2018.02.05.

Ez a 8 startup került be a magyar fintech inkubátorba

Szerző:

A mai napon elstartolt az MKB Fintechlab 12 hetes inkubációs programja. A második programra 11 országból 78 startup jelentkezett, amelyek közül 18 került be a kiválasztási táborba. Végül 5 ország 8 csapata költözhetett be a fintech inkubátorba. Íme a nyolc startup, amelyek forradalmasítanák a számlafizetést, a céges pénzügyek tervezését, vagy a lakáshitel felvételt.

Az MKB Fintechlab

Az MKB Bank által alapított innovációs labor, az MKB Fintechlab 2017 elején nyitotta meg kapuit. Az MKB Fintechlab küldetése – az MKB Bankkal közösen – a pénzügyi technológiákkal foglalkozó tehetségek és startupok támogatása, partnerségek kialakítása. Az MKB Fintechlab célja olyan megoldások megtalálása, amelyek az MKB Bank ügyfelei és dolgozói számára értéket teremthetnek.

#1 Pago: az icsekk rivális

A Pago segítségével egy helyről kezelheted a közüzemi és a rezsi számlák, a biztosítások, az albérlet kifizetését, az adó befizetését, a mobil egyenleged feltöltését. A második pénzforgalmi irányelvnek (PSD2) köszönhetően az alkalmazást össze is kötheted a banki folyószámláddal, így számláidat még egyszerűbben kezelheted, intézheted. A szolgáltatás Romániában már bizonyított, most a magyarországi bevezetést készítik elő.

MKB Fintechlab fintech startupok

#2 ThinkOut: céges cash-flow elemzés

A ThinkOut kis- és középvállalkozások pénzügyi tervezését segíti fejlett algoritmusaival és automatizált megoldásukkal. Nem kell többé a bankszámla kivonatot, a számviteli jelentést, a főkönyvet, vagy a számlázó programot böngészned ahhoz, hogy megtudd, meddig nyújtózkodhat a vállalkozásod.

MKB Fintechlab inkubator

#3 Metis: céges pénzügyek új szemszögből

A Metis felhő alapú platformja megteremti a lehetőséget a kis- és középvállalkozások számára, hogy pénzügyeiket egyetlen helyről tekinthessék át és készíthessenek előrejelzéseket. A Metis automatikusan összegyűjti a céges folyószámlákról, a számlázó programból az adatokat, amik alapján gyorsan és egyszerűen pénzügyi előrejelzéseket, szcenáriókat készíthetünk.

#4 Hypomo: az online jelzáloghitel ügynök

A Hypomo online jelzáloghitel ügynök, amely a mesterséges intelligencia, a chatbot és a legújabb technológiák felhasználásával segíti a felhasználókat a jelzáloghitel tervezésben, a hitelfelvételben.

online jelzaloghitel ugynok

#5 bNesis: API aggregátor hitelelbíráláshoz

A bNesis a hitelkérelmek elbírálásának hatékonyságát növeli a banki tranzakciós adatok, az online vásárlások, a közösségi média felületeken történő aktivitások átfogó elemzésével.

API aggregator MKB Fintechlab

#6 Space Invoices: online számlázó API

A Space Invoices a nemzetközi piacokon értékesítők számára hozott létre elektronikus számlázó szolgáltatást. Segítséget nyújtanak a helyi és a nemzetközi pénzügyi és számviteli törvényeknek, adózási előírásoknak megfelelő számlák kiállításában, vagy pl. a visszáru adminisztrálásában. Az API hozzáférésen keresztül a számlázó programot könnyen és gyorsan integrálhatjuk pl. a meglévő könyvelő programhoz, a készletnyilvántartáshoz, egyéb üzletviteli programokhoz.

#7 Adriana Accounting: automata kontírozás

Az Adriana Accounting segítségével tízszer gyorsabbá tehető a kis- és középvállalkozások könyvelése az automatizált kontírozással. Soha többet nem kell bankköltségeket, NAV utalásokat, béreket, átvezetéseket könyvelned.

a_konyveles_jovoje

#8 Livlia: otthonok, személyre szabva

A Livlia személyre szabható ingatlankereső portált fejleszt, mely algoritmusának köszönhetően egyszerűvé teszi álmaid otthonának gyors és egyszerű megtalálását.

Kapcsolódó cikkek:

December elején zárult a jelentkezés az MKB Fintechlab második inkubációs programjára, amire 11 országból 78 startup jelentkezett. Az első hazai banki innovációs labor és startup inkubátor, az MKB Fintechlab immár régiós szintű szereplő lett. A 20 legígéretesebb fintech csapat december 14-16. között Budapesten bemutatja, hogyan forradalmasítanák a bankolást. A megmérettetést követően nyolcan bekerülnek az inkubátorba.

Lezárult a 18 hetes fintech inkubációs időszak Magyarország első banki inkubátorában, az MKB Fintechlab-ban. Megszületett az első stratégiai jelentőségű bank-fintech szerződés is; a FintechBlocks startup építi fel az MKB nyílt API platformját. Októberben újabb startupokat vár az MKB Fintechlab és elindul Magyarország első banki sandbox-sza is.

Két hét múlva kinyílik az MKB Fintechlab* ház ajtaja a FinTech rising starok előtt. Belestünk a kulisszák mögé, és kifaggattuk Pereczes Jánost a részletekről!

Címkék: