FinTechShow-7.0

A Morgan Stanley mesterséges intelligencia alapú chatbotot indít

Szerző: | 2023. 09. 12. | Banki és fintech hírek, BankTech, mesterséges intelligencia, Összes hír, technológia

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Morgan Stanley amerikai befektetési bank és pénzügyi szolgáltató izgalmas dobásra készül az AI területén. A vállalat több hónapnyi tesztelés után e hónapban bevezeti az OpenAI-alapú chatbotját.

Ebben a hónapban vezeti be generatív mesterséges intelligencia robotját a Morgan Stanley. Az amerikai szolgáltató nem siette el a bevezetést, a multinacionális vállalat 1000 pénzügyi tanácsadójával hónapok óta tesztelte a rendszert.

A bankárok számára virtuális asszisztensként elérhető botot az OpenAI, a népszerű generatív mesterségesintelligencia-eszköz, a ChatGPT készítői hajtják majd. A bankárok a virtuális asszisztens segítségével gyorsabban kereshetnek kutatásokat vagy nyomtatványokat, ahelyett, hogy több százezer dokumentumot szűrnének a munkaidejük alatt.

„A mesterséges intelligencia hatása nagyon jelentős lesz.”

– nyilatkozta Sal Cucchiara, a Morgan Stanley vagyon- és befektetéskezelési igazgatója, aki egyike azoknak a vezetőknek, akik a bank mesterséges intelligencia törekvését erősítik.

A Reuters arról számolt be, hogy a célzott keresésen és munkafolyamat támogatáson túl a fejlesztés még messzebbre vezethet.

A Morgan Stanley olyan technológiát is fejleszt, amely végül – az ügyfelek engedélyével – összefoglalhatja a beszélgetést, elkészítheti a következő javasolt lépéseket tartalmazó e-mailt, frissítheti a bank értékesítési adatbázisát, időpontot egyeztethet, és megtanulhatja, hogyan támogatja a tanácsadókat az ügyfelek pénzügyeinek kezelésében olyan területeken, mint az adók, a nyugdíj-előtakarékosság és az öröklés.

A program további részleteiről még nem számoltak be, de az látható, hogy a technológiai fejlesztésekre nyitott piac felkapta a hírre a fejét.

Fontos kikötés azonban, hogy a Morgan Stanley keretein belül a befektetési tanácsokat továbbra is az emberek adják majd, nem pedig a mesterséges intelligencia.

,,A tanácsadó még mindig a középpontban van.”

– mondta Cucchiara.

A Morgan Stanley szóvivője megerősítette a bank terveit a technológia bevezetésére vonatkozóan.

A bankok digitális jövőjét meghatározó technológiai trendekkel, az újgenerációs megoldásokkal 2023. november 23-án a BankTechShow-n foglalkozunk Magyarország vezetői banki és IT cégeinek technológiai és üzleti vezetőivel közösen. További részletek: BankTechShow 1.0

[Forrás: Banking Dive] | Címlapfotó: Rokas – stock.adobe.com | Editorial | Licenc: FinTech Group

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!