2022.07.13.

Fintech akcelerátor programot indít az AWS. Július 22-ig jelentkezhetnek a magyar fintech startupok

Szerző:

Az Amazon Web Services (AWS) hat hetes online akcelerátor programot indít Közép-Kelet-Európa legnagyobb, startupokat és befektetőket tömörítő platformjával, a Vestbee-vel közösen. A programhoz számos ismert cég is csatlakozott, többek között az HSBC, VISA, Railsbank, Plaid, Onfido, Anthemis.

A korai (Series A, vagy azt megelőző) szakaszban lévő startupok 2022. július 22-ig nyújthatják be pályázataikat az AWS akcelerátor programjára. A 6 héten át tartó program átfogó technológiai, üzleti modellezési, üzletvezetési támogatást nyújt, valamint segíti a résztvevőket a projektek továbbfejlesztéshez szükséges finanszírozás megszerzésében.

A program keretében a szokásos network építési lehetőségek mellett vezető kockázatitőke-alapokkal, iparági szakértőkkel találkozhatnak a csapatok. Az akcelerátor együttműködő partnerei különleges ajánlatokkal, kedvezményes szolgáltatás csomagokkal is segítik a startupok munkáját.

Az akcelerátor programba 6 kategóriában összesen 50 csapatot választ ki a zsűri és kategóriánként 1 győztes kerül majd kihirdetésre.

Pályázatokat az alábbi témakörökben lehet benyújtani:

 • nyílt- és beágyazott pénzügyek
 • big data és AML
 • blockchain és DeFi
  fintech-as-a-service megoldások, valamint
 • pénzügyi befogadás és fenntartható pénzügyek.
 • Lehetőség van a fenti kategóriákba be nem illeszthető projekttel is pályázni.

Kiválasztási szempontok

A pályázati projektnek valós fogyasztói problémára, igényre kell választ adnia, illetve szempont, hogy az AWS felhő platformján, vagy AWS szolgáltatások igénybevételével valósuljon meg.

A zsűri kiválasztási szempontjai között szerepel többek között a megoldás innovativitása, a megoldással elérhető piac mérete, a csapat kompetenciái, tapasztalata és egysége és a megoldás az adott problémára.

Díjak

A programban résztvevők többek között az alábbi kedvezményekre, juttatásokra számíthatnak:

 • 25 000 dollár értékű AWS Active Program szolgáltatáscsomag.
 • Térítésmentes hozzáférés a ComplyLaunch compliance szolgáltatásaihoz egy projektre vonatkozóan.
 • A YAPILY open banking API infrastruktúrájához hozzáférés 3000 dollár keretösszegen belül.
 • Stripe szolgáltatások igénybevétele 15 000 dollár értékben.
 • Üzleti tervezési támogatása és hozzáférés a kapcsolódó videófelvételekhez, tanácsokhoz összesen 3 000 dollár értékben.

A program ideje alatt az AWS szakembereivel, elismert kockázati tőkésekkel, pénzügyi és compliance szakemberekkel, influencerekkel találkozhatnak a résztvevők. A résztvevő csapatok lehetőséget kapnak a London FinTech Week eseményen pitch megtartására és a FinTech Times-ban való megjelenésre is.

A csapatok az október végére tervezett Demo Day-n mutathatják majd be megoldásaikat. A program nyertesei 100 000 dollár értékű AWS Active Program szolgáltatás-csomagot kapnak és meghatározó kockázati tőke alapok előtt mutathatják majd be megoldásukat.

Címkék: