2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.11.30.

Változik a játék: az ujjlenyomatod lesz az új PIN-kódod

Szerző:

Kategóriák:

Hogyan oldod fel az okostelefonod képernyőjét? Sokan már elbúcsúztak a PIN kódtól és az ujjlenyomatukat vagy az arcukat használják az okostelefon feloldásához. A naponta átlagosan 52-szer (a milleniumi generáció esetében akár 152-szer) elvégzett egyszerű mozdulat a biometrikus azonosítás széleskörű elterjedését eredményezte. Ugyanez a sors vár a bankkártyák PIN kódjára is? Itt az F.Code.

Az ujjlenyomat, arc, hang, írisz leolvasás mindennapos használata felébresztette a fogyasztók érdeklődését az egyre szélesebb körű alkalmazási lehetőségek iránt. Immár a bankkártyákon is megjelent a biometrikus azonosítás. Bemutatjuk az F.Code-ot.

5 dolog, ami teret nyit a biometrikus fizetésnek

A technológia fejlődése eredményeként az egyének azonosítására már több módszer és megoldás is létezik. Az IDEMIA globális felmérése rámutatott arra, hogy a lakosság nagyrésze már találkozott valamilyen biometrikus megoldással:

  • 78% kipróbált valamilyen biometrikus hitelesítési megoldást,
  • 74% pozitívan áll a biometrikus technológiákhoz,
  • 82% készen áll arra, hogy a hagyományos PIN kód helyett az ujjlenyomatát használja fizetési tranzakció jóváhagyásához,
  • 50% nyilatkozott úgy, hogy elfelejtette a fizetési kártyája PIN kódját,
  • 69% szívesen tárolná ujjlenyomatát a bankkártyán (a chipen).

Az ujjlenyomatod mindig veled van

Világszerte a fogyasztók 61%-a havonta 10-nél is többször fizet kártyával üzletekben. Sokuk akár havonta harmincszor is használja bankkártyáját. Számukra a PIN kód elfelejtése rémálom.

A fenti hivatkozott felmérés alapján az elmúlt 18 hónapban a vásárlók 54%-a felejtette el bankkártyája PIN kódját. Ha a PIN elfelejtése esetén felmerülő problémákat vizsgáljuk, nem meglepő, hogy

a megkérdezettek 82%-a mondta, hogy bármikor váltana a hagyományos PIN kódról ujjlenyomat alapú hitelesítésre a fizetés során.

A válasz: F.Code

Az F.Code kártya esetén a vásárló a fizetés során az ujjlenyomatával hitelesíti magát, a PIN kód pedig tartalékmegoldásként továbbra is rendelkezésre áll. A biometrikus azonosítóval ellátott kártya alkalmas a hagyományos és az érintésnélküli fizetésre is.

A vásárló ujjlenyomatát bankfiókban, de akár otthon is regisztrálhatja. Az ujjlenyomat adatait a kártya tárolja a chipen elhelyezett szenzorok segítségével. Az IDEMIA nem tárolja külön a rendszereiben a kártyatulajdonos biometrikus adatait, azzal kizárólag a bankkártya tulajdonosa rendelkezik.

Több mint fizetési kártya

Ahogy a biometrikus azonosítás világszerte terjed és a fogyasztói igény növekszik a kényelmes, problémamentes – mégis teljesen biztonságos – tranzakciók iránt, egyre több helyen találkozhatunk majd biometrián alapuló technológiai megoldásokkal. Globálisan nézve például a fogyasztók 43%-a szeretne biometrikus kártyát használni beléptetésre, de 32% mondta azt is, hogy az utazási bérletébe integrálva látná szívesen a biometrikus megoldásokat.

Összességében a biometrikus kártyák választ adnak korunk fogyasztói igényeire, a biztonságra, a kényelemre és magánszféra védelmének biztosítására vonatkozó elvárásokra.

Az F.Code biometrikus kártya nem csak a pénzügyi szektor szereplői számára biztosít izgalmas új szolgáltatási lehetőséget. Egyik legújabb használati eset, hogy a kártyát az ujjlenyomat alapú hitelesítési funkciójának köszönhetően fizikai pénztárcaként használják kriptovaluták biztonságos tárolásához, eléréséhez és váltásához. További információk itt (F.Code).

Az új technológiákon alapuló digitális személyazonosítási megoldások elterjedésének piaci hatásairól további részletek Dean Zwarts, az IDEMIA Digital Business Unit, EMEA régióért felelős üzletfejlesztési igazgatójának „Digital Identity” c. előadásában érhetők el a FinTechShow online videokonferencia platformon.

Dean Zwarts, az IDEMIA Digital Business Unit, EMEA régióért felelős üzletfejlesztési igazgatójának  „Digital Identity” c. előadása megtekinthető a FinTechShow online videókonferencia platformján 2020. december 31-ig a résztvevők és az online jegyet vásárlók számára.

Az “Online jegyet” vásárlók számára hozzáférést biztosítunk a FinTechShow online videókonferencia platformhoz, amelyen 2020.12.31-ig megtekinthetők az előadások, a 3D-s kiállítói tér és kapcsolatot építhetnek egymással a résztvevők. FinTechShow program itt. Összes videó listája itt: Playlist.

Címlapfotó: IDEMIA

Címkék:
blank