CIB Google Pay

CIB Google Pay

Heti TOP 10 pénzügyi mobilalkalmazás Magyarországon

írta | 2019.12.18. | Digitális pénzügyek, Összes hír

penzugyi mobilalkalmazasok toplista magyarorszagon

GIRO Fizetési kérelem

Hétről-hétre megvizsgáljuk, hogyan teljesítenek a pénzügyi mobilalkalmazások Magyarországon az iTunes és a Google Play áruházak értékelése alapján. Folyamatosan nézzük, hogyan változik a legnépszerűbb pénzügyi alkalmazások rangsora, láthatók-e különbségek az iOS és az Android felhasználók között és persze azt is nézzük, vannak-e újdonságok, meglepetések az előző időszakhoz képest.

TOP 10 fintech mobilalkalmazás Magyarországon

Elsőként azt vizsgáltuk, melyek azok a pénzügyi alkalmazások, amelyeket a magyar felhasználók a mobilbanki alkalmazások mellett (vagy helyett?) használnak. Ezek közül is a fintech jellegű applikációk rangsorát vettük górcső alá és azok kerültek a TOP listára, amelyek az iTunes és a Google Play áruházak TOP50 rangsorában (együttesen) szerepeltek december 8-14. között.

A zárójelben feltüntettük, hogy a hét napos összesítés alapján hanyadik helyen végzett az applikáció az iTunes és a Google Play áruházban (az első szám az iTunes áruházban elfoglalt helyet, a második a Google Play áruházban elfoglalt helyet jelenti).

A napi rangsorok összesítése alapján 2019. december 8-14. között a TOP 10 fintech applikáció Magyarországon az alábbiak voltak:

 1. Revolut – Radically Better (2/5)
 2. Simple – make it easy (3/3)
 3. PayPal: Mobile Cash (8/11)
 4. Koin (15/42)
 5. Edenred kártya – Pro (16/13)
 6. TransferWise (17/17)
 7. MobilKincstár (21/21)
 8. Plus500 Online Trading (23/37)
 9. Barion (24/28)
 10. Curve (26/46)

TOP 10 mobilbanki alkalmazás rangsora

Azt is vizsgáltuk, hol helyezkednek el a bankok az iTunes és a Google Play áruházak népszerűségi listájában. Az applikációs rangsor a piaci mérethez viszonyítva mutat érdekesebb képet, ezért a zárójelben feltüntettük, hogy az MNB 2018-as Aranykönyve alapján hányadik az adott bank a rangsorban:

 1. OTP SmartBank (OTP Bank: 1.)
 2. K&H mobilbank (K&H Bank: 2.)
 3. Erste Mobilbank (Erste Bank: 4.)
 4. Takarék Mobilapp (Magyar Takarékszövetkezeti Bank: 9.)
 5. CIB Bank (CIB Bank: 6)
 6. Budapest Bank Mobil App (Budapest Bank: 8.)
 7. Raiffeisen Mobil Alkalmazás: (Raiffeisen Bank: 5)
 8. UniCredit Mobilalkalmazás (UniCredit: 3.)
 9. myRaiffeisen (Raiffeisen Bank: 5.)
 10. MKB Mobilalkalmazás: (MKB Bank: 7.)

Heti újdonságok, egyéb érdekességek

A vizsgált időszakban (2019.12.08.-12.14. között) az alábbi újdonságokat, érdekességeket láttuk:

 1. az MNB december 12-én bejelentette, hogy a megújított forint bankjegyekbe – a világon elsőként – egy különleges biztonsági kód is került, ami szabad szemmel nem, csak a most bemutatott Forint App segítségével ellenőrizhető. A mobilalkalmazáson keresztül elérhető kiterjesztett valóság élmény sokak érdeklődését felkelthette, mivel az elmúlt pár napban az iTunes és a Google Play toplisták élére ugrott az app. Meglátjuk, hogyan teljesít majd az applikáció a következő napokban és mennyire lesz tartós a Wow-effektus.
 2. Szintén a napokban került fel a toplistára a Cristo, az új okos CASCO mobilalkalmazás, amiről a FinTechZone-on külön is beszámoltunk.
 3. Az Androidosok körében az iCard digitális pénztárca alkalmazás látványosan tör előre és hamarosan a TOP10-be is bekerülhet. Az iCard kártyatársasági logóval (Visa) ellátott fizetési kártyát, virtuális kártyát, pénzváltási és -küldési lehetőséget kínál úgy, mint a Revolut, vagy a TransferWise. Jelen pillanatban már a 11-en helyen van a Google Play áruház hazai népszerűségi ranglistáján.

Cover fotó forrás: pxfuel.com. Licence: CC0

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.