Elstartolt a lakossági online számlanyitás az UniCredit Banknál is

írta | 2021.01.15. | Hírzúzda, Összes hír

Immár az UniCredit Banknál is elérhetővé vált a lakossági ügyfelek számára az online számlanyitás. A bank tájékoztatása szerint 20-30 perc alatt válhatunk számlatulajdonossá, és a szerződés aláírásához sem kell bemenni a bankfiókba. 

Az UniCredit Bankkal együtt már nyolc bank kínálja a lakossági ügyfeleknek a távoli számlanyitás és szerződéskötés lehetőségét; (1.) MKB Bank, (2.) GRÁNIT Bank, (3.) OTP Bank, (4.) Takarékbank, (5.) CIB Bank, (6.) MagNet Bank, (7.) Budapest Bank, (8.) UniCredit Bank. A sorban a következő bank – a FinTechZone-nak adott interjúk alapján – az Erste Bank lesz februárban, amikor a bank elindítja az új digitális banki platformját, a George-ot.

Az egyéni vállalkozók és társas vállalkozások számára a Raiffeisen Bank, csak az egyéni vállalkozóknak a MagNet Bank és a K&H Bank kínálja az online számlanyitás lehetőségét.

Elindította online számlanyitási szolgáltatását az UniCredit Bank

A teljes folyamat digitalizált, ugyanis egyáltalán nem igényel személyes jelenlétet, még egy aláírás erejéig sem. Az ügyfelek 3 különböző számla közül választhatnak, annak függvényében, hogy melyik illeszkedik jobban pénzügyi szokásaikhoz.

A 20-30 perces folyamat 4 egyszerű lépésben elvégezhető.

  1. A számlacsomag kiválasztását követően
  2. a bankszámlanyitáshoz szükséges nyilatkozatokat kell tenni, meg kell adni a számlanyitáshoz feltétlenül szükséges személyes adatokat és elérhetőséget.
  3. Ezek pontosságát a személyazonosító okmányok alapján ellenőrzik, a személyazonosság ellenőrzését videóhívással lehet elvégezni.
  4. Ezt követően már csak a szerződéses dokumentumokat kell aláírni, ami szintén megtehető online.

Aki szeretné, az online megkezdett számlanyitási folyamatot személyesen is véglegesítheti: bármely magyarországi UniCredit bankfiókban elvégezheti az azonosítást, illetve aláírhatja a szerződést, ahol lehetőség van digitális aláírásra is.

A számlanyitás és a számlaszerződés létrejöttét követően, legkésőbb a következő munkanapon már be is lehet lépni az UniCredit eBanking alkalmazásba, és akár azonnali utalást indítani vagy fogadni.

A számlanyitó személynek meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak, például, hogy legyen

  • nagykorú magyar állampolgár,
  • rendelkezzen mobiltelefonszámmal,
  • saját részre nyisson számlát és
  • a bank új ügyfele legyen.

Címlapfotó: pexels.com

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.