BankTechShow

Így építünk mi XXI. századi digitális bankot az EasyJet-ből

Szerző: | 2017. 03. 25. | Fintech tudástár, Összes hír

Hamarosan szárnyra kaphatnak a pénzügyeink. A Microsoft Future Decoded eseményen bemutatjuk, miképpen faragunk a légitársaságokból modern kori digitális bankot. 2018-tól már ez is lehetséges lesz. Beköszönt a fintech bankolás korszaka.

 

A digitális pénzügyi asszisztens

Mit szólnál hozzá, ha a repülőjegy vásárlása során nem csupán a poggyászbiztosítást, az autóbérlést, a szobafoglalást intézhetnéd a légitársaság applikációján keresztül? Például kaphatnál értesítést arról is, milyen számlákat kell kifizetned, melyik hiteltörlesztéseid lesznek esedékesek míg távol leszel.

A jegyvásárlás alatt egyetlen kattintással felhatalmazhatnád a légitársaságot, hogy fizesse ki számláidat az esedékesség napján.  Külön „élvezet” lenne, ha ezt követően egyszerű, érthető módon azt is megmutatná a mobil app, mennyi pénzed marad majd a számlán. A nyaralás alatti költési szokásaidat már korábban megismerve előre vetítené, mennyit fogsz még költeni, s hogy áll majd a következő havi egyenleged.

digitális bankolás és a fintech bankok új korszaka

 

A virtuális utazásszervező

A repülőtéren várakozol, gondolatban a szabadság alatti programokon jár az eszed és a légitársaság applikációja felhívja a figyelmedet a nyaralóhelyeden induló túralehetőségreTudom, hetek óta nézegetted a túrákat a neten, készültél, edzettél a hegyi túrára, megvetted a szükséges felszereléseket .

Az app mögötti elemző algoritmusok a korábbi vásárlásaid, nyaralásaid alatti szokásaid, valamint a fittness tracker alkalmazásodból megismert erőnléted, és a neten nézegetett túrák alapján testreszabott ajánlatot ad. Amit egyetlen kattintással megvehetsz.

digitális bankolás és a fintech bankok új korszaka
Mielőtt kifizeted, chatelhetsz a túravezetővel (vagy a túraszervező  chatbotjával), így minden fontosat megtudhatsz a túráról.  És – a már megkötött biztosításod ellenőrzését követően – a fizetés közben extra balesetbiztosítást is köthetsz. Mindezt egyetlen app-ból, függetlenül attól, hogy melyik banknál vezetett bankszámládról akarsz fizetni. (Ha épp nem kártyával fizetnél.)
 

Program törölve, no para

Sőt, ha az időjárás előrejelzés menetközben rossz időt jósol, mire leszáll a repülő, s vársz a csomagodra, már meg is jön a mobilodra az új – szintén a szokásaidnak és az érdeklődésednek megfelelő programajánlat. Ha elfogadod, azzal a kattintással a régi programodat már „törölted” is, s a visszajáró összeg már úton is van a számlád felé.

 

Az igazi kérdés a fogyasztói bizalom

A fenti vízió megvalósítását teszi lehetővé a 2018. január 13-tól alkalmazandó új pénzforgalmi – PSD2 – irányelv, amely alapján a bankoknak hozzáférést kell adni a nem pénzügyi szereplőknek (is) a fogyasztók folyószámla adataihoz. Továbbá lehetővé kell tenniük, hogy a fogyasztó bankszámláiról fizetéseket is kezdeményezhessenek (a fogyasztó felhatalmazásával).

 

Összefoglalva: nincs messze az az idő, amikor a légitársaságok a – fintech – bankoddá, az utazásszerveződdé, a programajánlóddá és biztosítóddá válthatnak. Amíg Te nyaralsz, addig Ők örködnek majd a felhőtlen kikapcsolódásod felett.

 
 
A Microsoft Future Decoced eseményen bemutatjuk a részleteket is.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!