2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.09.13.

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

Szerző:

Kategóriák:

2023. szeptember 19-20-án MENTA 2023 – NEXT30! címmel rendezi meg Balatonfüreden az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége jubileumi konferenciáját, ahol a digitális gazdaság következő 30 évének trendjei kerülnek fókuszba az elmúlt három évtized tudására, tapasztalatára és történetére építve.

Dr. Vinnai Balázs IVSZ-elnök nyitóbeszéde is a digitális gazdaság 2053-ig tartó korszakában megvalósítható, potenciálisan elérhető célokat vizsgálja majd, Dr. Joseph Reger, a Fujitsu egykori technológiai vezetője a következő évtizedek legfontosabb társadalmi, technológiai trendjeivel kapcsolatban osztja majd meg gondolatait, míg dr. Varga Norbert társadalomtudós, a Soproni Egyetem docensének előadásában olyan lehetséges jövő(ket) fog felvillantani, amelyek központjában azon felvetés áll, hogy az emberiség egy eddig soha nem tapasztalt politikai, gazdasági, etikai és spirituális kihívással néz szembe.

Nem egy banki, pénzügyi, fintech vonatkozása lesz az idei MENTA konferenciának: az OTP Bankot Csányi Péter vezérigazgató-helyettes, valamint Kaszás Zoltán ügyvezető igazgató képviseli: előbbi szakember azokra a kulcsképességekre fókuszál előadásában, amelyek a sikeres digitális szolgáltatások fejlesztéséhez szükségesek, utóbbi pedig a digitális vállalat mibenlétét firtató panelbeszélgetésben vesz részt az IBM, az NMHH, valamint a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezetőinek társaságában.

A hazai bankok, illetve fintech csapatok kölcsönhatását, közös, vagy egymást segítő fejlesztéseit boncolgatja majd az a beszélgetés, amiben a Citi (Molnár Marcell), az MBH (Kada Zsolt), illetve az Instacash (Bruzsa Géza) menedzserei vesznek részt.

Végül, de nem utolsó sorban a jegybank is szót kap a MENTA színpadán: Virág Barnabás alelnök az MNB monetáris politikáját hozza közelebb a közönséghez.

Rózsa Enikő, az IBM üzleti tanácsadási szolgáltatórészlegének MI-vel foglalkozó technológiai vezetője Kanadából érkezik a MENTA-ra, előadásából az tudhatják majd meg a résztvevők, hogy miként szolgálja a “megszelidített” mesterséges intelligencia a vállalkozásokat hétköznapi munkájukban.

Petra Viola, a Google fejlesztési igazgatója is MI-témával érkezik a MENTA-ra: a cég egyik új, MI-t használó felhőalapú szolgáltatását mutatja majd be, amelyet a magyar Google-csapat munkatársai fejlesztettek. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik Livják Csaba, az épületinformációs modellezés használata terén úttörő magyar BuildEXT építésziroda alapítójának előadása, amelyből kiderül majd, hogy a digitalizáció miként alakítja át az egész építőipart.

A MENTA 2023 – NEXT30!-on zajló panelbeszélgetéseken a digitális kereskedelemtől kezdve a tudás és gondolkodás jövőjén át a bankok digitális átalakulásáig számos témát körüljárnak majd a szakértők.

Küllői Péter, befektető, filantróp, a Bátor Tábor korábbi vezetője Vinnai Balázs IVSZ-elnökkel beszélget majd arról, hogy a hazai üzletemberek és vállalkozások milyen mindsettel, attitűddel emelkedhetnek ki a középszerből, és mi az, ami innovatív gondolkodásra készteti, majd sikerre viheti őket.

A konferencia második napján Jaksity György, közgazdász, a Concorde Alapkezelő igazgatósági elnöke arról tart majd előadást, hogy milyen esélyei vannak az inflációs szorítás enyhítésének.

Az IVSZ a MENTA konferencia első napjának estéjén adja át az egykori elnökéről elnevezett Gyurós Tibor-díjat is, amellyel minden évben azokat a hazai, vezető beosztású menedzserek munkáját ismeri el, akik az elmúlt 12 hónapban a legtöbbet tettek Magyarország digitális érettségének fejlesztéséért.

[IVSZ]

Címkék:
blank