2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.03.25.

Így építünk mi XXI. századi digitális bankot az EasyJet-ből

Szerző:

Kategóriák:

Hamarosan szárnyra kaphatnak a pénzügyeink. A Microsoft Future Decoded eseményen bemutatjuk, miképpen faragunk a légitársaságokból modern kori digitális bankot. 2018-tól már ez is lehetséges lesz. Beköszönt a fintech bankolás korszaka.

 

A digitális pénzügyi asszisztens

Mit szólnál hozzá, ha a repülőjegy vásárlása során nem csupán a poggyászbiztosítást, az autóbérlést, a szobafoglalást intézhetnéd a légitársaság applikációján keresztül? Például kaphatnál értesítést arról is, milyen számlákat kell kifizetned, melyik hiteltörlesztéseid lesznek esedékesek míg távol leszel.

A jegyvásárlás alatt egyetlen kattintással felhatalmazhatnád a légitársaságot, hogy fizesse ki számláidat az esedékesség napján.  Külön “élvezet” lenne, ha ezt követően egyszerű, érthető módon azt is megmutatná a mobil app, mennyi pénzed marad majd a számlán. A nyaralás alatti költési szokásaidat már korábban megismerve előre vetítené, mennyit fogsz még költeni, s hogy áll majd a következő havi egyenleged.

digitális bankolás és a fintech bankok új korszaka

 

A virtuális utazásszervező

A repülőtéren várakozol, gondolatban a szabadság alatti programokon jár az eszed és a légitársaság applikációja felhívja a figyelmedet a nyaralóhelyeden induló túralehetőségreTudom, hetek óta nézegetted a túrákat a neten, készültél, edzettél a hegyi túrára, megvetted a szükséges felszereléseket .

Az app mögötti elemző algoritmusok a korábbi vásárlásaid, nyaralásaid alatti szokásaid, valamint a fittness tracker alkalmazásodból megismert erőnléted, és a neten nézegetett túrák alapján testreszabott ajánlatot ad. Amit egyetlen kattintással megvehetsz.

digitális bankolás és a fintech bankok új korszaka
Mielőtt kifizeted, chatelhetsz a túravezetővel (vagy a túraszervező  chatbotjával), így minden fontosat megtudhatsz a túráról.  És – a már megkötött biztosításod ellenőrzését követően – a fizetés közben extra balesetbiztosítást is köthetsz. Mindezt egyetlen app-ból, függetlenül attól, hogy melyik banknál vezetett bankszámládról akarsz fizetni. (Ha épp nem kártyával fizetnél.)
 

Program törölve, no para

Sőt, ha az időjárás előrejelzés menetközben rossz időt jósol, mire leszáll a repülő, s vársz a csomagodra, már meg is jön a mobilodra az új – szintén a szokásaidnak és az érdeklődésednek megfelelő programajánlat. Ha elfogadod, azzal a kattintással a régi programodat már „törölted” is, s a visszajáró összeg már úton is van a számlád felé.

 

Az igazi kérdés a fogyasztói bizalom

A fenti vízió megvalósítását teszi lehetővé a 2018. január 13-tól alkalmazandó új pénzforgalmi – PSD2 – irányelv, amely alapján a bankoknak hozzáférést kell adni a nem pénzügyi szereplőknek (is) a fogyasztók folyószámla adataihoz. Továbbá lehetővé kell tenniük, hogy a fogyasztó bankszámláiról fizetéseket is kezdeményezhessenek (a fogyasztó felhatalmazásával).

 

Összefoglalva: nincs messze az az idő, amikor a légitársaságok a – fintech – bankoddá, az utazásszerveződdé, a programajánlóddá és biztosítóddá válthatnak. Amíg Te nyaralsz, addig Ők örködnek majd a felhőtlen kikapcsolódásod felett.

 
 
A Microsoft Future Decoced eseményen bemutatjuk a részleteket is.

Címkék: