2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.10.26.

HUNFINTECH: Minden, amit Magyarország ígéretes fintech cégeiről, új megoldásairól tudni érdemes

Szerző:

Kategóriák:

Megjelent a legfrissebb HUNFINTECH kiadvány, amelyben a FinTechZone.hu bemutatja Magyarország 20 legígéretesebb fintech cégét és 22 legújabb fintech megoldását. A legígéretesebb hazai fintech cégek árbevétele évente átlagosan több mint 300%-kal nőtt 2019-2021 között. A legújabb fintech megoldások jellemzően a fizetési folyamatokkal, mint például a halasztott vagy részletfizetéssel (BNPL), számlafizetéssel, pénzküldéssel, mobilfizetéssel és fizetési csalások kiszűrésével kapcsolatosak.

Az idei évi HUNFINTECH egy dimenzióváltás a megelőző kiadásokhoz képest, ami a hazai fintech ökoszisztéma fejlettségét is tükrözi. Már nemcsak szakértői intuíciók és jövőbeli várakozások alapján értékelhetők a hazai fintech cégek, hanem objektív szempontok (üzleti eredményeik) szerint is. Az elmúlt öt lezárt pénzügyi év elemzése alapján készült el a 20 legígéretesebb hazai fintech cég listája.

A 20 legígéretesebb fintech cég és a 22 legújabb fintech megoldás Magyarországon

A pénzügyi adatok elemzése alapján a legígéretesebb fintech cégek összesített árbevétele 2021-ben több mint 31 milliárd forint volt, aminek közel 50%-át az OTP Mobil Kft. adta. A vizsgált fintech cégek árbevétele évente átlagosan 300%-kal nőtt 2019-2021 között, amely közül a legmagasabb növekedést a CHERRISK érte el közel 600%-kal. A legmagasabb értékelésű fintech cég a SEON lett, amely felkerült a Crunchbase 500+ millió dollárt érő cégek (Emerging Unicorn Board) listájára.

„A legígéretesebb hazai fintech cégek jellemzően 7 évesek, és 10-ből 8-an üzleti ügyfeleket, a B2B szegmenst szolgálják ki. 2021-ben átlagosan 14-15 munkavállalót foglalkoztattak munkaszerződéssel, és 360 millió forint árbevétel mellett 50 millió forint adózott eredményt értek el.”
Lemák Gábor

a fintechzone.hu-t kiadó FinTech Group Kft. társalapítója

A HUNFINTECH második kiadása, 2020 óta számos új hazai fintech megoldás jelent meg, amelyekből 22 került be a HUNFINTECH harmadik kiadásába. A 22 legújabb fintech megoldás többsége valamilyen formában kapcsolódik a fizetési tranzakciókhoz.

„Továbbra is igaz az a megállapítás, hogy a fintech innovációk meghatározó része a fizetésekhez kötődik”

– tette hozzá Lemák Gábor.

Partnerségek, együttműködések elősegítése

A HUNFINTECH kiadványok célja a fintech cégek ismertségének növelésén túl, hogy segítsége a partnerségek, együttműködések kialakulását is. Ehhez járul hozzá a Visa, az MKB Fintechlab is, amelyek külön programot alakítottak ki a fintech cégek számára.

A Visa Fintech Fast Track programja eddig 93 európai fintech vállalatnak segített elérni célját, hogy jobb termékeket és szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek, köztük számos új fizetési megoldást.

„Magyarországon a Visa a Salarify céggel alakított ki együttműködést, amelynek során Európában a bérkifizetések területén egyedülállónak mondható alkalmazás elterjedését támogattuk.”
Kiss Ede

a Visa Magyarországért felelős területi vezetője

Hat éve indította első befektetéseit az MKB Fintechlab. Az inkubátort azzal a céllal hozta létre az MKB Bank, hogy megkeresse azokat a kezdeményezéseket, amelyek a bank stratégiai növekedését támogathatják.

„Muszáj lesz a bankoknak összebarátkozniuk a fintech cégekkel, mert itt a recesszió és erre reagálni kell. Annak a banknak, amelyik jövőt akar építeni, rugalmasnak és digitálisan felkészültnek kell lennie ahhoz, hogy együttműködéseket alakítson ki technológiai cégekkel, fintech cégekkel.”
Ács Zoltán

az MKB Fintechlab ügyvezetője

A HUNFINTECH 20|22 kiadvány itt érhető el.
Címkék:
blank