BankTechShow

Fintech akcelerátor programot indít az AWS. Július 22-ig jelentkezhetnek a magyar fintech startupok

Szerző: | 2022. 07. 13. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

Az Amazon Web Services (AWS) hat hetes online akcelerátor programot indít Közép-Kelet-Európa legnagyobb, startupokat és befektetőket tömörítő platformjával, a Vestbee-vel közösen. A programhoz számos ismert cég is csatlakozott, többek között az HSBC, VISA, Railsbank, Plaid, Onfido, Anthemis.

A korai (Series A, vagy azt megelőző) szakaszban lévő startupok 2022. július 22-ig nyújthatják be pályázataikat az AWS akcelerátor programjára. A 6 héten át tartó program átfogó technológiai, üzleti modellezési, üzletvezetési támogatást nyújt, valamint segíti a résztvevőket a projektek továbbfejlesztéshez szükséges finanszírozás megszerzésében.

A program keretében a szokásos network építési lehetőségek mellett vezető kockázatitőke-alapokkal, iparági szakértőkkel találkozhatnak a csapatok. Az akcelerátor együttműködő partnerei különleges ajánlatokkal, kedvezményes szolgáltatás csomagokkal is segítik a startupok munkáját.

Az akcelerátor programba 6 kategóriában összesen 50 csapatot választ ki a zsűri és kategóriánként 1 győztes kerül majd kihirdetésre.

Pályázatokat az alábbi témakörökben lehet benyújtani:

 • nyílt- és beágyazott pénzügyek
 • big data és AML
 • blockchain és DeFi
  fintech-as-a-service megoldások, valamint
 • pénzügyi befogadás és fenntartható pénzügyek.
 • Lehetőség van a fenti kategóriákba be nem illeszthető projekttel is pályázni.

Kiválasztási szempontok

A pályázati projektnek valós fogyasztói problémára, igényre kell választ adnia, illetve szempont, hogy az AWS felhő platformján, vagy AWS szolgáltatások igénybevételével valósuljon meg.

A zsűri kiválasztási szempontjai között szerepel többek között a megoldás innovativitása, a megoldással elérhető piac mérete, a csapat kompetenciái, tapasztalata és egysége és a megoldás az adott problémára.

Díjak

A programban résztvevők többek között az alábbi kedvezményekre, juttatásokra számíthatnak:

 • 25 000 dollár értékű AWS Active Program szolgáltatáscsomag.
 • Térítésmentes hozzáférés a ComplyLaunch compliance szolgáltatásaihoz egy projektre vonatkozóan.
 • A YAPILY open banking API infrastruktúrájához hozzáférés 3000 dollár keretösszegen belül.
 • Stripe szolgáltatások igénybevétele 15 000 dollár értékben.
 • Üzleti tervezési támogatása és hozzáférés a kapcsolódó videófelvételekhez, tanácsokhoz összesen 3 000 dollár értékben.

A program ideje alatt az AWS szakembereivel, elismert kockázati tőkésekkel, pénzügyi és compliance szakemberekkel, influencerekkel találkozhatnak a résztvevők. A résztvevő csapatok lehetőséget kapnak a London FinTech Week eseményen pitch megtartására és a FinTech Times-ban való megjelenésre is.

A csapatok az október végére tervezett Demo Day-n mutathatják majd be megoldásaikat. A program nyertesei 100 000 dollár értékű AWS Active Program szolgáltatás-csomagot kapnak és meghatározó kockázati tőke alapok előtt mutathatják majd be megoldásukat.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!