FinTechShow-7.0

„Azt akarjuk, hogy fájjon a PayPal-nak!”

Szerző: | 2016. 09. 17. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

„Brutális növekedést sikerült elérnünk az elmúlt 3-4 hónapban; hónapról-hónapra duplázzuk a forgalmat és már túl vagyunk a havi 1 millió eurón is.” – vág bele Tamás (Bíró), a Barion társalapítója. Az első magyar „echte” FinTech startup; mobilfizetésből indultak, e-money licence-szel rendelkeznek, hamarosan pedig a PayPal-lal fognak versenyezni. Ők nem pepecselnek sokat; csinálják-buknak-felállnak-csinálják-tarolnak. Ez ma a sikerhez vezető út új receptje.

„Tudta Ön, hogy a Barion életképes?”

– folytatja Tamás, utalván arra, hogy az elmúlt 2-3 évben senki nem hitt a story-jukban. Mára már több mint 150.000 felhasználójuk van, akik 1.200 kereskedőnél fizethetnek a Barion (kártyás) megoldásával (Barion Smart Gateway).

Mi ennek a sikernek a titka? – E-MONEY

Az e-money licence-szel (elektronikus pénz kibocsátására alkalmas MNB engedély, amelyet a teljes Európai Unióban használhatnak) a hátuk mögött hihetetlenül gyorsan képesek behúzni a kereskedőket az elfogadói hálózatukba; akár 13 perc alatt felhúzzák a webshop kártyás elfogadását (szupergyors KYC-val. KYC = Know Your Customer = Ügyfél azonosítás).

„Ha van e-money licenced, akkor az egyszerűsített KYC-nek köszönhetően sokkal gyorsabban tudsz szerződni mint mások. Ez nálunk 13 perc is lehet, a bankoknál akár több hét. Ez a mi csodafegyverünk, az e-money.”

Oké, de miből lesz a nagy zsé?

  • 2014 végén a srácok (Tamás és Alex) felismerték, „bankkártya nélkül nem lehet növekedni”, ezért belevágtak a Barion új, kártyás fizetési megoldásának fejlesztésébe.
  • 2015 júniusában bemutatták a Barion Smart Gateway-t, amely egy kártyás online és mobilfizetési megoldás. Újdonsága, hogy az is tud vele fizetni, aki nem rendelkezik Barion tárcával.
  • 2016 nyarának végére már több mint 150.000 ezer felhasználója van a Barionnak és 1.200 kereskedőt kapcsolt be a Barion Smart Gateway-be.
  • Nagy Zsé: felhasználói profilok kialakítása és „értékesítése” különféle szolgáltatások formájában. („Az adatokat nem fogjuk kiadni harmadik feles szolgáltatóknak” – szögezi le Tamás.)

Szóval, a lényeg röviden, 5 lépésben:

  1. Szerezd meg az e-money licence-t,
  2. Alakíts ki egy e-money licence alapú kártyaelfogadási megoldást, azaz használd ki az e-money licence előnyeit a KYC-ban,
  3. Vezess be egy szignifikánsan egyszerűbb installálási és szerződéses folyamatot, hogy gyorsan tudj növekedni.
  4. A kártyaelfogadásból már jön a cash-flow, majd
  5. szerezz több százezer felhasználót, akiknek a „profilját” hasznosíthatod targetálás céljából = Nagy Zsé.

Irány Európa!

Tamásék most épp egy 7 millió eurós tőkebevonást készítenek elő, amit a nemzetközi tőkepiacról kívánnak felszívni a networkinggel együtt. A tranzakció várhatóan 2017. Q1-re zárul és onnantól kezdve semmi és senki nem állíthatja meg Őket, hogy elérjék a napi 1-2 millió EUR forgalmat. Valójában arra készülnek, hogy lokalizálják a fizetési megoldásukat Európa szerte; ennek első lépéseként megteremtették az EUR és USD alapú elfogadás feltételeit.

Kulisszatitok: hamarosan megint jövünk vmi újjal!

Állandóan kísérletezgetnek, minden nap vmi új dolgon (is) gondolkodnak. Tamás bizalmasan megsúgta, most épp a biometrikus fizetésen dolgoznak, ami „nagyot fog majd szólni”. A részletekről kicsit később… 🙂

Mikor jön az EXIT?

„Ha szignifikáns fájdalmat okozunk a PayPal-nak (vagy másnak), akkor majd felvásárolnak minket.”

-zárja Tamás az üdítő beszélgetésünket.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!