2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.09.05.

Hogyan szakítsunk 14 nap alatt e-mailben?

Szerző:

Kategóriák:

Online nyitottuk, és online is zártuk be bankszámlánkat az MKB-nál. Na nem mintha bármi bajunk lett volna, egyszerűen csak azért, mert nem hittük el, hogy tényleg működik. Tévedtünk.

 

Mert a szakítás bizony fáj

Legalábbis eddigi tapasztalataink alapján, és főleg akkor, ha egy bank a sztoriban a másik fél. A bankok ugyanis – amíg bajt nem okozunk nekik -, egyáltalán nem akarnak válni. Ezért aztán nem is könnyítik meg számunkra a kapcsolat felbontását, húzzák az idegeinket, na meg az időt, hátha meggondoljuk magunkat.

„Fáradjunk be, vigyük magunkkal, írjuk alá, nyilatkozzunk arról, várjuk meg a …”

– hadd fájjon. Csábító ajánlat ide vagy oda, százszor is meggondoljuk magunkat mielőtt újabb afférba bonyolódunk valamely pénzintézettel. Utóbbit statisztika is bizonyítja; hamarabb cseréljük le partnerünket, mint a bankunkat, pedig utóbbi esetben sajnos az örök hűség általában nem kifizetődő.

 

Az MKB újraírta a szakítási etikettet

Az online számlanyitással ugyanis nem csak spórolunk – személyes jelenlétet, fióki várakozást, papírtöltögetést -, de nyerünk is, méghozzá a kockázatmentes vásárlás élményét. A dolog ugyanúgy működik, mint amikor a neten vesszük meg az új kanapénkat. Ha nem kényelmes rajta az ülés, nem fér el a neki szánt sarokban, vagy egyszerűen csak nem tetszik a színe, akkor nem kell nézegessük. 14 napon belül visszaküldjük, és visszakapjuk az árát.

A GKI Digital felmérése szerint tavaly már közel 3 millióan vásároltak az interneten, harmaduk több mint 10 alkalommal. Itt az ideje online beszerezni a bankszámlánkat is! Kipróbáljuk, és ha mégsem “tetszik”, 14 napon belül minden indoklás nélkül megválhatunk tőleelmondom hogyan.

MKB online szamlabezaras online szamlanyitas

 

Egy távkapcsolat vége

  • 2017. július 26-án nyitottam meg MKB bankszámlámat online, video chaten keresztül. Az elállás jogáról* egyébként a hívásban is, és a szerződésben is külön tájékoztattak.
  • Augusztus 4-én írtam is a telebankar@mkb.hu e-mail címre, és jeleztem, hogy szeretnék élni a 14 napon belüli elállási jogommal, és megszűntetni a bankszámlámat, valamint az összes hozzá kapcsolódó szolgáltatást.
  • Augusztus 8-án e-mailben érkezett a visszaigazolás az MKB ügyfélszolgálatától, hogy bár döntésemet sajnálják, a kérésemnek eleget tettek, teendőm nincs.

Minden túlzás nélkül mondhatom, ez volt életem legegyszerűbb szakítása. Semmi hiszti, semmi magyarázkodás vagy érzelmi zsarolás, még a könnyes búcsú is elmaradt. És mivel ilyen szép volt az elválás, később még lehetünk barátok, de akár kezdhetjük az egészet elölről 🙂

 

*A jelen Szerződés a távértékesítés keretében kötött pénzügyi ágazati szolgáltatási szerződésekről szóló 2005. évi XXV. törvény hatálya alá tartozik. Az Ügyfél jogosult a jelen Szerződés megkötésének napjától számított 14 (tizennégy) napon belül indokolás nélkül elállni a jelen Szerződéstől. Az elállási szándékát a 1056 Budapest, Váci u. 38. levelezési címre, vagy a telebankar@mkb.hu elektronikus levelezési címre küldött levélben írásban vagy a 06 (40) 333-666 telefonszámon jelentheti be. Az elállási jog gyakorlása esetén a Bank kizárólag a jelen Szerződésnek megfelelően ténylegesen teljesített szolgáltatás arányos ellenértékét jogosult követelni. 

Címkék: