SimpleTrends
SimpleTrends

Google Pay Magyarországon? Miért késik ennyit?

Szerző: | 2020. 08. 10. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Google Pay, Összes hír

FinTechShow-7.0

Vannak, akik már használják itthon a GPay-t. A Google dublini központja egyelőre nem kívánt nyilatkozni, pedig a Curve pár napja bejelentette, a Google Pay elérhető Magyarországon. Bankos körökben is egymásnak ellentmondó információk keringenek a Google érintéses mobilfizetési megoldásának hazai bevezetéséről. A Visa magyarországi oldalán tavaly év végén volt olvasható, hogy „Hamarosan használhatjuk üzletekben” is fizetésre a GPay-t.

Lenne tere a Google Pay-nek itthon is

Az Apple Pay 2019. májusi magyarországi bevezetése óta várja a hazai Androidos közösség a Google Pay bevezetését. A közösségi csatornákon megosztott beszámolók alapján az elérhető Androidos mobiltárcák ügyfélélménye jellemzően nem kielégítő, a fejlesztések lelassultak és volt olyan Androidos banki mobiltárca is, aminek a letöltését hónapokra felfüggesztették a Google Play áruházban.

Részben ennek is köszönhető, hogy az Apple Pay bejelentéséig nem volt számottevő az érintéses mobilfizetések száma Magyarországon az elérhető publikus információk szerint.

Függetlenül attól, hogy a Google Play áruházban nem (volt) elérhető hivatalosan a GPay alkalmazás, a hazai „heavy user” Androidos felhasználók kiskapukon (az APKMirror oldalról letöltött GPay alkalmazáson) keresztül (ideig-óráig) tudták használni a GPay-t pl. Revolut kártyájukkal.

google pay -1
google pay -2
google pay -3

Forrás: Google Play áruház

Van, akiknek már elérhető

Tavaly év vége óta egyes okostelefon típusokon elérhető vált a GPay és a Google Play áruházban található magyar felhasználók beszámolója alapján már üzletekben is tudtak fizetni. Igaz, nem hazai bankok fizetési kártyájával, mivel egyelőre egyetlen hazai bank sem jelentette be hivatalosan, hogy megállapodást kötött volna a Google-lel.

Pár nappal ezelőtt, 2020.08.06-án a Curve bejelentette, hogy számos országban vált elérhetővé a Google Pay [az érintéses mobilfizetés], többek között Magyarországon is. Ugyanakkor a Google Pay hivatalos oldalán nem szerepel Magyarország a támogatott országok között. Ezzel szemben a FinTechZone.hu-hoz beérkező olvasói visszajelzés megerősítette, hogy nemcsak a GPay alkalmazást tudta letölteni Androidos készülékére, de használta is Curve kártyáját érintésmentes módon (2020.08.08-án a kapott képernyőfotók alapján).

curve google pay

A Curve már tavaly év végén bejelentette, hogy felhasználói számára elérhetővé vált a Google Pay. Igaz, első körben csak az Egyesült Királyságban és csak bizonyos BIN azonosító számmal rendelkező kártyák esetén.

Kapcsolódó cikk:

Ellentmondó információk

Megkérdeztünk olyan hazai banki szakembereket is, akik „érintettek” a mobilfizetésben, mikorra várható a GPay hazai bevezetése.

Volt, aki szerint már idén megtörténik a bevezetés, de olyan válaszadó is akadt, aki szerint csak 2021-ben fog Magyarországra érni a Google érintéses mobilfizetési megoldása.

A Google dublini központját is megkerestük a témában, ám egyelőre nem kívántak hivatalos tájékoztatást adni azzal kapcsolatban, mikorra várható az érintéses mobilfizetési megoldásuk bevezetése Magyarországon.

A környező országok közül Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Ukrajnában már elérhető a GPay pl. Revolut, TransferWise, PaySafe, vagy Raiffeisen Bank, UniCredit Bank által kibocsátott kártyákkal.

Kapcsolódó cikkek:

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!