BankTechShow

Boon. mobilfizetés korlátok nélkül. A mobilfizetés Szent Grálja?

Szerző: | 2017. 03. 07. | Fintech startupok, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

Mi a boon.? Az attól függ Te ki vagy! Ha Angliában, Franciaországban vagy Svájcban élsz, van egy iPhone 6-od és használnád a mobilfizetést, de nincs az almás fizetést támogató pénzintézetek által kibocsátott kártyád, akkor a boon. a híd a bankszámlád és az ApplePay között.

  • Ha Te Írországban nyomulsz egy NFC-képes HTC-vel, de nem az AIB vagy a KBC a bankod, akkor a boon. számodra az Android Pay alternatívája.
  • Ha Németország, Ausztria, Hollandia vagy Belgium lakosa vagy, és droidos telefonnal menőznél a kasszánál, akkor a boon. a Te digitális pénztárcád.

boon. mobilfizetés apple pay

 

boon. Magyarországon

Sajnos Magyarország nem véletlenül maradt ki a felsorolásból. Bár 2016 nyarán az igazán szemfüles és elszánt geekek némi hackkel letöltötték az alkalmazást, és tesztelték az Apple Pay-t a hazai üzletekben.

Eleinte még az 5 font grátiszt is megkapták a boon.-tól, sőt, sokaknak az egyenleg feltöltés is összejött hazai pénzintézet által kibocsátott 3D secure kóddal ellátott kártyával. Majd jött a Brexit, és a kiskaput bezárták.

 

De lássuk, hogyan is működik! (UK verzió)

Letöltjük a boon.-t, majd regisztrálunk, amihez elegendő név, telefonszám, jelszó, PIN kód, Touch ID megadása. Ekkor létrejön a virtuális prepaid MasterCardunk, amit már csak össze kell kapcsolnunk az Apple Wallettel, és indulhatunk is vásárolni!

boon. mobilfizetés prepaid

A boon. rögtön aktiválás után megelőlegez nekünk 5 fontot, amiből nyilván nem nagyon vagánykodhatunk, de garantálja az első pozitív mobilfizetési élményünket.

Ha mondjuk lőttünk belőle magunknak egy kávét, és ráéreztünk az NFC-s mobilfizetés feelingre, akkor ideje elmélyednünk a csomagajánlatokban és az azokhoz kapcsolódó feltöltési lehetőségekben. Utóbbit az appon belül intézhetjük el a legegyszerűbben bankkártyánkkal, de utalhatunk is saját számláról, illetve rábízhatjuk a top-up-ot a boon.-ra, így az automatikusan megtörténik, ha az egyenlegünk egy bizonyos szint alá süllyed (mint a Starbucks mobilfizetési megoldása esetén is).

 

Heavy usereknek

Többé nem vagyunk hajlandóak készpénzt vagy kártyát lobogtatni? Nem elég a BASIC csomag által kínált éves 2.200 font feltöltési határ? Akkor bizony alá kell vessük magunkat a verifikációs folyamatnak és upgradelnünk a boon. PLUS-ra.

boon. mobilfizetes levels

 

A boon. ilyenkor személyazonosságunkat és címünk valódiságát ellenőrzi bekért dokumentumaink alapján. Ha mindent rendben talált, akkor évente akár 30.000 fontot is elkölthetünk telefonunkkal. Persze a kényelemnek ez esetben is ára van. Az első évben még kisebb, mivel a boon. csak a 2. évtől terheli a 99 pennis havidíjat.

Felszámol viszont 1%-ot a kártyás egyenleg feltöltés és 1,25%-ot a külföldi vásárlások után.

 

Miért nagy boom a boon.?

Azért, mert pont azt a szabadságot adja meg, amitől a fintech megoldások működnek, és amitől nem működik a 2017. április 1-jén meg is szűnő, kb. 10 ezer embert aktivizáló hazai mobilfizetési megoldás, a MobilTárca.

A digitális ügyfeleket nem lehet röghöz kötni vagy éppen kényszeríteni a szolgáltató váltásra, és az egekbe emelni a belépési korlátokat. A célkeresztbe állított kényelemi faktor az onboardingnál kezdődik vagy bukik el végleg.

Hazai pályán egyelőre csak a Gránit Bank droidos ügyfelei csipogtathatják boldogan telefonjaikat az NFC-s POS termináloknál a Gránit Pay mobilfizetési megoldással. De ők is csak akkor örülhetnek majd igazán, ha valóban elindulhatnak otthonról készpénz és bankkártya nélkül, ami magyar viszonylatban ma még kihívásokkal teli vállalkozás.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!