Közösségi finanszírozás 2.0: részesedj!

írta | 2016.12.21. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

8 ötlet, 1 cél: megváltani a fintech világot. Erről szól majd az MKB Bank januárban induló inkubátor programja, ahova 8 csapat kapott bebocsátást a decemberi pitch verseny után. Mi most azokat mutatjuk be, akik fintech nagyhatalommá tehetik Budapestet. Az esélyük legalábbis meglesz rá.

 

Tőkeportál

Nem a langyos vizet találták fel itthon a Tőkeportál fejlesztői,

mert bár a világ jóval fejlettebb részén már rendesen zakatol a közösségi finanszírozás, nálunk még nem igazán sikerült áttörni ezen a területen.

Most erre tesz próbát az MKB inkubátor programjában a projekt két alapítója Szeles Nóra és Rovnyai János.

MKB FinTech Inkubátor

 

A csapat

Csapatuk, amely sok, cégen belül inkubált ötlet menedzselésével foglalkozik, elmondásuk szerint gyakran ütközik finanszírozási akadályba.

„Ezt egy jól működő közösségi finanszírozás révén meg lehetne oldani, de hazai igény is lenne egy ilyen kezdeményezésre”

-mondják. Portáljuk fő célja, hogy lehetővé tegyék az online részvény célú közvetlen tőkebevonást, ami az inkubátor programban meg is valósulhat.

MKB FinTech Verseny

 

Next step

A 18 hét alatt kulcsrakészre hoznák a projektet;

  • A portálon a tőkét kereső vállalkozások mutathatnák be a projektjeiket a nyilvánosság előtt.
  • A regisztrált befektetőjelöltek pedig, vállalva a befektetés összes kockázatát, a portál funkcióin keresztül egyszerűen befektethetnek és részvényessé válhatnak.

Egy év múlva már szeretnének biztató sikeres tőkebevonásokról beszámolni,

valamint további célként az lebeg a szemük előtt, hogy

a privátbanki, vagyonkezelési ügyfelek egy speciális befektetési formán keresztül együttes befektetéseket tudjanak eszközölni kezdő vállalkozásokban is.

Itt követhetsz minket:

ANDOR MÁRIÓ

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.