SimpleTrends
SimpleTrends

A Z és Milleniumi generáció közel 40%-a elhagyná a bankokat az innováció hiánya miatt

Szerző: | 2023. 08. 18. | Digitális pénzügyek, Fintech kitekintő, Összes hír

FinTechShow-7.0

A fizetési lehetőségek sokszínűsége generációkon átívelően fontosak a számlatulajdonosok számára, de az innováció és trendek kapcsán a fiatalabb korosztály rendelkezik a legmagasabb elvárásokkal. Nagyon sokan közülük szolgáltatót is hajlandóak váltani, ha nem érzik kellően innovatívnak a pénzintézetet.

A PYMNTS 4282 amerikai fogyasztót és 150 hitelszövetkezeti vezetőt vizsgáló legújabb tanulmánya szerint

a fiatal generációk már nem ragaszkodnak a megszokott hagyományos (inkumbens) pénzügyi szereplők jelenlétéhez, ha azok nem tudják tartani a versenyt az innováció terén.

A PYMNTS és a PSCU májusi, „Hitelszövetkezeti innováció” című közös kutatásának eredményei azt mutatják, a számlatulajdonosok 29 százaléka megfontolná, hogy olyan szolgáltatóhoz menjen át, amely innovatív fizetési termékeket kínál.

Valljuk be, riasztó lehet a pénzintézetek számára, hogy a számlatulajdonosok egyharmada vállalná a váltással járó kellemetlenségeket, ha nem érzik a pénzügyi szolgáltatói trendek követését.

A fiatalabb fogyasztók még nagyobb arányban várják el a modern megoldásokat; a megkérdezett Z generáció tagjai közül 38 százalék vallotta, hogy fontolóra venné a váltást, ha a szolgáltató nem kápráztatja el rendszeresen újdonságokkal.

Nem nehéz belátni, hogy milyen súlyos negatív következményekkel járhat, ha az innováció hiánya miatt ezeket a potenciális (pénzügyi életútjuk elején vagy közepén járó) ügyfeleket elveszíti egy-egy pénzügyi szolgáltató.

Bármennyire is nehéz a célzott ügyfélmegtartási arányokat fenntartani a jelenlegi rendkívül szoros versenyhelyzetben, a fogyasztó visszacsábítása a váltás után szinte lehetetlen.

Sok fizetési mód kötelező, vagy hamarosan kötelezővé válik a pénzügyi szolgáltatók számára – amik ezáltal reménykednek az ügyfélbázisuk megtartásában. Példának okáért az érintés nélküli hitelkártyákat egyre szélesebb körben elfogadják a kereskedők és más vállalkozások, de a hitelszövetkezeti (CU) tagoknak csak 47 százaléka és a nem CU-tagoknak 53 százaléka mondta azt, hogy biztosítja ezt a technológiai lehetőséget. A fiatalabb generációhoz tartozó ügyfelek számára viszont elfogadhatatlan, ha ez a lehetőség nem áll rendelkezésre.

A technológiai újítások – különösen, ha a fogyasztóknak szánt fizetési módokról van szó -, gyorsan ügyfélszerzési/megtartási kérdéssé válnak.

Ennek oka, hogy az ügyfelek nagyobb kapcsolódási lehetőséget és több pénzbeli mobilitási lehetőséget követelnek. Amint azt a fiatalabb fogyasztók nagy része világossá tette,

azok a pénzintézetek, amelyek nem tartják a lépést, nemcsak technológiai értelemben maradhatnak le, hanem az ügyfélszámot tekintve is.

[ Forrás: PYMNTS ] | Címlapfotó: stock.adobe.com – licenc: FinTech Group Kft.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!