2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2019.12.18.

Heti TOP 10 pénzügyi mobilalkalmazás Magyarországon

Szerző:

Kategóriák:

Hétről-hétre megvizsgáljuk, hogyan teljesítenek a pénzügyi mobilalkalmazások Magyarországon az iTunes és a Google Play áruházak értékelése alapján. Folyamatosan nézzük, hogyan változik a legnépszerűbb pénzügyi alkalmazások rangsora, láthatók-e különbségek az iOS és az Android felhasználók között és persze azt is nézzük, vannak-e újdonságok, meglepetések az előző időszakhoz képest.

TOP 10 fintech mobilalkalmazás Magyarországon

Elsőként azt vizsgáltuk, melyek azok a pénzügyi alkalmazások, amelyeket a magyar felhasználók a mobilbanki alkalmazások mellett (vagy helyett?) használnak. Ezek közül is a fintech jellegű applikációk rangsorát vettük górcső alá és azok kerültek a TOP listára, amelyek az iTunes és a Google Play áruházak TOP50 rangsorában (együttesen) szerepeltek december 8-14. között.

A zárójelben feltüntettük, hogy a hét napos összesítés alapján hanyadik helyen végzett az applikáció az iTunes és a Google Play áruházban (az első szám az iTunes áruházban elfoglalt helyet, a második a Google Play áruházban elfoglalt helyet jelenti).

A napi rangsorok összesítése alapján 2019. december 8-14. között a TOP 10 fintech applikáció Magyarországon az alábbiak voltak:

 1. Revolut – Radically Better (2/5)
 2. Simple – make it easy (3/3)
 3. PayPal: Mobile Cash (8/11)
 4. Koin (15/42)
 5. Edenred kártya – Pro (16/13)
 6. TransferWise (17/17)
 7. MobilKincstár (21/21)
 8. Plus500 Online Trading (23/37)
 9. Barion (24/28)
 10. Curve (26/46)

TOP 10 mobilbanki alkalmazás rangsora

Azt is vizsgáltuk, hol helyezkednek el a bankok az iTunes és a Google Play áruházak népszerűségi listájában. Az applikációs rangsor a piaci mérethez viszonyítva mutat érdekesebb képet, ezért a zárójelben feltüntettük, hogy az MNB 2018-as Aranykönyve alapján hányadik az adott bank a rangsorban:

 1. OTP SmartBank (OTP Bank: 1.)
 2. K&H mobilbank (K&H Bank: 2.)
 3. Erste Mobilbank (Erste Bank: 4.)
 4. Takarék Mobilapp (Magyar Takarékszövetkezeti Bank: 9.)
 5. CIB Bank (CIB Bank: 6)
 6. Budapest Bank Mobil App (Budapest Bank: 8.)
 7. Raiffeisen Mobil Alkalmazás: (Raiffeisen Bank: 5)
 8. UniCredit Mobilalkalmazás (UniCredit: 3.)
 9. myRaiffeisen (Raiffeisen Bank: 5.)
 10. MKB Mobilalkalmazás: (MKB Bank: 7.)

Heti újdonságok, egyéb érdekességek

A vizsgált időszakban (2019.12.08.-12.14. között) az alábbi újdonságokat, érdekességeket láttuk:

 1. az MNB december 12-én bejelentette, hogy a megújított forint bankjegyekbe – a világon elsőként – egy különleges biztonsági kód is került, ami szabad szemmel nem, csak a most bemutatott Forint App segítségével ellenőrizhető. A mobilalkalmazáson keresztül elérhető kiterjesztett valóság élmény sokak érdeklődését felkelthette, mivel az elmúlt pár napban az iTunes és a Google Play toplisták élére ugrott az app. Meglátjuk, hogyan teljesít majd az applikáció a következő napokban és mennyire lesz tartós a Wow-effektus.
 2. Szintén a napokban került fel a toplistára a Cristo, az új okos CASCO mobilalkalmazás, amiről a FinTechZone-on külön is beszámoltunk.
 3. Az Androidosok körében az iCard digitális pénztárca alkalmazás látványosan tör előre és hamarosan a TOP10-be is bekerülhet. Az iCard kártyatársasági logóval (Visa) ellátott fizetési kártyát, virtuális kártyát, pénzváltási és -küldési lehetőséget kínál úgy, mint a Revolut, vagy a TransferWise. Jelen pillanatban már a 11-en helyen van a Google Play áruház hazai népszerűségi ranglistáján.

Cover fotó forrás: pxfuel.com. Licence: CC0

Címkék: