Egyre több webáruháznál lesz elérhető a Google Pay és az Apple Pay. Exkluzív interjú az OTP Mobil ügyvezető-helyettesével

Szerző: | 2023. 02. 28. | 2023-as várakozások, Apple Pay, Elektronikus fizetés, Elektronikus fizetési megoldások, Google Pay, Összes hír, SimplePay

PayTechShow 4.0

A napokban az OTP Mobil bemutatta, hogyan teljesítettek a Simple-ökoszisztéma szolgáltatásai 2022-ben. Ennek kapcsán dr. Al-Absi Gáber Seiffel, az OTP Mobil ügyvezető-helyettesével beszélgettünk a tavalyi évben megvalósult és az idei évre tervezett újításokról, valamint az elektronikus fizetési piaccal kapcsolatos várakozásokról, kihívásokról és piaci lehetőségekről.

1. Milyen elektronikus fizetési újításokat vezetett be 2022-ben az OTP Mobil az elfogadói piacon?

dr. Al-Absi Gáber Seif: Az elmúlt év egyik legjelentősebb fejlesztése a SimpleBusiness alkalmazás legújabb, érintéses, azaz softPOS funkciója volt. A rendszer a korábbi négy (két QR-kód alapú és két fizetési linken alapuló) lehetőség mellé egy ötödik elemmel, a bankfüggetlen érintéses fizetési funkcióval bővült.

A tranzakciók lebonyolításához kereskedői oldalról egy NFC alapú okoseszköz szükséges; a tranzakciók POS-terminál beszerzése, telepítése nélkül valósulnak meg.

Az új funkció egyik fontos előnye, hogy lehetővé teszi a PIN-kód kezelését, így többek között a 15 ezer forintot meghaladó tranzakciók kifizetése is megoldott a használatával.

A SimpleBusiness azért is jó megoldás lehet, mert az érintéses fizetés mellett, az alkalmazáson belül az indulás óta biztosított megoldások is elérhetők, így a felhasználók bármelyiket kiválaszthatják a tranzakciók lebonyolítására.

SimpleBusiness_SoftPOS_Mastercard

Érintéses fizetési lehetőséggel bővült a SimpleBusiness | 2022.05.26.

Az OTP Mobil bejelentette, mostantól érintéses fizetésre is alkalmas a SimpleBusiness mobilalkalmazás. Az új funkció segítségével a SimpleBusiness-t használó kereskedők Androidos okostelefonjukat érintéses fizetésre alkalmas bankkártyaelfogadó terminállá alakíthatják. A mobilalkalmazással most már öt különféle elektronikus fizetési megoldást is nyújthatnak a kereskedők vásárlóiknak.

2. Milyen eredményeket ért el a 2022-es évet zárva a SimplePay és a SimpleBusiness?

dr. Al-Absi Gáber Seif: A várakozásainkat abszolút felülmúlták az elmúlt év eredményei. A 2022-es évet zárva a SimplePay esetében 16 500 kereskedőt és több mint 24 500 elfogadóhelyet realizálhattunk.

A SimpleBusiness termékünkkel már 2 éve vagyunk jelen a piacon, de az igazi mérföldkőhöz tavaly érkeztünk el, amikor az alkalmazásban elérhető fizetési módok listáját kibővítettük és elérhetővé tettük az érintéses funkciót. Az évet zárva már közel ezer kereskedő csatlakozott a rendszerhez, az igazi felfutást pedig idén várjuk.

3. A Magyar Nemzeti Bank tavaly először mutatott rá a pénzforgalmi jelentésében, hogy a webshopok egy részében már több fizetési szolgáltató megoldása is elérhető. Úgy tűnik, a webshopok kezdik egyre tudatosabban vizsgálni az elektronikus fizetési lehetőségeket. Ti hogyan látjátok a kereskedők felkészültségét? Mennyire tudatosan használják ki ezeket a lehetőségeket, illetve ismerik-e ezeket?

dr. Al-Absi Gáber Seif: Az OTP Mobilnál évek óta hangoztatjuk, hogy milyen fontos szerepe van egy-egy webshop működésében a megfelelő, testre szabott payment stratégia kialakításának. Erről több webináriumot is tartottunk, illetve egy elektronikusan elérhető anyagot is összeállítottunk a témában, hogy segítsünk irányt mutatni a piacon.

A mi tapasztalatunk is az, hogy a kereskedők tudatosabban keresik a hozzájuk legjobban illeszkedő fizetési megoldásokat, és ebben kiemelkedő jelentősége van a különböző tárolt kártyás fizetési módoknak is. A szakértőink pedig igyekeznek támogatni a kereskedőket a megfelelő fizetési lehetőségek kiválasztásában.

4. A lakossági kutatások azt mutatják, hogy a vásárlók egyre jobban igénylik, minél több fizetési mód legyen elérhető az online kereskedőnél. Ugyanakkor nagyon kevés webáruházban érhető el például az Apple Pay, vagy a Google Pay, amelyeket várhatóan szintén szívesen használnának az online vásárlók. Mi ennek az oka, hogy az előbbi digitális tárcák jellemzően nem érhetők el a hazai webáruházakban? A kereskedői oldalról van-e igény ezeknek a bevezetésére?

dr. Al-Absi Gáber Seif: A SimplePay fizetési rendszerén keresztül már több száz kereskedőnek biztosítunk lehetőséget arra, hogy a Google Pay tárcákat használva is tudjanak fizetni a vásárlóik, ügyfeleik. Egyelőre partnereink szűkebb körében érhető el ez az opció, de hamarosan kiterjesztjük a teljes hálózatunkra, ezt tervezzük később az Apple Pay esetében is.

Mi azt valljuk, és a kereskedőinknek is azt tanácsoljuk, hogy érdemes minél több fizetési lehetőséget biztosítani a felhasználóknak, akik így az adott szituációnak megfelelően tudják rendezni a számlájukat.

5. Az MNB adatai alapján az elmúlt 2 évben megduplázódott az internetes elfogadóhelyek száma, ahol lehet bankkártyával fizetni. Ebben az ugrásszerű fejlődésben meghatározó szerepe volt a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedéseknek. Milyen növekedésre számítasz a következő két évben ezen a területen? Van még tere a fejlődésnek? Mekkora azon webshopok aránya, ahol nincs lehetőség bankkártyás fizetésre?

dr. Al-Absi Gáber Seif: Az e-commerce piac tekintetében az elmúlt éveket vizsgálva szembetűnő, hogy 2020-ban volt némi lassulás, de általánosságban azt mondhatjuk, hogy az elmúlt 10 évben két számjegyű növekedés realizálódott. Kérdés, hogy a jelenlegi kihívások mellett milyen növekedés várható idén, de mi továbbra is felívelő trendre számítunk.

6. Itthon is megjelentek a BNPL szolgáltatást B2B és B2C viszonylatban is nyújtó társaságok. Hogyan látod a BNPL hazai lehetőségeit?

dr. Al-Absi Gáber Seif: A BPNL szolgáltatás ősszel jelent meg a magyar piacon egy új alternatívaként az egyre színesebb online fizetési piacon. A jelenlegi nehéz gazdasági környezetben a magyar lakosságnak kifejezetten segítséget nyújthat, hiszen igénybevételével nem kötelező azonnal fizetni egy árucikkért, hanem opciót kínál arra, hogy később rendezzék a tartozást.

Előnyös lehet továbbá a kockázatkerülő vásárlóknak és a teljes piac számára is, hiszen így azok is kipróbálhatják az online fizetést, akik eddig valamilyen okból kifolyólag nem tették.

Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a megoldással kapcsolatban még nincs szilárd szabályozói környezet és az edukációra is kiemelt figyelmet kell szentelni, különösen a fiatalabb generációk esetében.

7. Hogy látod, 2023-2024 között melyek lesznek azok a meghatározó tényezők, amelyek a hazai elektronikus fizetési piac fejlődését katalizálják majd?

dr. Al-Absi Gáber Seif: 2024-ig meghatározó lesz a készpénzmentesség további térnyerése. Várható, hogy jelentős fejlődésen mennek keresztül a különböző softPOS szolgáltatások, új funkciók jelennek meg a piacon, illetve az utalás alapú fizetések NFC-s alapon való elterjedése is prediktálható.

Emellett érdemes megemlíteni, hogy a Web 3.0-ra épülő blokklánc régóta várt áttörését is folyamatosan vizsgálja az iparág, illetve a különböző AI/ML rendszerek előretörését, ehhez kapcsolódóan pedig a természetes nyelvfeldolgozást.

8. Hogy látod, 2023-ban mi lesz számotokra a legnagyobb kihívás?

dr. Al-Absi Gáber Seif: Kitűnni azok a szolgáltatók tudnak majd idén, akik megfelelnek a partnerek és felhasználók egyre magasabb elvárásainak. Az OTP Mobil célja pedig az, hogy kényelmesebbé és egyszerűbbé tegye a felhasználók számára a különböző tranzakciókat, legyen szó online vagy offline megvalósulókról.

Tevékenységünket, fejlesztéseinket alapvetően meghatározza, hogy fizetési megoldásainkkal szeretnénk hozzásegíteni felhasználóinkat a tartalmasabb, egyszerűbb mindennapokhoz azáltal, hogy a tranzakciókat készpénzmentesen és bonyolult fizetési megoldások nélkül vihessék véghez.

2022-ben azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a SimplePay, a Simple és a SimpleBusiness megoldásai egyre nagyobb szerepet töltsenek be a felhasználók életében azáltal, hogy továbbra is a piac legsokoldalúbb szolgáltatáscsomagját nyújtjuk. Ezt az élményt szeretnénk átemelni 2023-ra is.

9. Hova szeretnétek eljutni 2023 végére? Mikor lesz sikeres az OTP Mobil 2023-ban?

dr. Al-Absi Gáber Seif: Az OTP Mobilnál a legkisebb kereskedőktől a legnagyobb cégekig mindenkinek megfelelő megoldást kínálunk. A SimpleBusiness néhány nap alatt bármelyik kereskedő számára elérhető és egy online regisztráció után 2-3 munkanappal már fel is kínálható a kényelmes érintéses fizetés mobiltelefonon keresztül.

Azt várjuk, hogy az elkövetkezendő időszakban ezres nagyságrendben érkeznek új csatlakozók a SimpleBusiness rendszeréhez. A nagy érdeklődésre és a felhasználói visszajelzésekre reagálva továbbfejlesztjük az alkalmazást 2023-ban is.

Az elmúlt három évben az értékesítés nettó árbevétele alapján a legnagyobb bevételt az OTP Mobil érte el. 2020-ban 10 milliárd, 2021-ben pedig már 15 milliárd forint feletti összeggel büszkélkedhettünk, aminek eredményeként elnyertük a Hunfintech 2022 elismerését.

Büszkék vagyunk arra, hogy kitartó munkánk a fintech technológiák fejlesztésében nem csak statisztikákban mutatkozik meg, hanem szakmai elismerést is kaptunk. Hiszünk benne, hogy 2023 végére még ambiciózusabb növekedést tudhatunk magunk mögött.

Elektronikus fizetési piac 2023-ban Magyarországon

Elektronikus fizetési piac Magyarországon 2023-ban. Így látják a fizetési szolgáltatók | 2023.01.11.

Feltérképeztük a hazai fizetési szolgáltatók várakozásait az elektronikus fizetési piac 2023-as kilátásaival kapcsolatban. 12 pontban összefoglaltuk a főbb várakozásokat.

Címlapfotó forrása: OTP Mobil

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!