2024. november 26.
BankTechShow

2024.07.16.

Fedezd fel az újító LegalTech megoldásokat: csatlakozz a nyári tesztidőszakhoz!

Szerző:

Kategóriák:

A korábbi évek bevált gyakorlatát folytatva, az InvestCEE LegalTech Consultancy idén is nyári tesztidőszakot indított, amihez augusztus 31-ig lehet csatlakozni.

A program keretében a hazai jogászok és az üzleti élet szereplői egyaránt átfogó képet kaphatnak a jogi-üzleti munkafolyamatokat optimalizáló tech portfóliójukról: tesztelhetik a partnereik által kínált technológiai megoldásokat és betekintést nyerhetnek korábbi projektjeikbe.

A jogi és az üzleti szektor gazdasági szereplői egyre inkább az összehangolt digitális működésre támaszkodnak, így a vállalatok és az ügyvédi irodák is fokozott érdeklődéssel fordulnak a jogi munkafolyamatokat támogató legaltech megoldások felé.

A jogi ügyvitel optimalizálása, az iratszerkesztés automatizálása, a digitális szerződéskezelés csak néhány olyan példa, amelyekhez érdemes körültekintően megválasztani a technológiai hátteret.

A funkcionalitás tesztelése és az IT biztonsági szempontok ellenőrzése pedig különösen fontos azoknál a megoldásoknál, amelyek generatív AI integrációt is kínálnak. Mindezekre kiváló alkalom nyílik a legaltech nyári tesztidőszak keretében, amelyre ingyenes lehet regisztrálni augusztus 31-ig.

Milyen legaltech megoldások kerülnek terítékre?

Az InvestCEE LegalTech Consultancy alapítója és vezetője, dr. Szabó Orsolya tapasztalatai szerint az ügyfeleik (jellemzően vállalati jogi osztályok és ügyvédi irodák) az új megoldások bevezetése előtt szívesen feltérképezik a termékkínálatot, szeretik tesztelni a funkciókat és ellenőrizni az integrációs lehetőségeket (a már meglévő IT infrastruktúrával). A nyári tesztidőszak rugalmas keretet biztosít olyan legaltech megoldások megismerésére, mint például:

  • jogi adatközpont, jogi-üzleti együttműködési platform és ügyvitel kezelés bevezetése vállalati jogi osztályok számára
  • AI alapú szerződéskezelés, adatvezérelt e-archiválás GenAI integrációval
  • dinamikus szövegszerkesztés, záradék alapú (moduláris) iratkészítés, többnyelvű szövegezés lehetőségével és GenAI integrációval
  • dokumentum automatizálás, iratsablon kezelés, dokumentum portálok bevezetése
  • digitális szerződéskötés, tömeges szerződéskezelés beágyazott e-aláírással és e-archiválással
  • okos adatkeresés, adatelemzés és szerződés analitika – hagyományos (NLP, ML) és GenAI eszköztárral
  • ügyvédi irodai ügyvitel, iratkezelés, adatközpontú irodai portál – online számlázással integrálva
  • KYC, AML, okmányolvasás, távazonosítás, e-aláírás integráció
  • vállalati struktúrák jogi adatkezelése, cégcsoport management, tulajdonlással kapcsolatos iratkezelés automatizálása

A tesztidőszak regisztrációs felületén konkrét technológiai igények megjelölésére vagy kérdések benyújtására is van lehetőség – ezek ugyanis olyan kiindulópontok lehetnek, amelyek köré még áttekinthetőbb pilot projekt szervezhető.

Az érdeklődők így széleskörű támogatást kapnak a legaltech megoldások megismeréséhez, illetve az InvestCEE partnerszerződéseiből származó további előnyökre is számíthatnak majd a bevezetés során (pld. kedvezményes licensz vagy implementációs díjakra).

A generatív AI funkcionalitást is kínáló legaltech megoldásokra reflektálva dr. Szabó Orsolya kiemelte, hogy

“Az InvestCEE tech portfóliójának kialakításánál különös figyelmet fordítunk a megbízhatóságra és adatbiztonságra. Az AI nagy segítséget tud jelenteni például a szerződéses adatvagyon rendszerezésében, jogi-üzleti kockázatkezelésben, de nem mindegy, hogy ki, mikor és milyen jogosultsággal férhet hozzá egy iratcsomaghoz vagy adatbázishoz. Az AI funkciók nem általánosságban és szakmai kontroll nélkül, hanem konkrét és célzott munkafolyamatok teljesítésében, gondosan integrálva tudnak biztonságos eszközzé válni a kezünkben. Néhány legaltech partnerünk például a saját platformjába, az alapszolgáltatás kiterjesztéseként építette be a generatív AI-t és ezzel az integrációval együtt vállal felelősséget a saját termékéért.”

Gyakorlati példák: a jogi munkafolyamatokat hogyan támogatják a digitális megoldások?

Az InvestCEE LegalTech Consultancy korábbi projektjeiből kiderül, hogy sikeres implementációt elérni elsősorban olyan jogi munkafolyamatokban lehet, ahol az érintettek korábban már felismertek valamilyen megoldandó kihívást, például hatékonysági hiányt vagy operációs elakadást.

  • A Škoda autógyár cseh jogászai például nehezen tudták nyomon követni az üzleti osztályokról beáramló szerteágazó feladatokat, rendszerezni a peres eljárások teendőit, továbbá akadozott a jog-üzlet közötti kommunikáció és a jogi munkafolyamatokról is gyakorlatilag lehetetlen volt valós idejű kimutatásokat összeállítani a vezetőség részére. Ezt a kaotikus jogi operációt kezelték igen eredményesen egy ügyviteli jogi adatközpont bevezetésével.
  • A digitális tömeges szerződéskötés nagy segítség volt annak a regionális vállalatnak, amely egy 32-lépcsős papír alapú folyamat helyett olyan online platformra hívta meg e-aláírásra a partnereit, ahol egyébként a szerződések sablonjait is tárolta, egy dashbordon nyomon tudta követni az aláírási folyamat egészét, és elektronikus formában archiválta is az időbélyeggel ellátott dokumentumokat.
  • Az ügyvédi irodák működésében jellemzően nagy támogatást jelent egy olyan ügyviteli és egyben kooperációs platform, ami ügyfél adatbázisként, projektvezetési felületként, email- és dokumentumkezelésben, munkaidő-nyilvántartásban és számlázásban is megállja a helyét.
  • A dokumentum automatizáció pedig mind ügyvédi irodák, mind pedig vállalati jogi osztályok kedvelt megoldása, hiszen az automatizált iratsablonok nemcsak gyorsabbá, de pontosabbá is teszik az iratszerkesztést. A FujiRebio vállalat belga jogi csapatát például egy ilyen automatizált dokumentum portál létrehozásában segítettük, ezzel biztosítva, hogy az üzleti osztályon dolgozó kollégáik mindig hozzáférjenek a naprakész szerződéses sablonokhoz.

A legaltech nyári tesztidőszak keretében az érdeklődő vállalatok és ügyvédi irodák rugalmasan tudják elindítani és végigvinni a pilot projektjeiket, és ehhez az ingyenes regisztrációs felület ITT található.

Címkék: