2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.10.18.

Már több mint 5 ezer cég választotta a világon a magyar fintech startup, a SEON megoldását

Szerző:

Kategóriák:

Hazai fintech szereplőkről szóló cikksorozatunkban az elmúlt egy év eseményeiről, eredményeiről, kihívásairól és a következő időszak várakozásairól kérdezzük a szektor jelentős képviselőit. Ezúttal Kádár Tamás, a SEON Technologies, vezérigazgatójának és társalapítójának gondolatait ismerhetjük meg.

Az elmúlt 12 hónapban melyek voltak azok a piaci/technológiai fejlemények, amelyekre nem számítottál? Ezek milyen hatást gyakoroltak/gyakorolnak a cég működésére, piaci lehetőségeire?

Kádár Tamás: A változó gazdasági helyzet elég sok kihívás elé állította a fintech szektort. A tőkebevonás nehezebbé vált, mindenki – mind a befektetők, mind a vállalatok óvatosabbak és megfontoltabbak a költségvállalásaikat illetően.

Az elmúlt időszakban számos új technológiai trend térnyerésének is szemtanúi lehettünk – az AI-t szinte minden szektorban, minden piaci szereplő kiemelkedő arányban adaptálta. Ez valóban forradalmasítja az eddigi munkafolyamatokat.

A ChatGPT megjelenése valódi áttörést jelent számos területen – beleértve a marketinget, e-commercet, kutatást és oktatást. Érdekes nyomon követni a feltörekvő pénzügyi technológiákat is, mint például a decentralizált pénzügyeket (DeFi) vagy a digitális jegybankpénzeket.

Az elmúlt 12 hónapban milyen eredményeket értetek el? Mely mutatószámok mentén tudott növekedni a cég?

Kádár Tamás: A 2022-es, 94 millió dolláros Series B befektetés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a SEON továbbra is fenntartható módon növekedni tudjon.

Sikerült szélesítenünk a termék portfóliónkat is; ez év februárjában a haza Complytron felvásárlásával AML (pénzmosás elleni) szolgáltatással egészítettük ki kínálatunkat.

Az elmúlt évek során több, mint 5000 vállalat – köztük a Revolut, Patreon, mollie vagy a NuBank – választotta a SEON egyedi, digitális lábnyomelemzésen és gépi tanuláson alapuló megoldását. 2017 óta pedig majd 160 milliárd euró értékben sikerült ügyfeleink számára online csalásokat, visszaéléseket megelőzni.

A következő 1-2 évre milyen célokat tűztetek ki magatok elé?

Kádár Tamás: Célunk, hogy a cég továbbra is növekedni, hatékonyan skálázódni tudjon, ehhez biztos alapot nyújt a tavalyi Series B befektetés. A legnagyobb növekedési potenciál az Egyesült Államokban van, így szeretnénk ott is megerősíteni a jelenlétünket.

Nemrégiben a texasi Austinban nyitottunk irodát, ahol az amerikai csapatunk szakértelme és helyi piacismerete segít felkészíteni minket a globális terjeszkedésre.

Termék szinten is szeretnénk mindig továbbfejlődni, hogy ügyfeleinknek a lehető legmagasabb minőséget, értéket biztosítsuk; és megfelelő megoldást nyújtsunk a különböző igényeknek. A 30 napos próbaverzió lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy egyszerűen és könnyen, minden kötelezettség nélkül kipróbálják a termékünket, míg az ingyenes verzió a kisebb vállalkozások számára nyújt alternatív, költséghatékony megoldást az online csalások kiszűrésére.

Mi az a 3 technológia szerinted, amelyeknek a következő 12 hónapban meghatározó szerepe lesz a pénzügyi szektor digitális transzformációjában?

Kádár Tamás: Nagy szerepe lesz a mesterséges intelligenciának, amely számos új megoldást nyújthat pénzügyi szektorban, például az ügyfélszolgálat, a személyre szabott szolgáltatások területén.

A különböző fizetési technológiák – mobilfizetés, azonnali fizetés és az érintés nélküli fizetés – megjelenése, és a szolgáltatók, szolgáltatások bővülése már most nagy hatással van pénzügyi szektor digitális transzformációjára.

Hasonlóképpen a neobankok, a challenger bankok és a nyílt bankolás elterjedése, amelyek valóban forradalmasítják a piacot.

Címlapfotón a SEON alapítói, balra Jendruszák Bence, a cég ügyvezető igazgatója, balra Kádár Tamás, a cég vezérigazgatója

Címkék:
blank