Virtuális fizetési kártyát fejlesztett ki egy magyar cég

Szerző: | 2023. 02. 02. | Banki és fintech hírek, Elektronikus fizetés, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

SafetyCard néven, a meglévő bankkártya elfogadó hálózatot használó rugalmas és biztonságos fizetési platformot hozott létre egy magyar cég, a Corvex Zrt. A platform használatával a szerződött kereskedők, szolgáltatók – a kártyatársaságok és bankok nélkül – virtuális fizetési kártyákat bocsáthatnak ki ügyfeleiknek.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a most zárult “SafetyCard – marketing felülettel kiegészített bankkártya nélküli fizetési alternatíva” című, három éves futamidejű projektjüket a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 151,657 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette, összköltsége 274,78 millió forintot tett ki.

A SafetyCard projekt alapvető célkitűzése az volt, hogy létrehozzon egy olyan

virtualizált bankkártya alapú fizetési rendszert, amely a nemzetközi bankkártya elfogadói hálózathoz könnyen integrálható, de az elszámoláshoz nem kellenek a bankkártya társaságok, hanem a bankszektor azonnali fizetési rendszerét használja

– írta a cég.

Hozzáfűzték, hogy a biztonságos ügyfélkapcsolat az azonnali fizetési rendszerben regisztrált telefonszámra küldött üzeneteken alapul.

A projekt keretében létrehozott bankkártya virtualizációs megoldás megteremtette az alapját annak is, hogy két mobiltelefon között lehessen fizetési tranzakciót végrehajtani, az egyik mobiltelefon reprezentálja a fizető fél virtualizált bankkártyáját, a másik az elfogadó virtuális terminálját – írták.

Nemes Viktória gazdasági vezető az MTI kérdésére közölte: most, a fejlesztési folyamat lezárását követően kezdik el a partnerek keresését. “A projekt keretében létrehozott szellemi termék még nem lépett értékesítési szakaszba” – tette hozzá.

A projekt bemutatása

A SafetyCard projekt egyértelmű célja, hogy a bankszektort erősítse és megvédje a felforgató, turbulens, nem kézben tartható folyamatokat generáló fintech kihívókkal szemben.

Könnyen használható, a jelenlegi készpénzmentes fizetési struktúrát modernizáló alternatívát kínál a fintech megoldások kereskedelmi integrációjára. A projektben egy biztonságos, független pénzforgalmi fizetőkártya-kibocsátó platform jön létre, mely integrálja a jelenlegi bankkártyaelfogadói hálózatot, és ezen az infrastruktúrán feloldja a meglévő korlátokat, biztonsági kockázatokat.

A létrejövő platform bevezeti a tranzakcióhoz kötött limitkezelés lehetőséget, kétcsatornás tranzakcióauthentikációt, kártyaszám-tokenizálást, így jelentősen megnöveli a fizetési kártya használatának biztonsági szintjét, és hosszútávon garantálja a bankkártya-elfogadói hálózat versenyképes üzemeltethetőségét.

A SafetyCard projekt a kereskedőknek kínál olyan fizetési platformot, mellyel sokkal hatékonyabban és szorosabban magához köthetik az ügyfeleiket.

Ellentétben a co-branded kártyákkal, a SafetyCard nem kötődik kizárólagosan egy bankhoz sem, így bankfüggetlen megoldást kínál a kereskedőknek és – ezáltal – az ügyfeleiknek.

A fizetési platform elterjedésével a marketing­lehetőségek hatalmas potenciált rejtenek, amelyek extra profitot eredményezhetnek a projektnek, mivel eddig még nem létező, a kereskedő számára ideális ügyfélelérési platformot ad a SafetyCard-rendszer.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

Forrás: MTI | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group Kft.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.