minden amit a nyilt bankolasrol tudni kell

KIADVÁNY

Nyílt bankolás Magyarországon

Megoldások és lehetőségek

2021. december

A kiadvány célja

A kiadvány célja, hogy gyakorlati példákon keresztül bemutassuk, a nyílt bankolás (open banking) mit jelenthet a mindennapokban a lakossági és az üzleti felhasználók számára. Minél többen ismerik fel, milyen előnyök rejlenek a nyílt bankolásban, annál többen próbálják majd ki és válnak aktív felhasználóvá.

A kiadvány célja az inspiráció is. Minél több ötlet merül fel és minél többet valósítanak meg, annál több digitális szolgáltatás közül válogathatnak majd a lakossági és az üzleti felhasználók.

A kiadvány további célja a bizalom építése a nyílt bankolásra épülő digitális szolgáltatások iránt. A hazai társadalom nehezen nyit az új digitális pénzügyi szolgáltatások felé jellemzően az ismeret- és a megfelelő tájékoztatás hiánya miatt. A kiadványban bemutatjuk azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek segítségével az érdeklődők magabiztosan belevághatnak a nyílt bankolásra épülő digitális szolgáltatások kipróbálásába.

nyilt bankolas Magyarorszagon

A kiadvány célcsoportja

nyilt bankolas magyarorszagon

Közérthetően nem pénzügyi szolgáltatóknak

Elérkezett az ideje, hogy szélesebb közönség számára is bemutassuk a nyílt bankolást és közelebb hozzuk számukra az új digitális szolgáltatásokat. Egyre többen tartoznak a digitális újdonságok iránt nyitott felhasználói körbe, akik a mindennapjaikat, a vállalkozásuk vezetését, a pénzügyeik kezelését különböző webes és mobilos alkalmazások segítségével próbálják hatékonyabbá tenni. Részben nekik kívánunk iránytűként szolgálni a nyílt bankolás formálódó világában.

Másrészt a digitális szolgáltatásokat fejlesztőkhöz, a digitális szolgáltatókhoz szólunk, akik a nyílt bankolást továbbgondolva új, értéknövelt szolgáltatásokat alakíthatnak ki.

A kiadvány tartalma

 1. Mi a nyílt bankolás?
 2. Trendek
 3. Megoldások és lehetőségek
  1. Pénzügyi menedzsment
  2. Hűség- és cashback program
  3. Hitelminősítés és pénzügyi termékek ajánlása
  4. Digitális identitásszolgáltatás
  5. Adattárca
  6. Fizetés számláról-számlára
  7. API-aggregátor
nyilt-bankolas-magyarorszagon

Letöltés

A kiadványt a FinTech Group Kft. Google Drive tárhelyéről lehet letölteni. A letöltés gombra kattintva pár másodpercen belül átirányítunk a letöltő oldalra.

További kiadványok

Ajánljuk figyelmedbe a FinTechGroup szerkesztésében készült alábbi 2021. évi kiadványokat is:

Magyarország elektronikus fizetési térképe
——

Elektronikus fizetesi terkep

Digitális ökoszisztémák.
A jövő szolgáltatói.
—-

Digitalis okoszisztemak - Kiadvany

Fizetési kérelem.
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben

Fizetesi kerelem - Kiadvany