2017.04.19.

A MagNet Bank ügyfelei a Koin alkalmazásban követhetik nyomon kiadásaikat

Szerző:

Vége a kockás füzet és az excel korszaknak. Nem kell többé a banki tranzakciós adatok tengeréből kihámozni, hová folyik el a pénz. És ha a netbank kiadáskövető funkciójával sem sikerült eddig szorosabb barátságot kialakítani, akkor jöhet a fintech megoldás, pl. a Koin. Legalábbis a MagNet Bank ügyfelei számára, egyelőre zárt béta verzióban – jelentette be a Koin és a MagNet Bank a FinTechShow-n.

“Rácsatlakozott” a Koin a MagNet Bankra

A Koin kiadáskövető alkalmazás ismerősen csenghet sokak számára. A korát megelőzve lett az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb pénzügyi alkalmazás Magyarországon. Eddig több mint 140 ezer magyar felhasználó töltötte le az appot, amit szájreklám útján ajánlanak egymásnak. Most újabb szintet ugrott a Koin!

„Együttműködésünk keretében a MagNet Bank ügyfelei letölthetik bankszámla adataikat a Koinba, amelyek abban automatikusan kategorizálva jelennek meg. Ez újdonság a hazai piacon, ugyanis a Koin felhasználói a bank által biztosított API-n (lásd: fintech szótár) keresztül, teljesen biztonságos keretek között tudják letölteni az adataikat.” – hangzott el a FinTechShow-n a Koin előadásában.

Egy új korszak kezdete: fintech megoldások a banki infrastruktúrán

A kiadáskövető (vagy röviden: PFM – Personal Finance Management. Bővebb itt a fintech szótárban) alkalmazások egyik nagy problémája az adatbevitel módja. Amikor manuálisan kell rögzíteni a bevételeket vagy kiadásokat, az komoly elköteleződést vár el a felhasználóktól. Ez sokaknál jelent akadályt abban, hogy hosszú távon is használjanak ilyen alkalmazásokat. Ebben is jelentős változást fog jelenteni a piacon, ha az új pénzforgalmi irányelv (a PSD2, bővebben itt a fintech szótárban) hatályba lép.

A MagNet Bankkal közösen ennek elébe tudtunk menni, és mostanra megoldottuk, hogy a bank ügyfelei a Koin alkalmazással szinkronizálhassák NetBank adataikat, ami egy hatalmas változás kezdetét jelenti. Az új szolgáltatás elindulása után a MagNet ügyfeleinek költései, ha szeretnék, automatikusan kategorizálva jelennek meg a Koinban – mondta el Szabó Márton, a Koin ügyvezetője.

“Nagyon örülünk annak, hogy hosszas előkészítő munka után, elsőként a hazai piacon meg tudtuk valósítani azt, hogy összekapcsolódjunk egy banki rendszerrel, úgy, hogy a MagNet Bank teljesen biztonságos csatornát biztosít erre.” Az autentikáció oAuth technológia segítségével történik, így a csatlakozás úgy valósul meg, hogy a banki belépési adatok nem kerülnek át a Koinhoz.

 

Koin - MagNet Bank, bank - fintech együttműködés, FinTechShow

A Koin és a MagNet Bank közös bejelentése – FinTechShow 2017

A jövő bankolása nyitott megközelítésben épül

A szolgáltatás ingyenesen lesz elérhető, ám az indulás pontos időpontját még nem tudjuk megmondani. Azok számára, akik szeretnének a szolgáltatás beta tesztjében részt venni, meghívásos alapon már korábban is tudunk hozzáférést biztosítani. (A jelentkezőket ezen a felületen várják: Koin – MagNet Bank Beta jelentkezés.)

Az együttműködésre mindkét fél egyfajta kísérletként tekint. Közös célunk, hogy a piacon úttörő szerepet felvállalva megmutassuk, fintech cég és bank már most is működhet együtt annak érdekében, hogy az ügyfelek, felhasználók jobb és hasznosabb szolgáltatást kaphassanak.

Természetesen ez a megállapodás egyik fél esetében sem kizárólagos, hiszen a nyitott megközelítés lényege, hogy minél több szereplős legyen a piac és a komplementerként működő szolgáltatások összekapcsolódhassanak.

Címkék:
blank