HUNFINTECH: Minden, amit Magyarország ígéretes fintech cégeiről, új megoldásairól tudni érdemes

írta | 2022. 10. 26. | Digitális pénzügyek, Fintech startupok, Fintech szolgáltatások, Magyar fintech startupok, Összes hír

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

Megjelent a legfrissebb HUNFINTECH kiadvány, amelyben a FinTechZone.hu bemutatja Magyarország 20 legígéretesebb fintech cégét és 22 legújabb fintech megoldását. A legígéretesebb hazai fintech cégek árbevétele évente átlagosan több mint 300%-kal nőtt 2019-2021 között. A legújabb fintech megoldások jellemzően a fizetési folyamatokkal, mint például a halasztott vagy részletfizetéssel (BNPL), számlafizetéssel, pénzküldéssel, mobilfizetéssel és fizetési csalások kiszűrésével kapcsolatosak.

Az idei évi HUNFINTECH egy dimenzióváltás a megelőző kiadásokhoz képest, ami a hazai fintech ökoszisztéma fejlettségét is tükrözi. Már nemcsak szakértői intuíciók és jövőbeli várakozások alapján értékelhetők a hazai fintech cégek, hanem objektív szempontok (üzleti eredményeik) szerint is. Az elmúlt öt lezárt pénzügyi év elemzése alapján készült el a 20 legígéretesebb hazai fintech cég listája.

A 20 legígéretesebb fintech cég és a 22 legújabb fintech megoldás Magyarországon

A pénzügyi adatok elemzése alapján a legígéretesebb fintech cégek összesített árbevétele 2021-ben több mint 31 milliárd forint volt, aminek közel 50%-át az OTP Mobil Kft. adta. A vizsgált fintech cégek árbevétele évente átlagosan 300%-kal nőtt 2019-2021 között, amely közül a legmagasabb növekedést a CHERRISK érte el közel 600%-kal. A legmagasabb értékelésű fintech cég a SEON lett, amely felkerült a Crunchbase 500+ millió dollárt érő cégek (Emerging Unicorn Board) listájára.

„A legígéretesebb hazai fintech cégek jellemzően 7 évesek, és 10-ből 8-an üzleti ügyfeleket, a B2B szegmenst szolgálják ki. 2021-ben átlagosan 14-15 munkavállalót foglalkoztattak munkaszerződéssel, és 360 millió forint árbevétel mellett 50 millió forint adózott eredményt értek el.”
Lemák Gábor

a fintechzone.hu-t kiadó FinTech Group Kft. társalapítója

A HUNFINTECH második kiadása, 2020 óta számos új hazai fintech megoldás jelent meg, amelyekből 22 került be a HUNFINTECH harmadik kiadásába. A 22 legújabb fintech megoldás többsége valamilyen formában kapcsolódik a fizetési tranzakciókhoz.

„Továbbra is igaz az a megállapítás, hogy a fintech innovációk meghatározó része a fizetésekhez kötődik”

– tette hozzá Lemák Gábor.

Partnerségek, együttműködések elősegítése

A HUNFINTECH kiadványok célja a fintech cégek ismertségének növelésén túl, hogy segítsége a partnerségek, együttműködések kialakulását is. Ehhez járul hozzá a Visa, az MKB Fintechlab is, amelyek külön programot alakítottak ki a fintech cégek számára.

A Visa Fintech Fast Track programja eddig 93 európai fintech vállalatnak segített elérni célját, hogy jobb termékeket és szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek, köztük számos új fizetési megoldást.

„Magyarországon a Visa a Salarify céggel alakított ki együttműködést, amelynek során Európában a bérkifizetések területén egyedülállónak mondható alkalmazás elterjedését támogattuk.”
Kiss Ede

a Visa Magyarországért felelős területi vezetője

Hat éve indította első befektetéseit az MKB Fintechlab. Az inkubátort azzal a céllal hozta létre az MKB Bank, hogy megkeresse azokat a kezdeményezéseket, amelyek a bank stratégiai növekedését támogathatják.

„Muszáj lesz a bankoknak összebarátkozniuk a fintech cégekkel, mert itt a recesszió és erre reagálni kell. Annak a banknak, amelyik jövőt akar építeni, rugalmasnak és digitálisan felkészültnek kell lennie ahhoz, hogy együttműködéseket alakítson ki technológiai cégekkel, fintech cégekkel.”
Ács Zoltán

az MKB Fintechlab ügyvezetője

A HUNFINTECH 20|22 kiadvány itt érhető el.
HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!