SimpleTrends
SimpleTrends

Felkészítésnek vége, indul az első magyar FinTech reality!

Szerző: | 2016. 12. 01. | Fintech kitekintő, Összes hír

FinTechShow-7.0

Hétfő, FinTech Akadémia, utolsó felvonás. Taps, függöny legördül. De a show folytatódik, sőt, most kezdődik csak igazán! Hamarosan indul az első magyar FinTech reality, ahol 30 millió forintot is érhetnek a nyerő ötletek! Felhívjuk a figyelmet az idő múlására, a nevezés december 1-jén 20:00-kor lezárul. Aki eddig félt megnyomni pályázatán a send gombot, az hétfő este még bátorra ihatta magát az utolsó előadók szavaival.

 

Most van itt a pillanat!

A show szponzorának képviseletében dr. Balog Ádám (MKB vezérigazgató) nyitotta meg az eseményt, és mint később mások is, a „momentum” megérzésének fontosságát hangsúlyozta.

„Hogy mikor jön el a megfelelő pillanat, azt senki sem tudja. Csak az biztos, az MKB nem akar lemaradni, és a FinTech forradalom vesztese lenni, ezért cselekszik inkább MOST.”

 

„Nem csak a húszéveseké a világ”

Tuan Trinh (InSurTech) az első MIT FinTech képzés elvégzése után érezte elérkezettnek az időt a startup alapításra.

„A biztosítással mindig csak a baj van. Rengeteg a papírmunka, és nem elég azokat kitölteni, mert ott vannak még az apró betűk is.”

Ez a probléma hívta életre az InSurTechet. Tuan rossz híre, hogy egy startup-ot elindítani közel sem annyira egyszerű és romantikus, mint ahogyan azt képzeljük. A jó hír viszont, hogy „nem csak a húszéveseké a világ”; a 6 alapítóból 5-en 40 év felettiek, de van köztük olyan is, aki már nyugdíjas.

 

Amikor az idő megáll, vagy csak lassabban telik

Orlovácz Péter (emaratech) szerint

a bankokkal is mindig csak a baj van”.

Vagy mégse? Felmérések bizonyítják, a bankunkat jobban szeretjük mint a munkahelyünket, a lakásunkat, sőt, a párunkat. Inkább a jövővel van baj, mert az néha lassan érkezik.

Ami pedig a bankokat illeti, valóban nem értik az ügyfelet, nem beszélik a nyelvüket, és az online értékesítésben is bizonytalanok. De ez nem baj, majd megoldják a FinTechek!

És persze vannak dolgok, amik a következő 10 évben sem változnak – ezekre kell alapozni, nem a megbízhatatlan jövőre (Jeff Bezos, Amazon). Sikeresek pedig akkor lehetünk, ha nem csak világmegváltó ötletünk van, hanem egy meggyőző üzleti tervünk is.

 

Friends, Family, Fools, FinTech Verseny

Végh Richárd (BÉT) szerint a most még nem jelentős, de már szemmel látható crowdfunding-ból származó tőke a cégfinanszírozás legnehezebb, nulladik szakaszában bővítheti a forrásokat. Megfelelő szabályozás mellett a BÉT is nyitni kíván az equity based crowdfunding irányába, ami már azoknak a startupoknak is belépőt jelentene a tőkepiacokra, akik jelen pillanatban csak a Friends, Family, Fools hármasára alapozhatják túlélésüket az indulás utáni bevételi halálvölgyben.

A Zagrab Stock Exchange és a Funderbeam 2016-os közös vállalkozása az első működő példa a tőzsde és a crowdfunding sikeres összefonódására. A Funderbeam SEE célja horvát, szlovén és szerb cégek bevonása, akik blockchain alapon tudnak majd kereskedni.

 

Itt az idő csomagolni

Az Akadémiának vége, de a történet folytatódik az open innovation és a co-creation jegyében. Hetényi Márk (MKB) az este zárásaképp meghirdette a december 15-i „beszavazó show”-t, és felhívta a versenyzők figyelmét néhány fontos tudnivalóra. Többek között kiderült, hogy a(z inkubátorba) „beköltözőknek” fürdőruha helyett érdemes inkább homokozó szettel készülni, mert az inkubátor házban jakuzzi helyett hatalmas un. Sandbox várja őket. Megtudtuk azt is, hogy a modern, jól felszerelt konyhában öröm lesz a főzés, a fogások pedig várhatóan gyorsan elkészülnek majd. Finom utalásféleképpen pedig elhangzott: a fogkefén kívül érdemes egy megvalósítható, végiggondolt koncepciót és egy tetszetős üzleti tervet is elhelyezni a bőröndökben.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!