2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.12.09.

Elektronikus fizetés – Okostelefonos bankkártyaelfogadást kínál a Global Payments Europe és a Billingo az online kasszásoknak. Jön a softPOS!

Szerző:

Kategóriák:

A Global Payments Europe (GPE) először Magyarországon teszi elérhetővé az elektronikus fizetés legújabb generációját, a mobiltelefonon keresztül történő érintésmentes bankkártya-elfogadást (softPOS). Ezzel a megoldással az online kasszát üzemeltetők külön eszköz beszerzése nélkül teljesíthetik az elektronikus fizetési kötelezettségüket 2021-től. Az új megoldást a mai naptól a Billingo ügyfelei az elsők között igényelhetik.

A mobiltelefonra telepíthető alkalmazás segítségével a kereskedők egyszerűen és gyorsan biztosíthatják a bankkártya-elfogadást. Az ú.n. softPOS megoldás ötvözi a POS terminál megszokott kényelmét külön eszköz beszerzése nélkül.

A mobiltelefonos érintésmentes bankkártya-elfogadás bevezetéséhez csupán NFC-vel ellátott Android 8, vagy a feletti operációs rendszerű okostelefonra van szükség. A softPOS megoldást a mai naptól elsőként a Billingo ügyfelei igényelhetik a Global Payments Europe és a Billingo együttműködésének köszönhetően – tudtuk meg Egri Szilviától, a Global Payments Europe magyarországi irodájának softPOS projektért felelős vezetőjétől.

„Az elmúlt hetekben végzett felmérésünk során több mint 1000 Billingós ügyfél jelezte, hogy szükségük lenne egyszerűen és gyorsan bevezethető elektronikus fizetési megoldásra a jövő évtől hatályba lépő új elektronikus fizetési kötelezettség teljesítése érdekében. Több elektronikus fizetési megoldást is megvizsgáltunk és végül úgy döntöttünk, hogy a Billingo felhasználók számára a softPOS lenne a legideálisabb megoldás.”

Sárospataki Albert

Billingo, társalapító

2021. január 1-től kötelező az elektronikus fizetést biztosítani

A kormány idén áprilisban döntött, hogy 2021. január 1-től az online kasszát használó kereskedők kötelesek lesznek elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani vásárlóiknak. A kormany.hu szerint a törvényjavaslat mintegy 60.000 vállalkozást érint az országban.

Több megoldás közül is választhatnak az online kasszát használó kereskedők, hogy megfeleljenek a törvényi előírásoknak, miszerint a következő évtől biztosítaniuk kell az elektronikus fizetés lehetőségét” – hangsúlyozta Gion Gábor. Forrás: MTI, 2020.11.25.

Gion Gábor

Pénzügyminisztérium, pénzügyekért felelős államtitkár

Megoldást jelenthet a bankkártyák vagy a telefonos fizetés elfogadása: ekkor úgynevezett POS terminált kell rendszeresítenie az üzletnek – ismertette Gion Gábor az MTI-hez november végén eljuttatott közleményében.

Mint mondta: már elérhető olyan technológia is, amely a kereskedő mobiltelefonját teszi alkalmassá az érintős kártyák leolvasására (szerk. softPOS). Ugyanakkor mobilszolgáltatók is biztosítanak olyan eszközt, amelynek használatával megoldható a kártyás fizetés (mPOS).

Mit kell tudni a softPOS megoldásról?

A softPOS megoldás a bankkártya-elfogadás legújabb generációja. A telefonra letöltött alkalmazás segítségével az NFC-vel ellátott Androidos okostelefonok alkalmassá tehetők az érintésmentes bankkártyás fizetésre. Ezt azok számára javasolják, akik a bankkártyás fizetés ügyfélélményét szeretnék kínálni, de lényegesen kedvezőbb feltételek mellett.

2021. februártól a Global Payments Europe elérhetővé teszi Magyarországon a softPOS megoldás első generációját, ami a PIN-kódot nem igénylő tranzakciókat képes kezelni. Ezt a megoldást elsősorban azoknak javasolják, akiknél a kosárérték nem éri el a 15.000 forintot, így a kártyás fizetés során jellemzően nem kell PIN-kódot megadnia a vásárlónak. Ugyanakkor, ha a vásárló a mobiltárcájával fizet (pl. Apple Pay-jel, Google Pay-jel), akkor 15.000 forint felett is végre lehet hajtani az érintésmentes fizetést a softPOS-on.

2021. második negyedévében válik elérhetővé a softPOS megoldás újabb generációja, amely képes lesz minden PIN-kódot igénylő tranzakciót kezelni.

Gondoltunk az átmeneti időszakra is és azon kereskedők számára, ahol a kosárérték meghaladhatja a 15.000 forintot, a törvényi kötelezettség teljesítése érdekében hagyományos bankkártya-elfogadó (ú.n. POS) terminált biztosítunk. Ahogy 2021. második negyedévében megérkezik a PIN-kódot igénylő tranzakciók elfogadására alkalmas softPOS megoldás új generációja, a bankkártya-elfogadó terminálokat a Global Payments Europe a Billingo ügyfelek kérésére díjmentesen lecseréli softPOS-ra.”

Egri Szilvia

Global Payments Europe

További információk a Billingo ügyfelek számára kialakított ajánlatról itt érhetők el.

Címlapfotó: Banca Promerica

Címkék:
blank