A SEON felvásárolja a Complytron magyar fintech startupot 2,5 millió euróért

Szerző: | 2023. 02. 06. | Banki és fintech hírek, Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

PayTechShow 4.0

A csalásmegelőző rendszert fejlesztő magyar fintech startup, a SEON felvásárolja a pénzmosás elleni küzdelemhez megoldást kínáló budapesti székhelyű Complytron fintech startupot – adta hírül a Techcrunch. A portál forrásai szerint az ügylet értéke kb. 2,5 millió euró, bár ezt a SEON nem erősítette meg.

A felvásárlás után a Complytron társalapítója és vezérigazgatója, Lebhardt Oliver, valamint Gryllus Abris, a startup másik társalapítója és UX vezetője csatlakoznak a SEON-hoz. A SEON szóvivője elmondta, az akvizíció által a SEON AML-képességekkel bővíti a csalásmegelőzésre fókuszáló platformját.

A SEON a Complytron megoldásával képes lesz kiküszöbölni a külön keresések szükségességét a különböző AML-adatbázisokban, például a nemzetközi szankciós és bűnügyi listákban, a PEP-adatbázisban, a felügyeleti hatóságok és a nemzeti bűnüldöző szervek (pl. FBI, Interpol) figyelőlistáiban.

Röviden a Complytron megoldásáról

A Complytron egyszerűen használható AML/KYC szűrési eszközöket kínál (például szankciók figyeléséhez, PEP-ellenőrzéshez) a nagy és kis cégek számára.

A Complytron automatizált, mesterséges intelligencia alapú ügyfel-átvilágítási megoldása nem csupán a szankcionált személyeket és entitásokat, vagy éppen kiemelt közszereplőket képes megtalálni, hanem azok üzleti kapcsolatait is.

Ehhez saját adatgyűjtő eszközt és intelligens keresőt fejlesztettek. A Complytron elsősorban bankoknak, biztosítóknak és aranykereskedőknek segít a pénzmosás elleni küzdelemben.

További információk a „HUNFINTECH 20|22: A 20 legígéretesebb fintech cég és a 22 legújabb fintech megoldás Magyarországon” című kiadványban.

Kádár Tamás, a SEON társalapítója és vezérigazgatója nyilatkozatában elmondta:

„Kevesebb mint egy év telt el a 94 millió dolláros tőkebevonásunk után, és folytatjuk a csalás és pénzmosás elleni küzdelmünket. Ahelyett, hogy saját AML megoldást építettünk volna az alapoktól kezdve, teljesen logikus volt számunkra, hogy megszerezzük a Complytron kiterjedt és innovatív algoritmusait és világméretű adatbázisait – valamint tehetséges csapatának szakértelmét.”

Röviden a SEON megoldásáról

A SEON egy olyan csalásmegelőző rendszert fejleszt, amely képes kiszűrni a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakcióknál.

Az adatgyűjtés egy fontos eleme a kockázati profil felépítése, amit a rendszer a meglévő adatokból dolgozva, különböző publikus és közösségi forrásokból bővít ki egy teljes profillá.

A kockázatelemzés során a machine learning modellek segítségével azonnali besorolásra kerül egy tranzakció, de a döntési folyamat teljesen átlátható marad.

További információk a „HUNFINTECH 20|22: A 20 legígéretesebb fintech cég és a 22 legújabb fintech megoldás Magyarországon” című kiadványban.

Lebhardt hozzátette:

„Nagyszerű, hogy részese lehetek a SEON küldetésének, és szerepet játszhatok a csalásmegelőzési és az AML-megoldások egyetlen eszközbe gyúrásában.”

Az ügylet részeként a SEON teljes jogot szerez a Complytron technológiáihoz, valamint a startup személyzetéhez, beleértve a dedikált AML-csapatot is.

Az évente megrendezésre kerülő „The Europas Awards” a SEON-t 2022 legmenőbb kiberbiztonsági startupjának is nevezte.

SEON - Kadar Tamas - Jendruszak Bence

Kádár Tamás: “Az első számú csalásmegelőző cég szeretnénk lenni a világon” | 2022.09.06.

Hogyan írja át a technológia a pénzügyi szektor működését? Ki, milyen technológia megjelenésére számít a következő években? Körinterjú keretében feltérképezzük a hazai bankok, fintech cégek várakozásait. Beszélgető partnereink Kádár Tamás és Jendruszák Bence, az egyik legígéretesebb hazai fintech startup, a SEON alapítói.
[TechCrunch] | Fotó forrása: SEON

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!