tájékoztatásokat és nem segítik az egyszerűsített számlaváltás terjedését. Vannak azért üdítő kivételek is.

„The Big Move”: Írország 20%-a bankot vált 

Az év első felében az Bank of Ireland bejelentette, hogy 2 millió euró összegben nagyszabású kampányt indít “Big Move” címmel, amelynek célja, hogy kézzelfogható segítséget nyújtson az ügyfelek számára a bankváltás során.

A banknál az idei év első időszakában megduplázódott a számlanyitások száma a tavalyi év hasonló időszakához képest, aminek hátterében vélhetően az áll, hogy tavaly két nagy múlttal rendelkező bank is bejelentette, bezárja írországi operációját. A NatWest tulajdonában lévő Ulster Bank 160 év után, a KBC Bank Ireland pedig 40 év után elhagyja az országot. A közel 5 millió lakosú Írország 20%-a “megmozdult” idén, azáltal, hogy a két bank összesen 1 millió ügyfelet értesített a számlazárási folyamatról.

“Írországban még soha nem tapasztaltak ilyen mértékű számlaváltást, ami komoly logisztikai probléma a fogyasztók, valamint a bankok, közüzemi társaságok, kormányzati minisztériumok és a szélesebb üzleti közösség számára. Ez komoly kihívás, komoly befektetést és erőforrásokat igényel”

– mondta Gavin Kelly a bank vezérigazgatója

A kampány keretében a bank létrehozott egy online felületet, amelyen keresztül az ügyfelek, nemcsak megtalálnak a bankváltáshoz kapcsolódóan minden hasznos információt és útmutatást egy helyen, de online megnyithatják az új bankszámlájukat és az ún. “switching” szolgáltatás segítségével kezdeményezhetik a régi számla zárását, az állandó átutalási és beszedési megbízások “átmozgatását”.

Egyesült Királyság: ahol a bankváltásnak brandje is van

Az Egyesült Királyságban 2021-ben összesen közel 770 ezer bankszámla váltás történt a régi számla teljes bezárásával. A számlaváltási szolgáltatást (Current Account Switch Service, röviden: CASS) a Pay.UK biztosítja, amely hasonló szerepkörrel bír a szigetországban, mint itthon a GIRO Zrt.

A Pay.UK-ről röviden

A Pay.UK az Egyesült Királyság bankközi fizetési rendszereinek üzemeltetője és szabványosító testülete. Küldetése, hogy az Egyesült Királyságban működő bankok, lakástakarékpénztárak és egyéb fizetési szolgáltatók ügyfelei által indított fizetések biztonságosak és egyszerűen használhatók legyenek.

A Bank of England Pénzügyi Piaci Infrastruktúra Igazgatósága (FMID) felügyelete alatt áll, működését a Fizetési Rendszerek Szabályozója (Payment Systems Regulator, röviden: PSR) szabályozza.

Itthon nem találkozunk olyan statisztikával, ami megmutatja hányan váltanak bankot egy adott évben. Az Egyesült Királyságban a Pay.UK oldalán havi bontásban elérhető ez az információ. Negyedévente olyan elemzés is megjelenik, ami bankonként megmutatja a megnyert és elvesztett ügyfelek számát (lásd az alábbi táblázatban a 2022. második negyedévi adatokat).

bankvaltas Irorszagban

Forrás: Pay.UK

Itthon nem nagyon találkozunk bankváltást ösztönző kampánnyal, de még a bankok honlapján is jellemzően úgy kell keresgélni a bankváltással kapcsolatos információkat.

Az Egyesült Királyságban nem csak a neobankok, de a nagyok is vagy rögtön a főoldalon, vagy a navigációs menüben könnyen elérhető módon, a bankváltást támogató üzenetet helyeznek el, amelynek része a számlaváltás garanciáját jelölő (Current Account Switch Guarantee) logó is.

Az angol bankok száraz útmutatók elhelyezése helyett könnyen értelmezhető módon bemutatják:

  • Mit érdemes mérlegelni a bankváltást megelőzően?
  • Miért érdemes az adott bankot választani?
  • Hogyan zajlik, mi a bankváltás folyamata?
  • Mire érdemes figyelni a számlaváltás során?
bankvaltas - NatWest

Bankváltás itthon

Leginkább három oka van annak, amikor elpattanhat nálunk a húr és úgy döntünk, hogy bankot váltunk: költségcsökkentési megfontolások, valamely számunkra fontos szolgáltatás az adott banknál nem elérhető, és/vagy nem megfelelő a kiszolgálás.

A bankváltást nehezen lépjük meg, fájdalmasnak és körülményesnek gondoljuk – leginkább az állandó átutalási és beszedési megbízások átirányítása miatt – pedig az egyszerűsített számlaváltási folyamat éppen ezt a terhet hivatott levenni rólunk.

Az egyablakos fizetési számlaváltás lebonyolításához a bankközi klíring rendszer működtetéséért is felelős GIRO Zrt. nyújt támogatást. Az ún. GIROBankváltás szolgáltatás keretében a bankok szabványos üzenetek formájában tudják a számlaváltást, valamint a fizetési számlához kapcsolódó rendszeres átutalási és beszedési megbízások, illetve rendszeres jóváírások áthelyezését kezdeményezni.

Tény, hogy a számlaváltási meghatalmazás a kapcsolódó mellékleteivel együtt nem éppen egy rövid nyomtatvány, de a kitöltése nem bonyolult és cserébe a bankjaink (régi és új) intézkednek helyettünk.

Itthon mégsem találkozunk bankváltásra buzdító üzenetekkel. Ha azt vesszük, hogy a munkavállalási korban (15-64 év) lévő lakosság száma jelenleg 6,3 millió körül alakul és a természetes személyeknek nyitott forint számlák száma közel 8,5 millió, adja magát a kérdés, hogy a bankok – különösen azok, ahol az online számlanyitás elérhető – miért nem próbálnak az egyszerűsített számlaváltási folyamat segítségével ügyfelet átcsábítani magukhoz?

A válasz meglehet abban rejlik, hogy a Kormányrendelet értelmében a számlaváltási meghatalmazást írásban lehet kezdeményezni és mint ahogy arról korábban itt írtunk, nem feltétlenül egyszerű megítélni a magyar írásbeliségi szabályok alapján, hogy az elektronikusan megtett jognyilatkozat esetén mi minősül írásbelinek.

Motiváció hiányában a bankváltással kapcsolatos információk számos esetben csak a láblécbe szorult linken keresztül érhetők el a bankok honlapján, de van ahol úgy kellett a keresőben rákeresni a “bankváltás”, vagy “számlaváltás’ szóra ahhoz, hogy eljussunk egy információs oldalra. Üdítő kivétel volt a K&H, ahol a navigációs menüben a “napi pénzügyek” menün keresztül elérhető a “bankváltás” oldal, ami megjelenésében és áttekinthetőségében is túlmutat a szöveges információ száraz megjelenítésén.

A bankszamlavalto.hu oldalon ugyanakkor a GIRO egy remek tájékoztató honlapot rakott össze, ahol nagyon informatív, de mégis könnyen emészthető módon hozzájuthatunk minden információhoz:

  • Mi az egyszerűsített bankszámlaváltás?
  • Melyek a bankszámlaváltás feltételei?
  • Mire érdemes figyelnünk a számlaváltást megelőzően?
  • Mi a bankváltás folyamata?
  • Milyen dokumentumra van szükségünk?
  • Mennyi időbe telik?

Ha bankváltáson gondolkodunk, ezen az oldalon keresztül érdemes lehet tájékozódnunk.

Címlapfotó forrása: stock.adobe.com by djvstock | Licenc: FinTech Group

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!