HUNFINTECH: Minden, amit Magyarország ígéretes fintech cégeiről, új megoldásairól tudni érdemes

Szerző: | 2022. 10. 26. | Digitális pénzügyek, Fintech startupok, Fintech szolgáltatások, Magyar fintech startupok, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Megjelent a legfrissebb HUNFINTECH kiadvány, amelyben a FinTechZone.hu bemutatja Magyarország 20 legígéretesebb fintech cégét és 22 legújabb fintech megoldását. A legígéretesebb hazai fintech cégek árbevétele évente átlagosan több mint 300%-kal nőtt 2019-2021 között. A legújabb fintech megoldások jellemzően a fizetési folyamatokkal, mint például a halasztott vagy részletfizetéssel (BNPL), számlafizetéssel, pénzküldéssel, mobilfizetéssel és fizetési csalások kiszűrésével kapcsolatosak.

Az idei évi HUNFINTECH egy dimenzióváltás a megelőző kiadásokhoz képest, ami a hazai fintech ökoszisztéma fejlettségét is tükrözi. Már nemcsak szakértői intuíciók és jövőbeli várakozások alapján értékelhetők a hazai fintech cégek, hanem objektív szempontok (üzleti eredményeik) szerint is. Az elmúlt öt lezárt pénzügyi év elemzése alapján készült el a 20 legígéretesebb hazai fintech cég listája.

A 20 legígéretesebb fintech cég és a 22 legújabb fintech megoldás Magyarországon

A pénzügyi adatok elemzése alapján a legígéretesebb fintech cégek összesített árbevétele 2021-ben több mint 31 milliárd forint volt, aminek közel 50%-át az OTP Mobil Kft. adta. A vizsgált fintech cégek árbevétele évente átlagosan 300%-kal nőtt 2019-2021 között, amely közül a legmagasabb növekedést a CHERRISK érte el közel 600%-kal. A legmagasabb értékelésű fintech cég a SEON lett, amely felkerült a Crunchbase 500+ millió dollárt érő cégek (Emerging Unicorn Board) listájára.

„A legígéretesebb hazai fintech cégek jellemzően 7 évesek, és 10-ből 8-an üzleti ügyfeleket, a B2B szegmenst szolgálják ki. 2021-ben átlagosan 14-15 munkavállalót foglalkoztattak munkaszerződéssel, és 360 millió forint árbevétel mellett 50 millió forint adózott eredményt értek el.”
Lemák Gábor

a fintechzone.hu-t kiadó FinTech Group Kft. társalapítója

A HUNFINTECH második kiadása, 2020 óta számos új hazai fintech megoldás jelent meg, amelyekből 22 került be a HUNFINTECH harmadik kiadásába. A 22 legújabb fintech megoldás többsége valamilyen formában kapcsolódik a fizetési tranzakciókhoz.

„Továbbra is igaz az a megállapítás, hogy a fintech innovációk meghatározó része a fizetésekhez kötődik”

– tette hozzá Lemák Gábor.

Partnerségek, együttműködések elősegítése

A HUNFINTECH kiadványok célja a fintech cégek ismertségének növelésén túl, hogy segítsége a partnerségek, együttműködések kialakulását is. Ehhez járul hozzá a Visa, az MKB Fintechlab is, amelyek külön programot alakítottak ki a fintech cégek számára.

A Visa Fintech Fast Track programja eddig 93 európai fintech vállalatnak segített elérni célját, hogy jobb termékeket és szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek, köztük számos új fizetési megoldást.

„Magyarországon a Visa a Salarify céggel alakított ki együttműködést, amelynek során Európában a bérkifizetések területén egyedülállónak mondható alkalmazás elterjedését támogattuk.”
Kiss Ede

a Visa Magyarországért felelős területi vezetője

Hat éve indította első befektetéseit az MKB Fintechlab. Az inkubátort azzal a céllal hozta létre az MKB Bank, hogy megkeresse azokat a kezdeményezéseket, amelyek a bank stratégiai növekedését támogathatják.

„Muszáj lesz a bankoknak összebarátkozniuk a fintech cégekkel, mert itt a recesszió és erre reagálni kell. Annak a banknak, amelyik jövőt akar építeni, rugalmasnak és digitálisan felkészültnek kell lennie ahhoz, hogy együttműködéseket alakítson ki technológiai cégekkel, fintech cégekkel.”
Ács Zoltán

az MKB Fintechlab ügyvezetője

A HUNFINTECH 20|22 kiadvány itt érhető el.
BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.