SimpleTrends
SimpleTrends

Kezd az egész olyan lenni, mint a Legyen Ön is milliomos!

Szerző: | 2017. 03. 26. | Banki és fintech hírek, Fintech kitekintő, Összes hír

FinTechShow-7.0

Gyakran esünk abba a csapdába a Z-generációval kapcsolatban, hogy a személyes kapcsolatokra nem adnak, mindent az okostelefonjukon keresztül intéznek. Ám nagyon úgy tűnik, amit nem tudnak, azt jobban szeretik személyesen intézni. A pénzügyekhez márpedig nem értenek a húsz év körüliek, így a bizalmat nem a digibankár, hanem a hús vér ügyintéző jelenti. A Fintechzone 20 éves Kingája elárulja, mit jelenet számára egy bankfiók.

 

A Z-generációnak is sok a technológia

Már 20 évesen is azt érzem, hogy a világ iszonyatos ütemben fejlődik és rohan előre, mi pedig csak rohanunk utána. Bele se merek gondolni, mit érezhet a 40-es korosztály… A legnagyobb vicc pedig az egészben, hogy mi élünk ebben a világban, és még se tudjuk úgy kontrollálni, hogy valóban benne élhessünk.

Őszintén szólva nem vagyok az internetes ügyintézés pártolója abban az esetben, ha valaki nem tudja pontosan, hogy mit is kell csinálni. De azért sem, mert ha mindent interneten keresztül fogunk intézni, akkor idővel sehol sem lesz szükség emberekre. Emellett egy olyan társadalomban fogunk élni, ahol mindenki csak otthon ül egy „okosvalamivel” a kezében. Én nem szeretnék egy ilyen világban élni, néha már az is sok, amiben jelenleg élek.

Bizalom, személyesen

Túl sokszor egyébként nem voltam bankfiókban, ha igen, akkor sem egyedül. Inkább édesanyámmal intéztük a különböző bankkártyás ügyeinket: saját bankkártya és társkártya igénylése. Nyilván várni kellett, de ezt már minden ügyintézésnél vagy orvosi ellátásnál megszoktam. Alapvetően kedvesek és segítőkészek voltak az ügyintézők.

És ez fontos. Mert valójában egyáltalán nem vagyok jártas a pénzügyekben, így minden pénzügyi feladat, ami intézést igényel, azt egy bankfiókban próbálnám. Ha a folyamatok lényegével sem vagyok tisztában, akkor hiába van netes útja az intézésnek.

 

Túl bonyolultak a honlapok?

A weboldalnak az eddigi tapasztalataim szerint csak úgy tudod feltenni a kérdéseidet, hogy írhatsz üzenetet a kérdések fül alatt, ahol meghagyod az e-mail címed, majd sohasem válaszolnak. Vagy ha válaszolnak is, addigra már rég nem aktuális a probléma. Mert neked akkor, ott és abban a pillanatban kellett volna a segítség.

Van még a telefonos segítség (igen, kezd olyan lenni ez az egész, mint a Legyen ön is milliomos), hogy miközben a weben próbálkozol, másik kezedben a telefonon kérdezgetsz egy munkatársat, aki csak próbálja kitalálni, hogy vajon mi lehet a képernyődön.

A net tehát nekem nem kényelmi szolgálatás, mert hasznosnak tartom a bankfiókot. Sőt, számomra az lenne jó, ha többen dolgoznának ott: egyrészt nem kéne annyit várakozni. Másrészt lehetnének ott olyanok, akik megtanítják idővel az embereket a netbankok használatára. Mert az még nekem sem megy, nemhogy anyukáink, nagyapáink korosztályának.

 

És persze jó lenne, ha a bankok adnának pénzügyi tudást is: hogy kell hitelt felvenni, bankkártyát igényelni, mi az a részvény, miért éri meg a befektetés.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

MOSS KINGA

21 évével, az Eötvösös öregdiákok büszke táborához tartozik. Nevezhetjük "a laikusunk"-nak, hiszen a pénzügyek helyett a pszichológia rejtelmeiben merül el a Károlin. Még tájékozatlan a pénzügyek világában, de örül annak, hogy egy új területen fejlesztheti magát. #20vagyok, #zigitalis

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!