BankTechShow

Ez a 8 startup került be a magyar fintech inkubátorba

Szerző: | 2018. 02. 05. | Hazai digitális banki hírek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

A mai napon elstartolt az MKB Fintechlab 12 hetes inkubációs programja. A második programra 11 országból 78 startup jelentkezett, amelyek közül 18 került be a kiválasztási táborba. Végül 5 ország 8 csapata költözhetett be a fintech inkubátorba. Íme a nyolc startup, amelyek forradalmasítanák a számlafizetést, a céges pénzügyek tervezését, vagy a lakáshitel felvételt.

Az MKB Fintechlab

Az MKB Bank által alapított innovációs labor, az MKB Fintechlab 2017 elején nyitotta meg kapuit. Az MKB Fintechlab küldetése – az MKB Bankkal közösen – a pénzügyi technológiákkal foglalkozó tehetségek és startupok támogatása, partnerségek kialakítása. Az MKB Fintechlab célja olyan megoldások megtalálása, amelyek az MKB Bank ügyfelei és dolgozói számára értéket teremthetnek.

#1 Pago: az icsekk rivális

A Pago segítségével egy helyről kezelheted a közüzemi és a rezsi számlák, a biztosítások, az albérlet kifizetését, az adó befizetését, a mobil egyenleged feltöltését. A második pénzforgalmi irányelvnek (PSD2) köszönhetően az alkalmazást össze is kötheted a banki folyószámláddal, így számláidat még egyszerűbben kezelheted, intézheted. A szolgáltatás Romániában már bizonyított, most a magyarországi bevezetést készítik elő.

MKB Fintechlab fintech startupok

#2 ThinkOut: céges cash-flow elemzés

A ThinkOut kis- és középvállalkozások pénzügyi tervezését segíti fejlett algoritmusaival és automatizált megoldásukkal. Nem kell többé a bankszámla kivonatot, a számviteli jelentést, a főkönyvet, vagy a számlázó programot böngészned ahhoz, hogy megtudd, meddig nyújtózkodhat a vállalkozásod.

MKB Fintechlab inkubator

#3 Metis: céges pénzügyek új szemszögből

A Metis felhő alapú platformja megteremti a lehetőséget a kis- és középvállalkozások számára, hogy pénzügyeiket egyetlen helyről tekinthessék át és készíthessenek előrejelzéseket. A Metis automatikusan összegyűjti a céges folyószámlákról, a számlázó programból az adatokat, amik alapján gyorsan és egyszerűen pénzügyi előrejelzéseket, szcenáriókat készíthetünk.

#4 Hypomo: az online jelzáloghitel ügynök

A Hypomo online jelzáloghitel ügynök, amely a mesterséges intelligencia, a chatbot és a legújabb technológiák felhasználásával segíti a felhasználókat a jelzáloghitel tervezésben, a hitelfelvételben.

online jelzaloghitel ugynok

#5 bNesis: API aggregátor hitelelbíráláshoz

A bNesis a hitelkérelmek elbírálásának hatékonyságát növeli a banki tranzakciós adatok, az online vásárlások, a közösségi média felületeken történő aktivitások átfogó elemzésével.

API aggregator MKB Fintechlab

#6 Space Invoices: online számlázó API

A Space Invoices a nemzetközi piacokon értékesítők számára hozott létre elektronikus számlázó szolgáltatást. Segítséget nyújtanak a helyi és a nemzetközi pénzügyi és számviteli törvényeknek, adózási előírásoknak megfelelő számlák kiállításában, vagy pl. a visszáru adminisztrálásában. Az API hozzáférésen keresztül a számlázó programot könnyen és gyorsan integrálhatjuk pl. a meglévő könyvelő programhoz, a készletnyilvántartáshoz, egyéb üzletviteli programokhoz.

#7 Adriana Accounting: automata kontírozás

Az Adriana Accounting segítségével tízszer gyorsabbá tehető a kis- és középvállalkozások könyvelése az automatizált kontírozással. Soha többet nem kell bankköltségeket, NAV utalásokat, béreket, átvezetéseket könyvelned.

a_konyveles_jovoje

#8 Livlia: otthonok, személyre szabva

A Livlia személyre szabható ingatlankereső portált fejleszt, mely algoritmusának köszönhetően egyszerűvé teszi álmaid otthonának gyors és egyszerű megtalálását.

Kapcsolódó cikkek:

December elején zárult a jelentkezés az MKB Fintechlab második inkubációs programjára, amire 11 országból 78 startup jelentkezett. Az első hazai banki innovációs labor és startup inkubátor, az MKB Fintechlab immár régiós szintű szereplő lett. A 20 legígéretesebb fintech csapat december 14-16. között Budapesten bemutatja, hogyan forradalmasítanák a bankolást. A megmérettetést követően nyolcan bekerülnek az inkubátorba.

Lezárult a 18 hetes fintech inkubációs időszak Magyarország első banki inkubátorában, az MKB Fintechlab-ban. Megszületett az első stratégiai jelentőségű bank-fintech szerződés is; a FintechBlocks startup építi fel az MKB nyílt API platformját. Októberben újabb startupokat vár az MKB Fintechlab és elindul Magyarország első banki sandbox-sza is.

Két hét múlva kinyílik az MKB Fintechlab* ház ajtaja a FinTech rising starok előtt. Belestünk a kulisszák mögé, és kifaggattuk Pereczes Jánost a részletekről!

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!