2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2016.12.20.

Első magyar FinTech reality – a beszavazó show

Szerző:

Kategóriák:

5 perc hírnév. Ennyi járt csütörtökön annak a 13 lelkes digi forradalmárnak, akiknek pénzügyi reformötletei felkerültek az MKB FinTech versenyének short listjére a beérkező 56 pályázat közül. De 8-an ennél sokkal többet kaptak: teret és tőkét a fejlesztéshez, partnert a piaci bevezetéshez.

 

A karácsony szelleme

Szenteste helyett december 15-én ünnepelhette a karácsonyt az a 8 projekt, amely belépőt nyert az MKB Inkubációs Programjába. Ünnepi fénybe burkolózott a Groupama Aréna, a színpadon egymásnak adták a stafétát a prezentáló ötletgazdák.

A pénzügyi világot mindenki máshogyan tenné barátságosabbá;

– van, aki költéseink felkerekítéseit fektetné be okosan,

– van, aki automatikus és testreszabott vagyontervezést kínálna,

– vagy költési szokásainkat optimalizálná mesterséges intelligencia segítségével.

– Elektronikus számláink kifizetése is lehetne egyszerűbb, és

– az online vásárláshoz igényelt kis összegű áruhitelhez sem kellene felállnunk a laptop mellől.

– A kisvállalkozásokat intelligens cashflow tervező és

– equity based crowdfunding portál segítené.

Nem az a kérdés, hogy melyik újítás tenné egyszerűbbé életünket, mint inkább az, hogy mely ötletekben lát a zsűri nagyobb potenciált a bank számára.

Végül győz a karácsony szelleme, és 5 helyett 8 kezdeményezés is helyet kap az inkubátor házban.

 

Lássuk, kik a beköltözők!

 

1./ Wyze:“fintech ragasztó”

A Wyze vállalta, hogy megpróbál minden résztvevőt boldoggá tenni a program végére. Na, nem fog senki után mosogatni vagy elpakolni. Mégis megspórol majd egy csomó felesleges munkát a startupoknak a megálmodott FinTech piactér létrehozásával. Az ígért aggregátori platformréteggel pedig a partnerséget kereső bankok is jól járnak.

wyze MKB FinTech Verseny

 

2./ Blueopes: “robot tanácsadó”

A Blueopes ígérete szerint kicsivel is beéri majd, ráadásul védi a környezetet és odafigyel másokra. A Blueopes robo advisora már 500 eurótól kínál az ügyfeleknek testreszabott, automatikus portfoliótervezést.

blueopes MKB FinTech Verseny

 

3./ Elevator Finance: “automatizált áruhitel”

Az Elevator Finance biztosítja a kényelmünket akkor is, ha anyagi nehézségeink támadnának, miközben ránk tör az online vásárlási láz. Áruhitel igényléséhez elég lesz a kisujjunkat mozdítanunk, az Elevator Finance közvetítőként lekéri számlakivonatunkat, nekünk csak be kell fotózni személyes dokumentumainkat, és aláírni a szerződést, ha kopogtat vele a futár.

elevator finance áruhitel MKB FinTech Verseny

 

4./ Nazca: “játékos megtakarítás”

A Nazca nem kevesebbet ígér, minthogy mindenkinek segít valóra váltani az álmait. Az álmodozáson kívül persze mást is kell tennünk, de hogy mit, abban már egy applikáció lesz segítségünkre, amely játékos formában nevel minket tudatos megtakarítóvá. Ha elértük a kitűzött célösszeget, akkor a szerződött kereskedők még kedvezménnyel is jutalmaznak bennünket.

nazca MKB FinTech Verseny

 

5./ Tőkeportál: “tőkeági crowdfunding”

A Tőkeportál lehet az alternatív megoldás arra, hogy az álmainkból valóság legyen. Gazdag amerikai nagybácsi, lottóötös, több évtizedes megtakarítás vagy hitelképesség hiányában se lenne veszve minden, segíthet a bátor befektetőket és a tőkehiányos, ámde ígéretes magyar startupokat összehozó crowdfunding portál.

tokeportal MKB FinTech Verseny
 

6./ Family Finances: “gazdálkodj okosan”

A Family Finances bár még maguk is szemtelenül fiatalok, szívesen vigyáznának gyermekeinkre. Legalábbis, ami a pénzügyeiket illeti. Olyan elektronikus pénztárcát hoznának létre, ami nem csak a zsebpénz tárolását, de elköltését is támogatja. A megtakarított pénzmagot pedig szülőként némi kamattal is jutalmazhatnánk a „gazdálkodj okosan” szellemében.

family-finances MKB FinTech Verseny

 

7./ SEON: “csalás detektálás”

A Seon gondoskodik a biztonságról. Olyan megoldást kínál, amellyel megállíthatóak a csalásgyanús online vásárlások, és kiszűrhetőek az internetes visszaélések.

seon MKB FinTech Verseny

 

8./ HUBIT: “személyre szabás”

A Hubit maga a digitális lábnyomokat elemző Sherlock Holmes. Mindenkiről tud mindent, de nem mondhatja el senkinek. Hátrahagyott virtuális lábnyomaink elegendőek a Hubitnak ahhoz, hogy 80%-os valószínűséggel felfedjék kilétünket. Profik a profilozásban, nem megoldást keresnek, hanem megfejtendő új problémákat.

hubit MKB FinTech Verseny

Izgalmas szimbiózisnak néz tehát elébe az MKB és a fenti 8 ígéretes FinTech project, akik

a jövő év végére gyökeresen megváltoztathatják a bankolásról alkotott képünket.

Címkék:
blank
blank