BankTechShow

A MagNet Bank ügyfelei a Koin alkalmazásban követhetik nyomon kiadásaikat

Szerző: | 2017. 04. 19. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, FinTechShow, Magyar fintech startupok, Összes hír

Vége a kockás füzet és az excel korszaknak. Nem kell többé a banki tranzakciós adatok tengeréből kihámozni, hová folyik el a pénz. És ha a netbank kiadáskövető funkciójával sem sikerült eddig szorosabb barátságot kialakítani, akkor jöhet a fintech megoldás, pl. a Koin. Legalábbis a MagNet Bank ügyfelei számára, egyelőre zárt béta verzióban – jelentette be a Koin és a MagNet Bank a FinTechShow-n.

„Rácsatlakozott” a Koin a MagNet Bankra

A Koin kiadáskövető alkalmazás ismerősen csenghet sokak számára. A korát megelőzve lett az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb pénzügyi alkalmazás Magyarországon. Eddig több mint 140 ezer magyar felhasználó töltötte le az appot, amit szájreklám útján ajánlanak egymásnak. Most újabb szintet ugrott a Koin!

„Együttműködésünk keretében a MagNet Bank ügyfelei letölthetik bankszámla adataikat a Koinba, amelyek abban automatikusan kategorizálva jelennek meg. Ez újdonság a hazai piacon, ugyanis a Koin felhasználói a bank által biztosított API-n (lásd: fintech szótár) keresztül, teljesen biztonságos keretek között tudják letölteni az adataikat.” – hangzott el a FinTechShow-n a Koin előadásában.

Egy új korszak kezdete: fintech megoldások a banki infrastruktúrán

A kiadáskövető (vagy röviden: PFM – Personal Finance Management. Bővebb itt a fintech szótárban) alkalmazások egyik nagy problémája az adatbevitel módja. Amikor manuálisan kell rögzíteni a bevételeket vagy kiadásokat, az komoly elköteleződést vár el a felhasználóktól. Ez sokaknál jelent akadályt abban, hogy hosszú távon is használjanak ilyen alkalmazásokat. Ebben is jelentős változást fog jelenteni a piacon, ha az új pénzforgalmi irányelv (a PSD2, bővebben itt a fintech szótárban) hatályba lép.

A MagNet Bankkal közösen ennek elébe tudtunk menni, és mostanra megoldottuk, hogy a bank ügyfelei a Koin alkalmazással szinkronizálhassák NetBank adataikat, ami egy hatalmas változás kezdetét jelenti. Az új szolgáltatás elindulása után a MagNet ügyfeleinek költései, ha szeretnék, automatikusan kategorizálva jelennek meg a Koinban – mondta el Szabó Márton, a Koin ügyvezetője.

„Nagyon örülünk annak, hogy hosszas előkészítő munka után, elsőként a hazai piacon meg tudtuk valósítani azt, hogy összekapcsolódjunk egy banki rendszerrel, úgy, hogy a MagNet Bank teljesen biztonságos csatornát biztosít erre.” Az autentikáció oAuth technológia segítségével történik, így a csatlakozás úgy valósul meg, hogy a banki belépési adatok nem kerülnek át a Koinhoz.

 

Koin - MagNet Bank, bank - fintech együttműködés, FinTechShow

A Koin és a MagNet Bank közös bejelentése – FinTechShow 2017

A jövő bankolása nyitott megközelítésben épül

A szolgáltatás ingyenesen lesz elérhető, ám az indulás pontos időpontját még nem tudjuk megmondani. Azok számára, akik szeretnének a szolgáltatás beta tesztjében részt venni, meghívásos alapon már korábban is tudunk hozzáférést biztosítani. (A jelentkezőket ezen a felületen várják: Koin – MagNet Bank Beta jelentkezés.)

Az együttműködésre mindkét fél egyfajta kísérletként tekint. Közös célunk, hogy a piacon úttörő szerepet felvállalva megmutassuk, fintech cég és bank már most is működhet együtt annak érdekében, hogy az ügyfelek, felhasználók jobb és hasznosabb szolgáltatást kaphassanak.

Természetesen ez a megállapodás egyik fél esetében sem kizárólagos, hiszen a nyitott megközelítés lényege, hogy minél több szereplős legyen a piac és a komplementerként működő szolgáltatások összekapcsolódhassanak.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!