BankTechShow

Mutatjuk az összes bátor magyar startupot, akik elindultak szerencsét próbálni a FinTechShow-ra!

Szerző: | 2017. 04. 18. | Fintech startupok, FinTechShow, Magyar fintech startupok, Összes hír

Azt ismered, mikor a legkisebb insurtech batyuba kötött egy kis frissen sült közösségi casco-t, és felkerekedett, hogy szerencsét próbáljon az első magyar FinTechShow-n? Jó, jó, de azt tudod kikkel kellett megküzdenie? A hétfejű sárkány helyett most következzen a 15 bátor magyar startup.

 

Kriph.io fintechshow

Kriph.io a FinTechShow 2017 győztese

 

#1 Fintechblocks (API banking)

Aki fél, hogy elsodorja a kialakulóban lévő innovációs cunami, annak Mudri György dobja be a mentő megoldást. A banknak már csak rá kell pattannia a fintech blocksra, és meglovagolni a hullámokat. A Fintechblocks (by Wyze) által megálmodott 4 elemű ragasztóréteggel kipipálható a PSD2, az integrációs feladatok pedig egy download-install szintre egyszerűsíthetőek.

 

#2 Blueopes (wealth management)

Faluvégi Balázs szerint a befektetési döntéseknél nem a megtérülés az egyetlen szempont, az sem árt, ha nap végén tükörbe is tudunk nézni. A kis összegű automatizált vagyonkezelő platformon nem csak megvásárolhatjuk a „zöld energia részvényeket”, de azt is látjuk, hogy befektetésünkkel mekkora esőerdő szeletet mentettünk meg a világnak.

 

#3 Brokerchooser (brokerage)

Bedő Tibor algoritmusa kiválasztja számunkra az ideális brókercéget. Igaz, ma még csak néhány hamburgert meg sült krumplit vehetne a Brokerchooser bevételeiből, de 5 éven belül 100 millió eurós bevételt jósol a megoldásnak.

 

#4 Tőkeportál (crowdfunding)

Ha minden jól megy, akkor nagyjából egy év múlva a Tőkeportállal kezdődhet el a részvénycélú közösségi finanszírozás története Magyarországon. Az induló vállalkozások tőkeszerzésének ezen formája klasszikus piaci rést tölt be a Friends,Fools and Family után és a banki hitelképesség előtt. Szeles Nóra az EU-ban már 58 hasonló portált számolt össze, ahol az elmúlt egy évben 1.500 sikeres kampány zárult 500 millió euro értékben.

 

#5 Seon (fraud)

A „Seon fraud prevention rendszere 1 másodperc alatt képes kockázati kategóriába sorolni a felhasználót az indított tranzakcióival együtt.” – ígéri Bence Jendruszák. Az e-mail API-nak köszönhetően az elbírálásnál például az is számít, hogy regisztrálva van-e az adott e-mail cím valamilyen közösségi portálra, mert a csalók erre már jellemzően nem fordítanak energiát.

 

#6 Funsave (savings)

„Apa, hol lehet pénzt venni?” Komócsi Sándor saját gyerekeit interjúvolta meg a témában, és bizonyítékként bemutatta az erről készült videót. Nagy a baj, de a helyzet nem reménytelen! Főleg ha kéznél van egy okospersely, amiben nem csak gyűjteni lehet a zsebpénzt, de az applikáción keresztül megtakarítási célokhoz is lehet azt rendelni, a benne lakó chatbot pedig virtuális tanárként segít a pénzügyi tudatosságra nevelésben.

 

#7 Barion (payment gateway)

A már 400 ezer felhasználó netes fizetését megkönnyítő Barion beállt 2017 egyik várható nagy durranása, a one-click-payment mögé. Az igazi menőség faktor és bevételi potenciál azonban a Bíró Tamás által említett, korábbi vásárlásainkat alapul vevő célzott hirdetésekben rejlik.

 

#8 Hydra (AML)

Szakál Péter szerint a bankok nem értenek a nyomozáshoz, de a Hydra AML eszközével többé már nem is kell nekik. A megoldás lényege, hogy a pénz a forrásnál majd az áramlás minden állomásánál megjelölésre kerül. A strukturált formában, adatbázisba gyűjtött adatok közötti kereséshez pedig már nincs szükség Columbo hadnagyra.

hydra aml fintechshow

Hydra a pénzmosás ellen – FinTechShow 2017

 

#9 Initon (Card fraud prevention)

Kiderült, hogy 7 dollárért bármikor vehetünk lopott kártyaadatot a feketepiacon, méghozzá garanciával. Az áldozattá válás Kókai Tamás szerint egyszerűen elkerülhető, ha hozzáférést engedünk geolokációs adatainkhoz. Mivel telefonunkkal már rég összenőttünk, ezért ideális esetben az ugyanott van, ahol a vásárlásra használt kártya is, így elegendő erre a szerencsés együttállásra futtatni a fraud-prevention ellenőrzést.

 

#10 R!PORT (SME account management)

Kristó Zoltán robotokkal robbantaná ki a KKV pénzügyek forradalmát. A megoldás már 3 éve működik, az applikáció azt is megmondja, hogy mennyire vagyok hitelképes, a pénzügyi sikereimet pedig akár meg is oszthatom ismerőseimmel. A R!PORT mentesíthet minket az unalmas dashbordok olvasása alól, mivel helyette jelzésekkel informál vagy figyelmeztet.

 

#11 TALK-A-BOT (chatbot)

Kalydi Gergőék csináltak már megszemélyesített botot plázának, gasztro portálnak és az Indexnek is. Egy bot lehet szép, kedves vagy akár humoros, de nem árt, ha hasznos is, például a Dumaszínház chat robotjától már nem csak kérdezni tudunk, hanem jegyet vásárolni is. Gergő szerint egy okos botba fektetett tőke gyorsan megtérül, ami CC esetében akár 3 hónap is lehet.

 

#12 Fanbot (AI + chatbot)

Sipos András és csapata kifejezetten a Messengerre és a Viberre fókuszál, de tapasztalatuk szerint egy chat robot jól jöhet a munkafolyamatok automatizálásában, vagy például az új munkavállaló költséghatékony betanításában is.

 

#13 Shinrai (blockchain API)

A Debreczeni Barnabás által elképzelt szép új világban, ha egy kis bitcoinra vagy etherre „vágyunk”, már nincs szükségünk tárcára, nem kell tudnunk mi az a privát kulcs és hogyan vigyázzunk rá, de még a váltóval se kell külön üzletelnünk. Banki partnerség esetén elég egy app, amiben egyszerűen, QR kóddal továbbítjuk az infót, a kriptovalutát pedig közvetlenül megkapjuk a folyószámlánkra.

 

#14 Koin (PFM)

A Koin költségkövető alkalmazása szintet lépett, Szabó Márton a FinTechShow keretében jelentette be API-n keresztüli összekapcsolódását a MagNet Bankkal. És a történet folytatódik; mivel az együttműködésben nincs kizárólagosság, ezért a Koin más bankokkal is keresi az integráció lehetőségét.

Koin Magnet FinTechShow

Koin és Magnet Bank közös bejelentése – FinTechShow 2017

 

#15 Kriph.io, aki mindent vitt! (insurtech)

Szota Szabolcs ígéri, a Kriph.io senkit sem hagy cserben, de a fiatal koruk miatt a biztosítási piacról kiárazott gépjármű tulajdonosokat tutira nem! A hagyományos biztosítók bürokratikus működésének köszönhetően ugyanis itt van a legjelentősebb piaci potenciál egy lelkes insurtech számára. A Kriph.io a közösségi élményre épít, már 6 fővel is lehet poolokat létrehozni, saját működési és csatlakozási szabályokkal. Az igazságosság elve a PayAsYouDrive-on keresztül érvényesül, azaz mindenki annyit fizet, amennyit használja is az autóját.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!