BankTechShow

„Azt akarjuk, hogy fájjon a PayPal-nak!”

Szerző: | 2016. 09. 17. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

„Brutális növekedést sikerült elérnünk az elmúlt 3-4 hónapban; hónapról-hónapra duplázzuk a forgalmat és már túl vagyunk a havi 1 millió eurón is.” – vág bele Tamás (Bíró), a Barion társalapítója. Az első magyar „echte” FinTech startup; mobilfizetésből indultak, e-money licence-szel rendelkeznek, hamarosan pedig a PayPal-lal fognak versenyezni. Ők nem pepecselnek sokat; csinálják-buknak-felállnak-csinálják-tarolnak. Ez ma a sikerhez vezető út új receptje.

„Tudta Ön, hogy a Barion életképes?”

– folytatja Tamás, utalván arra, hogy az elmúlt 2-3 évben senki nem hitt a story-jukban. Mára már több mint 150.000 felhasználójuk van, akik 1.200 kereskedőnél fizethetnek a Barion (kártyás) megoldásával (Barion Smart Gateway).

Mi ennek a sikernek a titka? – E-MONEY

Az e-money licence-szel (elektronikus pénz kibocsátására alkalmas MNB engedély, amelyet a teljes Európai Unióban használhatnak) a hátuk mögött hihetetlenül gyorsan képesek behúzni a kereskedőket az elfogadói hálózatukba; akár 13 perc alatt felhúzzák a webshop kártyás elfogadását (szupergyors KYC-val. KYC = Know Your Customer = Ügyfél azonosítás).

„Ha van e-money licenced, akkor az egyszerűsített KYC-nek köszönhetően sokkal gyorsabban tudsz szerződni mint mások. Ez nálunk 13 perc is lehet, a bankoknál akár több hét. Ez a mi csodafegyverünk, az e-money.”

Oké, de miből lesz a nagy zsé?

  • 2014 végén a srácok (Tamás és Alex) felismerték, „bankkártya nélkül nem lehet növekedni”, ezért belevágtak a Barion új, kártyás fizetési megoldásának fejlesztésébe.
  • 2015 júniusában bemutatták a Barion Smart Gateway-t, amely egy kártyás online és mobilfizetési megoldás. Újdonsága, hogy az is tud vele fizetni, aki nem rendelkezik Barion tárcával.
  • 2016 nyarának végére már több mint 150.000 ezer felhasználója van a Barionnak és 1.200 kereskedőt kapcsolt be a Barion Smart Gateway-be.
  • Nagy Zsé: felhasználói profilok kialakítása és „értékesítése” különféle szolgáltatások formájában. („Az adatokat nem fogjuk kiadni harmadik feles szolgáltatóknak” – szögezi le Tamás.)

Szóval, a lényeg röviden, 5 lépésben:

  1. Szerezd meg az e-money licence-t,
  2. Alakíts ki egy e-money licence alapú kártyaelfogadási megoldást, azaz használd ki az e-money licence előnyeit a KYC-ban,
  3. Vezess be egy szignifikánsan egyszerűbb installálási és szerződéses folyamatot, hogy gyorsan tudj növekedni.
  4. A kártyaelfogadásból már jön a cash-flow, majd
  5. szerezz több százezer felhasználót, akiknek a „profilját” hasznosíthatod targetálás céljából = Nagy Zsé.

Irány Európa!

Tamásék most épp egy 7 millió eurós tőkebevonást készítenek elő, amit a nemzetközi tőkepiacról kívánnak felszívni a networkinggel együtt. A tranzakció várhatóan 2017. Q1-re zárul és onnantól kezdve semmi és senki nem állíthatja meg Őket, hogy elérjék a napi 1-2 millió EUR forgalmat. Valójában arra készülnek, hogy lokalizálják a fizetési megoldásukat Európa szerte; ennek első lépéseként megteremtették az EUR és USD alapú elfogadás feltételeit.

Kulisszatitok: hamarosan megint jövünk vmi újjal!

Állandóan kísérletezgetnek, minden nap vmi új dolgon (is) gondolkodnak. Tamás bizalmasan megsúgta, most épp a biometrikus fizetésen dolgoznak, ami „nagyot fog majd szólni”. A részletekről kicsit később… 🙂

Mikor jön az EXIT?

„Ha szignifikáns fájdalmat okozunk a PayPal-nak (vagy másnak), akkor majd felvásárolnak minket.”

-zárja Tamás az üdítő beszélgetésünket.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!