2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2016.09.17.

“Azt akarjuk, hogy fájjon a PayPal-nak!”

Szerző:

Kategóriák:

“Brutális növekedést sikerült elérnünk az elmúlt 3-4 hónapban; hónapról-hónapra duplázzuk a forgalmat és már túl vagyunk a havi 1 millió eurón is.” – vág bele Tamás (Bíró), a Barion társalapítója. Az első magyar “echte” FinTech startup; mobilfizetésből indultak, e-money licence-szel rendelkeznek, hamarosan pedig a PayPal-lal fognak versenyezni. Ők nem pepecselnek sokat; csinálják-buknak-felállnak-csinálják-tarolnak. Ez ma a sikerhez vezető út új receptje.

“Tudta Ön, hogy a Barion életképes?”

– folytatja Tamás, utalván arra, hogy az elmúlt 2-3 évben senki nem hitt a story-jukban. Mára már több mint 150.000 felhasználójuk van, akik 1.200 kereskedőnél fizethetnek a Barion (kártyás) megoldásával (Barion Smart Gateway).

Mi ennek a sikernek a titka? – E-MONEY

Az e-money licence-szel (elektronikus pénz kibocsátására alkalmas MNB engedély, amelyet a teljes Európai Unióban használhatnak) a hátuk mögött hihetetlenül gyorsan képesek behúzni a kereskedőket az elfogadói hálózatukba; akár 13 perc alatt felhúzzák a webshop kártyás elfogadását (szupergyors KYC-val. KYC = Know Your Customer = Ügyfél azonosítás).

“Ha van e-money licenced, akkor az egyszerűsített KYC-nek köszönhetően sokkal gyorsabban tudsz szerződni mint mások. Ez nálunk 13 perc is lehet, a bankoknál akár több hét. Ez a mi csodafegyverünk, az e-money.”

Oké, de miből lesz a nagy zsé?

  • 2014 végén a srácok (Tamás és Alex) felismerték, “bankkártya nélkül nem lehet növekedni”, ezért belevágtak a Barion új, kártyás fizetési megoldásának fejlesztésébe.
  • 2015 júniusában bemutatták a Barion Smart Gateway-t, amely egy kártyás online és mobilfizetési megoldás. Újdonsága, hogy az is tud vele fizetni, aki nem rendelkezik Barion tárcával.
  • 2016 nyarának végére már több mint 150.000 ezer felhasználója van a Barionnak és 1.200 kereskedőt kapcsolt be a Barion Smart Gateway-be.
  • Nagy Zsé: felhasználói profilok kialakítása és “értékesítése” különféle szolgáltatások formájában. (“Az adatokat nem fogjuk kiadni harmadik feles szolgáltatóknak” – szögezi le Tamás.)

Szóval, a lényeg röviden, 5 lépésben:

  1. Szerezd meg az e-money licence-t,
  2. Alakíts ki egy e-money licence alapú kártyaelfogadási megoldást, azaz használd ki az e-money licence előnyeit a KYC-ban,
  3. Vezess be egy szignifikánsan egyszerűbb installálási és szerződéses folyamatot, hogy gyorsan tudj növekedni.
  4. A kártyaelfogadásból már jön a cash-flow, majd
  5. szerezz több százezer felhasználót, akiknek a “profilját” hasznosíthatod targetálás céljából = Nagy Zsé.

Irány Európa!

Tamásék most épp egy 7 millió eurós tőkebevonást készítenek elő, amit a nemzetközi tőkepiacról kívánnak felszívni a networkinggel együtt. A tranzakció várhatóan 2017. Q1-re zárul és onnantól kezdve semmi és senki nem állíthatja meg Őket, hogy elérjék a napi 1-2 millió EUR forgalmat. Valójában arra készülnek, hogy lokalizálják a fizetési megoldásukat Európa szerte; ennek első lépéseként megteremtették az EUR és USD alapú elfogadás feltételeit.

Kulisszatitok: hamarosan megint jövünk vmi újjal!

Állandóan kísérletezgetnek, minden nap vmi új dolgon (is) gondolkodnak. Tamás bizalmasan megsúgta, most épp a biometrikus fizetésen dolgoznak, ami “nagyot fog majd szólni”. A részletekről kicsit később… 🙂

Mikor jön az EXIT?

“Ha szignifikáns fájdalmat okozunk a PayPal-nak (vagy másnak), akkor majd felvásárolnak minket.”

-zárja Tamás az üdítő beszélgetésünket.

Címkék:
blank