2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2019.05.22.

Ilyen volt a K&H Innovathon – Jöhet a láthatatlan pénztárca

Szerző:

Kategóriák:

A mindennapi pénzügyeket, például a vásárlást megkönnyítő megoldásokkal rukkoltak elő a K&H fejlesztői innovációs versenyére jelentkező startupok. A világ minden tájáról összesen 45 csapat nevezett többek között mesterséges intelligencián alapuló adatfeldolgozó alkalmazással, láthatatlan és különböző elektronikus fizetési megoldással. A K&H szakmai zsűrije a Mondriaan csapatot választotta győztesnek.

Komoly mezőny gyűlt össze a készpénzhasználat visszaszorítását, továbbá mobilos alkalmazások térnyerését elősegítő innovatív megoldásokat fejlesztő startupoknak meghirdetett K&H versenyre, az Innovathonra. Összesen 45 csapat nevezett a versenyre a világ minden tájáról: a csapatok kétharmadát adták a magyar cégek, de többek között volt amerikai, német, lengyel, holland, izraeli és orosz startup is.

Nyílt banki platform fintech cégeknek

A rendezvény célja az volt, hogy a fintech cégek a K&H nyílt banki fejlesztői platformján megoldásokat fejlesszenek, melyre 2 hét állt rendelkezésükre és a döntő teljes napja. Lehetséges, hogy a jövőben a K&H szolgáltatási palettáját a rendezvényen bemutatott alkalmazások közül egészíti majd ki.

“A piaci szereplőknek, köztük a bankoknak fokozottan kell figyelniük a megjelenő új fejlesztéseket annak érdekében, hogy a leggördülékenyebb, leghatékonyabb megoldásokat szállító startupokkal, külső fejlesztőkkel partnerségre lépve nagyon hamar komoly versenyelőnyre tehessenek szert.” 

-emelte ki Németh Balázs, a K&H Operáció, technológiák és lakossági hitelezési divízióvezetője.

Németh Balázs, a K&H Operáció, technológiák és lakossági hitelezési divízióvezetője. Forrás: K&H

Új elektronikus fizetési megoldások a K&H Innovathonon

Az K&H Innovathonon szereplő csapatok az azonnali fizetési rendszerhez (AFR), valamint a jövőbeni bankolást szabályozó második uniós pénzforgalmi irányelvhez (PSD2) kapcsolódó elektronikus fizetési megoldásokkal rukkoltak elő. Volt olyan jelentkező, amelyik „láthatatlan fizetési” megoldással üzemelő új szolgáltatásokat hozott.

Akadt olyan pályázó, aki big data felhasználást mesterséges intelligenciával kezelő rendszert mutatott be. Színesítette a palettát a digitális csatornák segítségével a fiatalokat megszólító alkalmazás, valamint jött olyan pályamunka is, amely teljesen újragondolta a K&H platformját lakásfelújítástól az élelmiszervásárlásig.

A képen a K&H Innovathon döntőjébe bejutott egyik csapat, a Koin képviselője. Forrás: K&H

A K&H Innovathon győztesei

A K&H Innovathon döntőjébe végül 14 csapat jutott be, az eredményhirdetést pedig május 18-án tartották. A K&H Bank vezetőiből és a bank partnerének, a Visa bankkártya-társaság szakemberéből álló zsűri döntése szerint a győztes a Mondriaan lett.

A Mondriaan tranzakció alapú jutalom rendszere lehetővé teszi a bankok és kereskedők számára, hogy személyre szabott ajánlatokat juttassanak el az ügyfelekhez az aktuális költekezési szokásaikra építkezve offline és online formában, emellett pedig viselkedés elemzési algoritmusuk a kampányok sikerességét segíti. A K&H és VISA vezetőiből álló zsűri egyértelműen kiemelte, hogy a jövő megoldását láthatták a Mondriaan csapat megoldásában.

2. helyezett VoxPay:
A Voxpay fizetési rendszer webshopon és mobilon keresztül történő készpénzmentes fizetést tesz lehetővé az élet minden területén, legyen szó akár parkolásról, utazásról vagy internetes vásárlásról.

3. helyezett Koin:
A Koin csapata jól ismert lehet azoknak, akik tudatosan kezelték eddig is pénzügyeiket. A személyi költéseket elemző csapat nemcsak költés analízist biztosít az ügyfeleknek, hanem a jövőre is gondol és prediktív elemzésükkel az előrelátható pénzügyi kérdésekre is segítséget nyújt.

K&H különdíj:
A legjobb UI/UX díjat a Family Finances csapata nyerte el, akik a modern kor dizájn elvárásainak megfelelően egy olyan alkalmazással álltak elő, ami a digitális generációk számára minden igényt kielégít, miközben a készpénzmentes életet biztonságos keretek között teszi lehetővé.

VISA különdíj:
A tavalyi FinTechShow bemutatkozó Salarify csapata a béren kívüli juttatásokat helyezte középpontba.

A képen a K&H Innovathon döntőjébe bejutott csapatok. Forrás: K&H

A cover fotón a győztes csapat és a K&H divízióvezetője. Forrás: K&H

Címkék: