2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.02.02.

Fizetési szolgáltatást épít a Twitter. Első lépések a szuperalkalmazássá váláshoz

Szerző:

Kategóriák:

A Twitter elkezdte a szabályozói engedélyek megszerzését és a fizetési szolgáltatás bevezetéséhez szükséges szoftverek beszerzését, hogy elindíthassa fizetési szolgáltatását – írja a Financial Times. Elon Musk a Twitter felvásárlása után kifejtette, a közösségi média platformból szuperalkalmazást kíván faragni a WeChat mintájára. Első lépésként elkezdődött a szuperalkalmazás fizetési infrastruktúrájának előkészítése.

Elon Musk új bevételi forrásokkal kívánja jövedelmezőbbé tenni a közösségi média platformot, amelynek egyik alapja a fizetési szolgáltatás bevezetése lehet. A Twitteren belül egy kis csapat már dolgozik a fizetési megoldás bevezetéséhez szükséges fejlesztések előkészítésén – írja a Financial Times belső forrásokra hivatkozva.

Musk azt mondta, azt szeretné, ha a Twitter olyan fintech szolgáltatásokat kínálna, mint a P2P pénzküldés, a megtakarítási számla, vagy a betéti kártya, amelyek a „Minden alkalmazás” (Everything App – Elon Musk így hívja a jövőbeli szuperalkalmazást) alapjai lehetnek. Musk szerint a felhasználók közvetlenül vásárolhatnak majd termékeket a platformon, illetve egymás számára is küldhetnek pénzt.

Musk a WeChat-hez hasonló funkciókkal ruházná fel a Twittert, hogy így váljon mindenféle digitális tevékenység kiindulópontjává, új szuperalkalmazássá. Egy podcastben Musk kifejtette, véleménye szerint a WeChat olyan, mint „a Twitter, a PayPal és egy csomó más dolog egybegyúrva egy nagyszerű interfésszel”.

“Kínában alapvetően a WeChat-en élsz, mert az app annyira hasznos a mindennapi életben. Azt hiszem, ha ezt elérjük, vagy a Twitterrel csak megközelítjük, az siker lenne”

– idézte Elon Muskot az Insider.

Musk azt is szeretné, ha a fizetési rendszer a későbbiekben alkalmas lenne kriptotranzakciók lebonyolítására is.

A FinTechZone korábbi elemzése alapján ezek az elképzelések valójában nem különböznek más társaságok (pl. PayPal) szupertárca-stratégiájától, így kérdés, hogy mire Elon Musk felépíti a “Minden alkalmazást”, lesz-e még hely a szupertárcák asztalánál.

Twitter - Elon Musk

Szuperalkalmazást faragna Elon Musk a Twitterből. Így válunk digitális jobbággyá a görög ex-miniszter szerint | 2022.11.29.

Elon Musknak jó oka volt megvásárolni a Twittert 44 milliárd dollárért. A social media platformból „mindent magába foglaló” szuperalkalmazást („everything app”) faragna a „Vasember”. Az üzenetküldéstől a digitális pénztárca funkciókon át az ételrendelésig kínálna szolgáltatásokat a Twitter utódja, az „X”.

A fizetési szakértők szkeptikusak Musk terveivel kapcsolatban

A Twitter tavaly novemberben elindította a regisztrációját az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumánál, hogy fizetési tranzakciókat hajthasson végre. Most további engedélyeket nyújtott be annak érdekében, hogy kibővíthesse a fizetési szolgáltatások körét.

A belső források szerint a Twitter úgy reméli, egy éven belül megszerzik a szükséges engedélyeket az Egyesült Államokban. Ezt követően kezdődne el a nemzetközi terjeszkedéshez szükséges további engedélyek beszerzése – írja a Financial Times.

A Financial Times által megkérdezett fizetési szakértők szerint kérdéses, hogy a Twitter versenyképes lehet-e a fizetési szolgáltatások piacán, ahol nagyon erős a verseny és olyan befutott társaságokkal kell megküzdeni, mint a Venmo, a Cash App, vagy a Zelle, amelyek piacvezetők a P2P pénzküldés terén.

Egy másik megkérdezett szakértő véleménye szerint a szigorú pénzügyi szabályozás és megfelelősségi előírások a nap végén elveszik a tech cégek kedvét a kísérletezgetéstől és a nap végén feladják ambícióikat a saját fizetési és/vagy pénzügyi szolgáltatás bevezetésével kapcsolatban.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

PayPal - szupertárca

„5 éven belül a világ fele szupertárcákat használ majd.” Ezek kerülhetnek a szupertárcákba | 2023.01.31.

Szállásfoglalás, kriptovásárlás, ár-összehasonlítás, vagy digitális személyi kerüljön a szupertárcába? Hogyan építi a szupertárcáját a PayPal, Samsung, Twitter, Klarna, vagy a Revolut? Mit szeretnének a felhasználók? Megvizsgáltuk, hol tartanak ma a szupertárcák és mire számíthatunk a közeljövőben.

[Financial Times] | Fotó forrása: Tada Images – stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group Kft.

Címkék:
blank
blank