2022.10.13.

Díjazták a legígéretesebb magyar fintech megoldásokat a FinTechShow-n

Szerző:

A digitális jövedelemigazoláshoz való hozzáférést segítő Verify alkalmazást választották az idei év legígéretesebb magyar fintech megoldásának 2022. október 12-én a hatodik FinTechShow-n. A fintech megoldás felgyorsítaná és egyszerűbbé tenné a hitelezés folyamatát. A FinTechShow díj mellett idén első alkalommal átadásra került a HUNFINTECH díj is három kategóriában. Az elmúlt három év pénzügyi eredményei alapján a legnagyobb növekedést a CHERRISK, a legnagyobb árbevételt az OTP Mobil, a legmagasabb cégértékelést pedig a SEON érte el. Az idei FinTechShow-t több mint 400-an nézték élőben a helyszínen és távolról az interneten keresztül.

Mától letölthető a legfrissebb HUNFINTECH kiadvány, amelyben több mint 40 magyar fintech cég és új fintech megoldás kerül bemutatásra. Akik lemaradtak az idei FinTechShow-ról 2022. december 31-ig visszanézhetik az előadásokat a FinTechShow videókonferencia platformján.

Verify az idei FinTechShow győztes

Az új fintech megoldásokkal szeptember közepéig lehetett nevezni a FinTechShow pitch versenyre, amelyen végül kilencen mutatkozhattak be a zsűri előtt. A nyolc tagú független szakmai zsűriben kockázati tőkebefektető (Hiventures), a Magyar Nemzeti Bank, a Mastercard, az Erste Bank és inkubátorok vezetői (CEU iLab, OTP Lab, Foundation) képviseltették magukat, akik a Verify-t választották az idei év legígéretesebb magyar fintech megoldásának.

A Verify többek között bankok, pénzügyi intézmények számára biztosít hozzáférést valós időben a digitális jövedelemigazolásokhoz teljesen önkiszolgáló módón.

A hitelügyintézési folyamatot hetekről másodpercre képes lecsökkenteni a fintech megoldás azáltal, hogy a hitelt igénylőnek nem kell külön elmenni a munkáltatója HR osztályára és kikérni az igazolást, mivel azt egy gombnyomással elérhetővé teheti a bank számára digitális formában.

Magyarországon a BISZ Zrt. rendszerén keresztül lesz elérhető a Verify megoldása a bankok számára.

“Köszönjük a Zsűrinek és a Fintechshow szervezőinek a díjat. A Verify mögött számtalan óra munkája van – és lesz is még – a csapatnak. Örülünk, hogy hamarosan hazai munkavállalók millióinak gyorsíthatjuk a hitelezési folyamatát, és együtt búcsút inthetünk a papíralapú jövedelemigazolásnak. Megtisztelő, hogy a munkánkat a szakma is elismerte.”
Radák Bence

a fintech startup társalapítója

FinTechShow 2022 győztes Verify - Radák Bence

Középen Radák Bence, az idei évi FinTechShow győztes megoldás, a Verify-t megalkotó fintech startup (Salarify) társalapítója. Jobbra Németh Monika, a FinTech Group társalapítója és ügyvezetője, balra Egri Szilvia, a FinTech Group partnere

“Büszkék vagyunk arra, hogy évek óta Magyarország legnagyobb fintech seregszemléjének, a FinTechShow-nak az első számú támogatói vagyunk. A Mastercardnál azon dolgozunk, hogy a hazai fintechek erősen diverzifikált mezőnyéből mindenki számára tudjunk kapcsolódási pontot kínálni. Ennek érdekében folyamatosan vizsgáljuk hogyan, milyen megoldásokkal járulhatunk hozzá a hazai fintech ökoszisztéma fejlődéséhez.”
Eölyüs Endre

a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója

40+ fintech cég a HUNFINTECH kiadványban

A fintechzone.hu mögött álló FinTech Group Kft. 2016 óta harmadik alkalommal adja ki a HUNFINTECH kiadványt, amelyben minden alkalommal bemutatja a legígéretesebb hazai fintech cégeket és/vagy megoldásokat. Idén 40+ fintech cég került terítékre két megközelítésben.

„Az idei évi HUNFINTECH egy dimenzióváltás a megelőző kiadásokhoz képest, ami a hazai fintech ökoszisztéma fejlettségét is tükrözi. Már nemcsak szakértői intuíciók és jövőbeli várakozások alapján értékelhetjük a fintech cégeket, hanem objektív szempontok, múltbeli üzleti eredményeik alapján is.”
Lemák Gábor

a FinTech Group társalapítója

Az üzleti eredmények elemzése alapján került kiválasztásra a 20 legígéretesebb hazai fintech cég. Emellett bemutatásra kerül a 22 legújabb magyar fintech megoldás is a digitális pénzügyi technológiák iránt érdeklődők, a fintech cégekkel partnerséget keresők számára.

A HUNFINTECH kiadvány innen tölthető le.

HUNFINTECH díj három kategóriában

Idén első alkalommal került sor a FinTechShow-n a HUNFINTECH díj átadására három kategóriában. A FinTech Group szakértői az elmúlt három lezárt pénzügyi év adatai alapján elemezték közel 100 hazai fintech cégek teljesítményét.

Az elemzés alapján az elmúlt három év adatait vizsgálva évente átlagosan közel 600%-kal nőtt a CHERRISK megoldás mögött álló startup árbevétele, amivel a leggyorsabban növekvő fintech cég lett Magyarországon.

“Nagy elismerés számunkra ez a díj, hiszen 4 éves működésünk során eljutottunk 4 országba és több mint 400 000 főt számláló ökoszisztémát építettünk digitális biztosítási platformmal és egy lifestyle alkalmazással. Célunk, hogy minél több országban megkönnyítsük az emberek biztosítási ügyeit, mindezt egyszerűen, játékosan és online.”
Kurtisz Krisztián

a CHERRISK ügyvezetője

Az elmúlt három évben az értékesítés nettó árbevétele alapján a legnagyobb árbevételt az OTP Mobil érte el, amely 2020-ban 10 milliárd, 2021-ben pedig már 15 milliárd forint feletti árbevétellel büszkélkedhetett.

„Egy biztos, hogy ez a digitalizáció évtizede lesz, így minden újonnan megjelenő technológiára érdemes lehet figyelni, hiszen azok, akik időben lépnek, jelentős versenyelőnyre tehetnek szert. Az OTP Mobil nap, mint nap ezt teszi, hogy ügyfeleinek a legújabb és leginnovatívabb készpénzmentes, okoseszköz-alapú vásárlási megoldásokat biztosíthassa minden élethelyzetben” – emelte ki a díjátadón dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese.

Az elmúlt három évben a legtöbb tőkebevonást, így összességében közel 110 millió dollár (jelenlegi árfolyamon több, mint 40 milliárd forint) befektetést a SEON kapott. A fintech startup idén felkerült a Crunchbase “Emerging Unicorn Board” listájára, amivel a legmagasabb értékelésű magyar fintech cég lett.

“Öt év múlva pedig az első számú csalásmegelőző cég szeretnénk lenni a világon”

– tette hozzá Jendruszák Bence, a SEON ügyvezető igazgatója, társalapítója.

HUNFINTECH dij - 2022

Fotón balról jobbra: Jendruszák Bence (SEON), dr. Al-Absi Gáber Seif (OTP Mobil), Szőke Péter (CHERRISK)

Az idei évi FinTechShow felvételei 2022. december 31-ig visszanézhetők az esemény videókonferencia platformján a résztvevők számára. Akik lemaradtak a jegyvásárlásról, azok a videókonferencia platformhoz hozzáférést biztosító ONLINE jegyet vásárolhatnak a FinTechShow oldalán keresztül.

Fotók: FinTech Group Kft. (készítette: Kovács Dávid)

Címkék: