2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.03.07.

Boon. mobilfizetés korlátok nélkül. A mobilfizetés Szent Grálja?

Szerző:

Kategóriák:

Mi a boon.? Az attól függ Te ki vagy! Ha Angliában, Franciaországban vagy Svájcban élsz, van egy iPhone 6-od és használnád a mobilfizetést, de nincs az almás fizetést támogató pénzintézetek által kibocsátott kártyád, akkor a boon. a híd a bankszámlád és az ApplePay között.

  • Ha Te Írországban nyomulsz egy NFC-képes HTC-vel, de nem az AIB vagy a KBC a bankod, akkor a boon. számodra az Android Pay alternatívája.
  • Ha Németország, Ausztria, Hollandia vagy Belgium lakosa vagy, és droidos telefonnal menőznél a kasszánál, akkor a boon. a Te digitális pénztárcád.

boon. mobilfizetés apple pay

 

boon. Magyarországon

Sajnos Magyarország nem véletlenül maradt ki a felsorolásból. Bár 2016 nyarán az igazán szemfüles és elszánt geekek némi hackkel letöltötték az alkalmazást, és tesztelték az Apple Pay-t a hazai üzletekben.

Eleinte még az 5 font grátiszt is megkapták a boon.-tól, sőt, sokaknak az egyenleg feltöltés is összejött hazai pénzintézet által kibocsátott 3D secure kóddal ellátott kártyával. Majd jött a Brexit, és a kiskaput bezárták.

 

De lássuk, hogyan is működik! (UK verzió)

Letöltjük a boon.-t, majd regisztrálunk, amihez elegendő név, telefonszám, jelszó, PIN kód, Touch ID megadása. Ekkor létrejön a virtuális prepaid MasterCardunk, amit már csak össze kell kapcsolnunk az Apple Wallettel, és indulhatunk is vásárolni!

boon. mobilfizetés prepaid

A boon. rögtön aktiválás után megelőlegez nekünk 5 fontot, amiből nyilván nem nagyon vagánykodhatunk, de garantálja az első pozitív mobilfizetési élményünket.

Ha mondjuk lőttünk belőle magunknak egy kávét, és ráéreztünk az NFC-s mobilfizetés feelingre, akkor ideje elmélyednünk a csomagajánlatokban és az azokhoz kapcsolódó feltöltési lehetőségekben. Utóbbit az appon belül intézhetjük el a legegyszerűbben bankkártyánkkal, de utalhatunk is saját számláról, illetve rábízhatjuk a top-up-ot a boon.-ra, így az automatikusan megtörténik, ha az egyenlegünk egy bizonyos szint alá süllyed (mint a Starbucks mobilfizetési megoldása esetén is).

 

Heavy usereknek

Többé nem vagyunk hajlandóak készpénzt vagy kártyát lobogtatni? Nem elég a BASIC csomag által kínált éves 2.200 font feltöltési határ? Akkor bizony alá kell vessük magunkat a verifikációs folyamatnak és upgradelnünk a boon. PLUS-ra.

boon. mobilfizetes levels

 

A boon. ilyenkor személyazonosságunkat és címünk valódiságát ellenőrzi bekért dokumentumaink alapján. Ha mindent rendben talált, akkor évente akár 30.000 fontot is elkölthetünk telefonunkkal. Persze a kényelemnek ez esetben is ára van. Az első évben még kisebb, mivel a boon. csak a 2. évtől terheli a 99 pennis havidíjat.

Felszámol viszont 1%-ot a kártyás egyenleg feltöltés és 1,25%-ot a külföldi vásárlások után.

 

Miért nagy boom a boon.?

Azért, mert pont azt a szabadságot adja meg, amitől a fintech megoldások működnek, és amitől nem működik a 2017. április 1-jén meg is szűnő, kb. 10 ezer embert aktivizáló hazai mobilfizetési megoldás, a MobilTárca.

A digitális ügyfeleket nem lehet röghöz kötni vagy éppen kényszeríteni a szolgáltató váltásra, és az egekbe emelni a belépési korlátokat. A célkeresztbe állított kényelemi faktor az onboardingnál kezdődik vagy bukik el végleg.

Hazai pályán egyelőre csak a Gránit Bank droidos ügyfelei csipogtathatják boldogan telefonjaikat az NFC-s POS termináloknál a Gránit Pay mobilfizetési megoldással. De ők is csak akkor örülhetnek majd igazán, ha valóban elindulhatnak otthonról készpénz és bankkártya nélkül, ami magyar viszonylatban ma még kihívásokkal teli vállalkozás.

Címkék:
blank
blank