2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2017.12.06.

Fintech Akadémia 2017: új rekord , több mint 1000 jelentkező

Szerző:

Kategóriák:

November végén zárult az MKB Bank és az MKB Fintechlab második Fintech Akadémiája, amelyre 20 országból több mint 1000-en jelentkeztek. Az idei  Fintech Akadémia bizonyította, hogy Közép-Kelet-Európában hatalmas az érdeklődés a jövő digitális pénzügyi technológiái, valamint a bankokkal való együttműködési lehetőségek iránt. A Fintech Akadémia záró eseményeként bemutatták a 120 európai résztvevővel rendezett banki fejlesztői verseny győzteseit is.

 

A tavaly első alkalommal megrendezett Fintech Akadémiára 700-an jelentkeztek, az idei évben több mint 1000-en követték az előadásokat a helyszínen és az interneten keresztül. A neves hazai és külföldi előadók témája a következő generációs digitális pénzügyi szolgáltatások volt.

„Az már nem kérdés, hogy a következő két évben a hazai pénzügyi szektorban is jelentős átalakulás fog bekövetkezni. A kérdés az, hogy ki, milyen válaszokat ad majd ezekre a kihívásokra.”

– emelte ki Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális és Lakossági Stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

Fintech Akadémia MKB Bank

 

Sokat segíthet a fintech a bankoknak

A következő években a bankszektor hasonló átalakuláson megy majd keresztül, mint ahogyan azt a kereskedelemi szektor tette az elmúlt tíz  évben. Az emberek egy jelentős része már rutinosan vásárol az interneten, hiszen felismerték annak előnyeit. A bankszektor most jutott el abba a fázisba, hogy a bankok új szintre emeljék a digitális ügyfélélményt. Ebben nyújt segítséget a fintech.

„Szerintünk a fintech startupokkal való együttműködés megalapozhatja a felkészülést a jövőre. Nagy energiát fordítunk arra, hogy a fintech inkubátorunkon, az MKB Fintechlabon keresztül megtaláljuk a legígéretesebb megoldásokat. Ezt a célt is szolgálja az évente megrendezésre kerülő Fintech Akadémia is”

– mondta Hetényi Márk.

 

A Parlament elfogadta a törvényjavaslatot, jöhetnek a fintech startupok

Október 31-én a Parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely kötelezővé teszi a hazai bankok számára, hogy infrastruktúrájukat – ellenőrzött körülmények között – hozzáférhetővé tegyék külső szolgáltatók, fintech startupok számára, amelyek így új digitális szolgáltatásokat fejleszthetnek az ügyfelek részére. Az MKB Bank – Magyarországon elsőként – a törvényi kötelezettséget megelőzően, teszt üzemmódban nyitotta meg hozzáféréseit külső szolgáltatók számára.

 

Az MKB elsőként nyitotta meg a hozzáféréseit – 120 európai fejlesztő tesztelte

Az MKB Bank a Fintech Akadémia ideje alatt az európai fejlesztői közösséget is bevonta hozzáféréseinek tesztelésébe. Az MKB Bank a 120 résztvevőtől érkezett visszajelzéseket figyelembe véve fejleszti tovább hozzáféréseit, annak érdekében, hogy a külső szolgáltatók, fejlesztők, fintech startupok 2018-tól még egyszerűbben, gyorsabban, és ami a legfontosabb: az ügyfelek számára biztonságosan kapcsolódhassanak rendszereihez.

A tesztelői verseny három győztese összesen 10 millió forint értékű inkubációs szolgáltatást kap az MKB Fintechlabtól.

„A győzteseket a jövő februárban induló második inkubációs programunk keretében fogjuk mentorálni, amely jelentős segítséget biztosít majd számukra ötleteik megvalósításához.”

– hangsúlyozta Pereczes János, az MKB Fintechlab ügyvezetője.

Fintech Akadémia MKB Fintechlab

Címkék: