2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.09.07.

Elérhetővé vált a Google Pay, a Garmin Pay és a Xiaomi Pay az OTP Banknál

Szerző:

Kategóriák:

Az OTP Bank ügyfelei számára három új wallet alkalmazás is elérhető, elindult a Google Pay, a Garmin Pay és a Xiaomi Pay szolgáltatás is. Az új elektronikus fizetési megoldások segítségével a felhasználók az erre alkalmas eszközeiken néhány kattintással regisztrálhatják bankkártyáikat, függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó.

Az OTP Banknál eddig is elérhető volt a kártyadigitalizáció, Android és iOS eszközökön is, az Androidos alapú wallet megoldását a bank az elsők között indította el 2017-ben, a Simple by OTP mobilalkalmazásban, ezt követően pedig 2019 májusában Magyarországon elsőként vezette be a hazai piacon az Apple Pay szolgáltatást.

Szeptember 5-től pedig további három új népszerű fizetési megoldás is működik az OTP bankkártyáival, függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó.

„Alkalmazástól függően akár több kártyát is digitalizálhatunk az okoseszközeinkre telepíthető elektronikus pénztárcánkba.”

– mondta Farkas Tamás, az OTP Bank bankkártya-kibocsátás területi menedzsere.

“A kártyadigitalizáció egyszerű, néhány lépéses folyamat, az új szolgáltatásoknak köszönhetően várható, hogy ügyfeleink az eddiginél is nagyobb arányban választják majd ezt a fizetési módot.

A walletekbe digitalizált kártyákkal gyorsan és biztonságosan fizethetünk üzletekben, alkalmazásokban és az interneten is. Fontos azonban, hogy amennyiben Xiaomi Payt vagy Garmint Payt használ valaki – azaz okosórával és/vagy okoskarkötővel használja a walletek valamelyikét -, akkor az csak fizikai környezetben használható, azaz internetes vásárlása nem

– tette hozzá Farkas Tamás.

A Google Pay segítségével a bankkártyás fizetés összes előnye kihasználható Androidos, WearOS vagy Fitbit eszközökön, készülékeken. A Garmin Pay a Garmin okosórákon, a Xiaomi Pay Xiaomi okosórákon és okoskarkötőkön elérhető funkció. A Xiaomi okostelefonokon a Google Pay érhető el.

A Google Pay fizetési megoldást mobil eszközön a Google Wallet applikációban a „Hozzáadás Wallethez” gombra kattintva lehet elindítani.

Az okosóráknál és karkötőknél okostelefonról indítható a kártyadigitalizálás, a hozzákapcsolódó applikációban: Fitbit, Garmin Connect, Mi Fitness, Zepp Life.

[OTP közlemény] | Címlapfotó forrása: OTP Bank

Címkék:
blank