2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2017.04.03.

“Ötletem sincs, mit kérdeznék egy digitális pénzügyi asszisztenstől”

Szerző:

Kategóriák:

Mesterséges intelligencia? Diktálni egy gépnek? Ugyan már. A Zigitális korosztály úgy tűnik, elég magabiztos ahhoz, hogy csak végső esetben kérjen segítséget. A FINTECHZONE 20 ÉVES KINGÁJA ELÁRULJA, mikor használ és használna egy digitális asszisztenst.

 

Egyre többet beszélünk arról, hogy jön a mesterséges intelligencia. Egyre több film szól arról, hogy a mesterséges értelem fogja kiszolgálni az életünket. A pénzügyi szolgáltatások területén is jönnek azok a digitális pénzügyi asszisztensek, amelyek segítik majd a pénzügyeink kezelését.

Ami alapvetően hasznos is lenne az olyanoknak, mint én, akiknek fogalmuk sincs a pénzügyi folyamatokról és ügyintézésről.

 

ÖNNEK EGY SZÁMLÁJÁT BEFIZETTEM

Például olyan egyszerű dolgokra is meg lehetne kérni, hogy nyissa meg a bankszámládat, vagy fizessen be egy számlát. De egyfajta pénzügyi kisokosként is hasznos lehet, hogy ha van valami alapvető kérdésem, akkor nem kellene a bankfiókba rohangálni, vagy e-mailekkel bajlódni, hanem egyszerűen csak megkérdezném.

Persze mindehhez nagyon egyszerűnek és kézenfekvőnek kellene lennie. Hiszen bár a Z-generáció tagja vagyok, az életemet mégsem szövi át az internet vagy a robotok. Ott van a Google Now vagy a Siri, és ezeket sem használom.

Egyrészről eszembe se jut, mert azt érzem, hogy gyorsabban eljutok oda manuálisan, ahova szeretnék. Másrészről meg bonyolult a használata, legalábbis magyarként. Ugyan alapvetően nekem még szép az angol kiejtésem, de ha azt mondom a Sirinek, hogy pl. „search on the internet”, felhívja Facetime-on Vivi barátnőmet. Mit szólna egy pénzügyi asszisztens, ha azt mondanám neki, keresse meg a legjobb ingatlan alapú befektetési alapot?

ÉN JOBBAN CSINÁLNÁM

Mégis alapvetően nem érzem, hogy szükségem lenne egy digitális asszisztensre. Igazából ötletem sincs, hogy mit kérhetnék tőle. Mindent el tudok saját magam intézni, és még soha nem jutott eszembe, hogy szükségem lenne segítségre. Bár ehhez hozzátartozik, hogy tipikusan olyan személyiség vagyok, aki szeret mindent maga megoldani, és csak a végső esetben kérek segítséget.

Inkább hátráltatna a diktálás vagy a gépelés. Emellett azt érezném, hogy én biztosan jobban meg tudnám csinálni, mint egy gép. Bár a fejlődéslélektan műhelymunkámat, vagy a szakdolgozatomat megírhatná helyettem. De azt hiszem nem ez lenne egy digitális asszisztens fő funkciója. 🙂

Címkék: