Akik digitalizálnák a zsebpénzt

írta | 2016.12.21. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

MKB FinTech Verseny
Fintechshow 6.0

8 ötlet, 1 cél: megváltani a fintech világot. Erről szól majd az MKB Bank januárban induló inkubátor programja, ahova 8 csapat kapott bebocsátást a decemberi pitch verseny [MKB FinTech Verseny] után. Mi most azokat mutatjuk be, akik fintech nagyhatalommá tehetik Budapestet. Az esélyük legalábbis meglesz rá.

 

Family Finances az MKB Inkubátorában

A legfiatalabb mobiltelefonos generáció kezébe bankkártyát nyomna, pénzügyeiket digitalizálná a Family Finances. Az ötlet három nagyon fiataltól érkezett, akik maguk is közvetve szembesültek ezzel a kérdéssel.

„Fő célunk, hogy sok fiatal zsebpénzét digitalizálhassuk, illetve hogy transzparenssé, visszakövethetővé és biztonságosabbá tehessük zsebpénzügyeiket”

– mondták a srácok. Ezért aztán beleálltak és valami innovatív megoldást kerestek a problémára.

 

MKB FinTech Verseny

 

A csapat

Az ötlet kidolgozását Fodor Papp Gábor és Muck Iván kezdték meg, ők egy management consulting cég budapesti irodájában dolgoznak Fintech Research Analystként. Az FF brandjének elkészítéséhez Iván ikertestvére, Muck Feri hozta a saját design skilljeit. Ő pedig egy első generációs magyar startup-nál dolgozik visual designerként.

MKB FinTech Inkubátor

 

Next step

Jelenleg a prototípus véglegesítésén dolgoznak, illetve arra hajtanak, hogy user tesztekkel különböző iterációkat készíthessenek. Mert így egy végleges MVP-vel bújhatnának elő a 18 hetes MKB inkubációs időszak után. Azaz megismerhetjük legalább az alapfunkciókkal működő applikációt, a bankszámlanyitásos opcióra még várni kellene.

Április közepére csak a gyerekeknek szánt verzió nézete lesz kész, de a reményeik szerint az ökoszisztémájuk is működhet már ekkor a manuális PFM, EduTech, illetve a manuális cél alapú megtakarítások funkciókkal is.

Az első évük végére pedig minden általuk elképzelt funkciót bele akarnak pakolni az applikációba.

Fintechshow 6.0
Fintechshow 6.0

Itt követhetsz minket:

blank

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!