Fintech Akadémia 2017: új rekord , több mint 1000 jelentkező

írta | 2017.12.06. | Fintech kitekintő, Összes hír

November végén zárult az MKB Bank és az MKB Fintechlab második Fintech Akadémiája, amelyre 20 országból több mint 1000-en jelentkeztek. Az idei  Fintech Akadémia bizonyította, hogy Közép-Kelet-Európában hatalmas az érdeklődés a jövő digitális pénzügyi technológiái, valamint a bankokkal való együttműködési lehetőségek iránt. A Fintech Akadémia záró eseményeként bemutatták a 120 európai résztvevővel rendezett banki fejlesztői verseny győzteseit is.

 

A tavaly első alkalommal megrendezett Fintech Akadémiára 700-an jelentkeztek, az idei évben több mint 1000-en követték az előadásokat a helyszínen és az interneten keresztül. A neves hazai és külföldi előadók témája a következő generációs digitális pénzügyi szolgáltatások volt.

„Az már nem kérdés, hogy a következő két évben a hazai pénzügyi szektorban is jelentős átalakulás fog bekövetkezni. A kérdés az, hogy ki, milyen válaszokat ad majd ezekre a kihívásokra.”

– emelte ki Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális és Lakossági Stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

Fintech Akadémia MKB Bank

 

Sokat segíthet a fintech a bankoknak

A következő években a bankszektor hasonló átalakuláson megy majd keresztül, mint ahogyan azt a kereskedelemi szektor tette az elmúlt tíz  évben. Az emberek egy jelentős része már rutinosan vásárol az interneten, hiszen felismerték annak előnyeit. A bankszektor most jutott el abba a fázisba, hogy a bankok új szintre emeljék a digitális ügyfélélményt. Ebben nyújt segítséget a fintech.

„Szerintünk a fintech startupokkal való együttműködés megalapozhatja a felkészülést a jövőre. Nagy energiát fordítunk arra, hogy a fintech inkubátorunkon, az MKB Fintechlabon keresztül megtaláljuk a legígéretesebb megoldásokat. Ezt a célt is szolgálja az évente megrendezésre kerülő Fintech Akadémia is”

– mondta Hetényi Márk.

 

A Parlament elfogadta a törvényjavaslatot, jöhetnek a fintech startupok

Október 31-én a Parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely kötelezővé teszi a hazai bankok számára, hogy infrastruktúrájukat – ellenőrzött körülmények között – hozzáférhetővé tegyék külső szolgáltatók, fintech startupok számára, amelyek így új digitális szolgáltatásokat fejleszthetnek az ügyfelek részére. Az MKB Bank – Magyarországon elsőként – a törvényi kötelezettséget megelőzően, teszt üzemmódban nyitotta meg hozzáféréseit külső szolgáltatók számára.

 

Az MKB elsőként nyitotta meg a hozzáféréseit – 120 európai fejlesztő tesztelte

Az MKB Bank a Fintech Akadémia ideje alatt az európai fejlesztői közösséget is bevonta hozzáféréseinek tesztelésébe. Az MKB Bank a 120 résztvevőtől érkezett visszajelzéseket figyelembe véve fejleszti tovább hozzáféréseit, annak érdekében, hogy a külső szolgáltatók, fejlesztők, fintech startupok 2018-tól még egyszerűbben, gyorsabban, és ami a legfontosabb: az ügyfelek számára biztonságosan kapcsolódhassanak rendszereihez.

A tesztelői verseny három győztese összesen 10 millió forint értékű inkubációs szolgáltatást kap az MKB Fintechlabtól.

„A győzteseket a jövő februárban induló második inkubációs programunk keretében fogjuk mentorálni, amely jelentős segítséget biztosít majd számukra ötleteik megvalósításához.”

– hangsúlyozta Pereczes János, az MKB Fintechlab ügyvezetője.

Fintech Akadémia MKB Fintechlab

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.