Fizetési szolgáltatást épít a Twitter. Első lépések a szuperalkalmazássá váláshoz

Szerző: | 2023. 02. 02. | Elektronikus fizetés, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Twitter elkezdte a szabályozói engedélyek megszerzését és a fizetési szolgáltatás bevezetéséhez szükséges szoftverek beszerzését, hogy elindíthassa fizetési szolgáltatását – írja a Financial Times. Elon Musk a Twitter felvásárlása után kifejtette, a közösségi média platformból szuperalkalmazást kíván faragni a WeChat mintájára. Első lépésként elkezdődött a szuperalkalmazás fizetési infrastruktúrájának előkészítése.

Elon Musk új bevételi forrásokkal kívánja jövedelmezőbbé tenni a közösségi média platformot, amelynek egyik alapja a fizetési szolgáltatás bevezetése lehet. A Twitteren belül egy kis csapat már dolgozik a fizetési megoldás bevezetéséhez szükséges fejlesztések előkészítésén – írja a Financial Times belső forrásokra hivatkozva.

Musk azt mondta, azt szeretné, ha a Twitter olyan fintech szolgáltatásokat kínálna, mint a P2P pénzküldés, a megtakarítási számla, vagy a betéti kártya, amelyek a „Minden alkalmazás” (Everything App – Elon Musk így hívja a jövőbeli szuperalkalmazást) alapjai lehetnek. Musk szerint a felhasználók közvetlenül vásárolhatnak majd termékeket a platformon, illetve egymás számára is küldhetnek pénzt.

Musk a WeChat-hez hasonló funkciókkal ruházná fel a Twittert, hogy így váljon mindenféle digitális tevékenység kiindulópontjává, új szuperalkalmazássá. Egy podcastben Musk kifejtette, véleménye szerint a WeChat olyan, mint „a Twitter, a PayPal és egy csomó más dolog egybegyúrva egy nagyszerű interfésszel”.

“Kínában alapvetően a WeChat-en élsz, mert az app annyira hasznos a mindennapi életben. Azt hiszem, ha ezt elérjük, vagy a Twitterrel csak megközelítjük, az siker lenne”

– idézte Elon Muskot az Insider.

Musk azt is szeretné, ha a fizetési rendszer a későbbiekben alkalmas lenne kriptotranzakciók lebonyolítására is.

A FinTechZone korábbi elemzése alapján ezek az elképzelések valójában nem különböznek más társaságok (pl. PayPal) szupertárca-stratégiájától, így kérdés, hogy mire Elon Musk felépíti a „Minden alkalmazást”, lesz-e még hely a szupertárcák asztalánál.

Twitter - Elon Musk

Szuperalkalmazást faragna Elon Musk a Twitterből. Így válunk digitális jobbággyá a görög ex-miniszter szerint | 2022.11.29.

Elon Musknak jó oka volt megvásárolni a Twittert 44 milliárd dollárért. A social media platformból „mindent magába foglaló” szuperalkalmazást („everything app”) faragna a „Vasember”. Az üzenetküldéstől a digitális pénztárca funkciókon át az ételrendelésig kínálna szolgáltatásokat a Twitter utódja, az „X”.

A fizetési szakértők szkeptikusak Musk terveivel kapcsolatban

A Twitter tavaly novemberben elindította a regisztrációját az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumánál, hogy fizetési tranzakciókat hajthasson végre. Most további engedélyeket nyújtott be annak érdekében, hogy kibővíthesse a fizetési szolgáltatások körét.

A belső források szerint a Twitter úgy reméli, egy éven belül megszerzik a szükséges engedélyeket az Egyesült Államokban. Ezt követően kezdődne el a nemzetközi terjeszkedéshez szükséges további engedélyek beszerzése – írja a Financial Times.

A Financial Times által megkérdezett fizetési szakértők szerint kérdéses, hogy a Twitter versenyképes lehet-e a fizetési szolgáltatások piacán, ahol nagyon erős a verseny és olyan befutott társaságokkal kell megküzdeni, mint a Venmo, a Cash App, vagy a Zelle, amelyek piacvezetők a P2P pénzküldés terén.

Egy másik megkérdezett szakértő véleménye szerint a szigorú pénzügyi szabályozás és megfelelősségi előírások a nap végén elveszik a tech cégek kedvét a kísérletezgetéstől és a nap végén feladják ambícióikat a saját fizetési és/vagy pénzügyi szolgáltatás bevezetésével kapcsolatban.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

PayPal - szupertárca

„5 éven belül a világ fele szupertárcákat használ majd.” Ezek kerülhetnek a szupertárcákba | 2023.01.31.

Szállásfoglalás, kriptovásárlás, ár-összehasonlítás, vagy digitális személyi kerüljön a szupertárcába? Hogyan építi a szupertárcáját a PayPal, Samsung, Twitter, Klarna, vagy a Revolut? Mit szeretnének a felhasználók? Megvizsgáltuk, hol tartanak ma a szupertárcák és mire számíthatunk a közeljövőben.

[Financial Times] | Fotó forrása: Tada Images – stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group Kft.

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!