Elstartolt a lakossági online számlanyitás az UniCredit Banknál is

Szerző: | 2021. 01. 15. | Hírzúzda, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Immár az UniCredit Banknál is elérhetővé vált a lakossági ügyfelek számára az online számlanyitás. A bank tájékoztatása szerint 20-30 perc alatt válhatunk számlatulajdonossá, és a szerződés aláírásához sem kell bemenni a bankfiókba. 

Az UniCredit Bankkal együtt már nyolc bank kínálja a lakossági ügyfeleknek a távoli számlanyitás és szerződéskötés lehetőségét; (1.) MKB Bank, (2.) GRÁNIT Bank, (3.) OTP Bank, (4.) Takarékbank, (5.) CIB Bank, (6.) MagNet Bank, (7.) Budapest Bank, (8.) UniCredit Bank. A sorban a következő bank – a FinTechZone-nak adott interjúk alapján – az Erste Bank lesz februárban, amikor a bank elindítja az új digitális banki platformját, a George-ot.

Az egyéni vállalkozók és társas vállalkozások számára a Raiffeisen Bank, csak az egyéni vállalkozóknak a MagNet Bank és a K&H Bank kínálja az online számlanyitás lehetőségét.

Elindította online számlanyitási szolgáltatását az UniCredit Bank

A teljes folyamat digitalizált, ugyanis egyáltalán nem igényel személyes jelenlétet, még egy aláírás erejéig sem. Az ügyfelek 3 különböző számla közül választhatnak, annak függvényében, hogy melyik illeszkedik jobban pénzügyi szokásaikhoz.

A 20-30 perces folyamat 4 egyszerű lépésben elvégezhető.

  1. A számlacsomag kiválasztását követően
  2. a bankszámlanyitáshoz szükséges nyilatkozatokat kell tenni, meg kell adni a számlanyitáshoz feltétlenül szükséges személyes adatokat és elérhetőséget.
  3. Ezek pontosságát a személyazonosító okmányok alapján ellenőrzik, a személyazonosság ellenőrzését videóhívással lehet elvégezni.
  4. Ezt követően már csak a szerződéses dokumentumokat kell aláírni, ami szintén megtehető online.

Aki szeretné, az online megkezdett számlanyitási folyamatot személyesen is véglegesítheti: bármely magyarországi UniCredit bankfiókban elvégezheti az azonosítást, illetve aláírhatja a szerződést, ahol lehetőség van digitális aláírásra is.

A számlanyitás és a számlaszerződés létrejöttét követően, legkésőbb a következő munkanapon már be is lehet lépni az UniCredit eBanking alkalmazásba, és akár azonnali utalást indítani vagy fogadni.

A számlanyitó személynek meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak, például, hogy legyen

  • nagykorú magyar állampolgár,
  • rendelkezzen mobiltelefonszámmal,
  • saját részre nyisson számlát és
  • a bank új ügyfele legyen.

Címlapfotó: pexels.com

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.