2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2019.05.21.

Itt a forint Revolut!

Szerző:

Kategóriák:

Végre megérkezett a forint Revolut. A mai naptól devizakonverziós költség nélkül tölthetjük fel forint Revolut számlánkat forint bankkártyáról! Tavaly év végére ígérték, de most már itt van több mint 100 ezer hazai Revolut felhasználó örömére! Mostantól díjmentesen lehet tölteni a Revolut kártyákat a nyári nyaraláshoz.

A mai nap folyamán féltucat megkeresést kapott a FinTechZone a hazai Revolut felhasználóktól, hogy elérhetővé vált a forint alapú, devizakonverzió nélküli közvetlen feltöltés. Többen is arról számoltak be, hogy a mai napon végrehajtott, forint alapú bankkártyáról kezdeményezett feltöltés átváltási költség nélkül történt meg.

Hivatalos bejelentést nem láttunk a Revoluttól, ezért leteszteltük. Szerencsére találtunk olyan hazai mobilbanki applikációt, amelyik képes valós idejű kártyatörténetet mutatni. Leteszteltük és a hír igaz, nincs többé átváltási költség! (Alább pár képernyőfotó a tranzakcióról.)

A Revolut alkalmazásból kezdeményeztük a forint egyenleg feltöltését forint alapú bankkártyáról 5.000 forint értékben.

A bankkártyáról történő feltöltésről azonnal értesítést kaptunk. A jóváírt összeg: 5.000 Ft.

A hazai kibocsátású, forint alapú bankkártya mögötti mobilbanki applikációban ellenőriztük a fizetési tranzakciót. A terhelt összeg 5.000 Ft

Miért olyan fontos a forint feltöltés?

Eddig a Revolut kártya egyenlegét euróban, angol fontban és USA dollárban lehetett devizakonverzió nélkül feltölteni, amennyiben rendelkeztünk az adott devizanemű számlával. Minden egyéb devizanem esetén devizakonverzióra került sor, aminek költsége azon múlt, milyen devizaeladási árfolyamon számolt el velünk a számlavezető bankunk.

Tavaly nyáron végeztünk egy elemzést, hogy mennyibe kerül az egyes bankoknál a külföldi kártyahasználat, azaz milyen devizakonverziós költségekkel kell számolni. Az egyik hazai banknál 25 ezer forinttal többet fizettünk volna, ha külföldön azt használjuk.

Most hogy a Revolutnál már nincs devizakonverziós költség, talán érdemesebb lehet majd azt használni külföldön (vagy a TransferWise kártyát).

Címkék: