BankTechShow

Hogyan szakítsunk 14 nap alatt e-mailben?

Szerző: | 2017. 09. 05. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

Online nyitottuk, és online is zártuk be bankszámlánkat az MKB-nál. Na nem mintha bármi bajunk lett volna, egyszerűen csak azért, mert nem hittük el, hogy tényleg működik. Tévedtünk.

 

Mert a szakítás bizony fáj

Legalábbis eddigi tapasztalataink alapján, és főleg akkor, ha egy bank a sztoriban a másik fél. A bankok ugyanis – amíg bajt nem okozunk nekik -, egyáltalán nem akarnak válni. Ezért aztán nem is könnyítik meg számunkra a kapcsolat felbontását, húzzák az idegeinket, na meg az időt, hátha meggondoljuk magunkat.

„Fáradjunk be, vigyük magunkkal, írjuk alá, nyilatkozzunk arról, várjuk meg a …”

– hadd fájjon. Csábító ajánlat ide vagy oda, százszor is meggondoljuk magunkat mielőtt újabb afférba bonyolódunk valamely pénzintézettel. Utóbbit statisztika is bizonyítja; hamarabb cseréljük le partnerünket, mint a bankunkat, pedig utóbbi esetben sajnos az örök hűség általában nem kifizetődő.

 

Az MKB újraírta a szakítási etikettet

Az online számlanyitással ugyanis nem csak spórolunk – személyes jelenlétet, fióki várakozást, papírtöltögetést -, de nyerünk is, méghozzá a kockázatmentes vásárlás élményét. A dolog ugyanúgy működik, mint amikor a neten vesszük meg az új kanapénkat. Ha nem kényelmes rajta az ülés, nem fér el a neki szánt sarokban, vagy egyszerűen csak nem tetszik a színe, akkor nem kell nézegessük. 14 napon belül visszaküldjük, és visszakapjuk az árát.

A GKI Digital felmérése szerint tavaly már közel 3 millióan vásároltak az interneten, harmaduk több mint 10 alkalommal. Itt az ideje online beszerezni a bankszámlánkat is! Kipróbáljuk, és ha mégsem „tetszik”, 14 napon belül minden indoklás nélkül megválhatunk tőleelmondom hogyan.

MKB online szamlabezaras online szamlanyitas

 

Egy távkapcsolat vége

  • 2017. július 26-án nyitottam meg MKB bankszámlámat online, video chaten keresztül. Az elállás jogáról* egyébként a hívásban is, és a szerződésben is külön tájékoztattak.
  • Augusztus 4-én írtam is a telebankar@mkb.hu e-mail címre, és jeleztem, hogy szeretnék élni a 14 napon belüli elállási jogommal, és megszűntetni a bankszámlámat, valamint az összes hozzá kapcsolódó szolgáltatást.
  • Augusztus 8-án e-mailben érkezett a visszaigazolás az MKB ügyfélszolgálatától, hogy bár döntésemet sajnálják, a kérésemnek eleget tettek, teendőm nincs.

Minden túlzás nélkül mondhatom, ez volt életem legegyszerűbb szakítása. Semmi hiszti, semmi magyarázkodás vagy érzelmi zsarolás, még a könnyes búcsú is elmaradt. És mivel ilyen szép volt az elválás, később még lehetünk barátok, de akár kezdhetjük az egészet elölről 🙂

 

*A jelen Szerződés a távértékesítés keretében kötött pénzügyi ágazati szolgáltatási szerződésekről szóló 2005. évi XXV. törvény hatálya alá tartozik. Az Ügyfél jogosult a jelen Szerződés megkötésének napjától számított 14 (tizennégy) napon belül indokolás nélkül elállni a jelen Szerződéstől. Az elállási szándékát a 1056 Budapest, Váci u. 38. levelezési címre, vagy a telebankar@mkb.hu elektronikus levelezési címre küldött levélben írásban vagy a 06 (40) 333-666 telefonszámon jelentheti be. Az elállási jog gyakorlása esetén a Bank kizárólag a jelen Szerződésnek megfelelően ténylegesen teljesített szolgáltatás arányos ellenértékét jogosult követelni. 

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!